Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ. ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤΗΣ, ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για φρεγάτες τύπου FREMM
Το μπέρδεμα με τις Fremm. Για τις φρεγάτες Fremm η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Από τη μία ο ίδιος ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης έχει ανακοινώσει ότι γίνονται συζητήσεις και από τη Γαλλία μεταδίδεται άλλο κλίμα....
Το ίδιο που υπάρχει και στο ΥΠΕΘΑ, όπου άλλες πηγές εκτός αυτών του ΑΝΥΕΘΑ αναφέρουν ότι το θέμα Fremm είναι “θεωρητικό”. Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro γράφει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα “παραχώρησης” πλοίων στο ελληνικό ΠΝ.
Γαλλικός Τύπος
Έντονα ερωτηματικά προκαλούν δημοσιεύματα στα γαλλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί διαψεύδει ότι η Γαλλία θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες τύπου FREMM στην Ελλάδα.
Η ιστοσελίδα Mer et Marin, αναφέρει ότι η Γαλλίδα υπουργός έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραχώρησης των δύο φρεγατών καθώς εκτιμάται ότι με την παραχώρηση των φρεγατών θα αποδυναμωνόταν η επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η Παρλί βρέθηκε την Παρασκευή στην Τουλόν για να συναντήσει τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην πρόσφατη επιχείρηση στη Συρία κι όπως μεταδίδουν η εφημερδία La Tribune και το τρίτο δίκτυο της γαλλικής τηλεόρασης France 3 δεν τίθεται σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό θέμα χρονομίσθωσης για δύο γαλλικές φρεγάτες.
Η La Τribune μιλά μάλιστα για παρανοήσεις μεταξύ Παρισιού και Αθήνας σημειώνοντας: «Η Ελλάδα ανακοινώνει ότι θα νοικιάσει αυτό το καλοκαίρι για πέντε χρόνια δύο φρεγάτες από τη Γαλλία. Στηρίζεται σε τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι "δεν υπάρχει είδηση αν και φυσικά είμαστε διαθέσιμοι στους Έλληνες φίλους μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο στενά". Διευκρινίζεται ότι η Γαλλία δεν έχει αναλάβει δέσμευση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ειδικά επειδή το Πολεμικό Ναυτικό δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να δανείσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive