Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Κυβερνητικές πηγές: "Οι φρεγάτες FREMM θα έρθουν, ό,τι είχαμε πει ισχύει". Αφού ΔΕΝ τις δίνουν οι Γάλλοι ΤΙ θα κάνετε; Με το ζόρι;


Κυβερνητικές πηγές: Οι φρεγάτες FREMM θα έρθουν, ό,τι είχαμε πει ισχύει
Αίσθηση προκάλεσε σε κύκλους στην Αθήνα η δήλωση άγνοιας της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας σχετικά με την παραχώρηση με την μέθοδο του leasing των φρεγατών FREMM στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. 
Φωτογραφία της Eystathia Tsigka.
Κύκλοι στην Αθήνα κάνουν λόγο...
για «παιχνίδια από την πλευρά της Γαλλίας».Γενικά όμως παρατηρείται ένα «μούδιασμα» καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η υπόθεση ξεκίνησε από το ανώτατο επίπεδο δηλαδή μεταξύ Τσίπρα και Μακρόν και φαίνεται να μην έχει «κατέβει» στα κατώτερα κλιμάκια με όλες τις λεπτομέρειες.
Οι φρεγάτες FREMM θα έρθουν στην Ελλάδα επιμένουν να δηλώνουν κύκλοι του Μαξίμου, που μίλησαν στο news.gr, τονίζοντας πως είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σχετικά.
«Ό,τι είχαμε πει ισχύει» τόνισαν και πρόσθεσαν πως προγραμματίζεται μέσα στο καλοκαίρι να φτάσουν στην Ελλάδα Γάλλοι ώστε να διευθετηθούν και τα τεχνικά στοιχεία της υπόθεσης.
Οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν πως θα προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι.
Ερωτηθέντες οι ίδιοι κύκλοι σχετικά με τις δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας που δήλωσε άγνοια σχετικά με την διαλλαλούμενη ελληνογαλλική συμφωνία για τις φρεγάτες, δήλωσαν πως «δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια είναι η εσωτερική ενημέρωση στην Γαλλική κυβέρνηση».
Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ρωτήθηκαν για το ίδιο θέμα δήλωσαν πως «παίζονται παιχνίδια από την πλευρά της Γαλλίας», πρόσθεσαν πάντως πως σύμφωνα με τη ενημέρωση που έχουν το θέμα της έλευσης των φρεγατών θεωρείται δεδομένο και πως παραμένουν οι διαδικασίες των τεχνικών και νομικών ζητημάτων.
Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως φαίνεται το Πολεμικό Ναυτικό να μην έχει ξεκάθαρη εικόνα και να περιμένει και αυτό με την σειρά του να ενημερωθεί αρμοδίως. Όλα δείχνουν πως όπως είχαν επισημάνει την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστή η υπόθεση των φρεγατών, στρατιωτικοί κύκλοι το όλο θέμα είναι στο επίπεδο των διαδικαστικών καθώς «μένουν ορισμένα μικρής σημασίας νομικά ζητήματα, σχετικά με το leasing».

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive