Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Σε 6 χρόνια χάσαμε 110.000 γεννήσεις. Η βόμβα του δημογραφικού και το τέλος της νεοελληνικής κοινωνίας όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Βλέπεις οι πούστηδες ΔΕΝ γεννάνε Κα Φωτίου κ.λ.π. ανώμαλοι

Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας που θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να απενεργοποιηθεί αποτελεί το δημογραφικό, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν οι ειδικοί στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής. «Ο πληθυσμός γερνάει ταχύτερα από τις προβλέψεις»...
 τόνισε η Αλεξάνδρα Τραγάκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Οι αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι πολλές, από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τον έλεγχο της γονιμότητας έως το μοντέλο τού «λίγα παιδιά και πιο αργά» που ακολουθούν πολλά ζευγάρια στις σύγχρονες κοινωνίες. Το ουσιαστικό πρόβλημα, ωστόσο, εντοπίζεται στην απουσία πολιτικής, ενώ θα ήταν λάθος να αποδοθεί αυτή η κατάσταση στην οικονομική κρίση και μόνο. 
«Η ύφεση επιδείνωσε το πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι σημερινό» ανέφερε η κ. Τραγάκη και συμπλήρωσε ότι τα τελευταία έξι χρόνια χάθηκαν 110.000 γεννήσεις, δηλαδή περισσότερες από τις γεννήσεις ενός έτους. Ωστόσο, το ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων βαίνει μειούμενο από τη δεκαετία του 1950, όπως ανέφερε ο Αναστάσιος Λαυρέντζος, συγγραφέας του βιβλίου «Σιωπηρή Άλωση, Το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας» (εκδ. Πραγματεία). 
«Οδεύουμε προς το τέλος της νεοελληνικής κοινωνίας όπως την έχουμε γνωρίσει έως τώρα» σημείωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο ελληνικός είναι ο έκτος πιο γερασμένος πληθυσμός στον κόσμο. Τα στοιχεία λένε ακόμη ότι τη δεκαετία του ’50 το λεγόμενο «φυσικό ισοζύγιο» ήταν 100.000 υπέρ των γεννήσεων, ενώ τέσσερις δεκαετίες αργότερα είχε μηδενιστεί για να γίνει τα τελευταία χρόνια αρνητικό: Τον περασμένο χρόνο οι γεννήσεις ήταν 38.000 λιγότερες από τους θανάτους,υπογράμμισε ο μαιευτήρας Στέφανος Χανδακάς, σημειώνοντας ότι εάν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί ο πληθυσμός το 2050 θα έχει μειωθεί σε 6,5 με 8 εκατομμύρια άτομα. Για να διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα θα πρέπει οι γεννήσεις να αυξηθούν από 1,3 παιδιά σε 1,5. 
Ραγδαία είναι, ωστόσο, η μείωση των γεννήσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας: -23% στη Θεσσαλία, -21% στην Κρήτη, -16% στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, -24% στη Στερεά Ελλάδα. Ο κ. Χανδακάς τόνισε ότι αύξηση της γονιμότητας κατά 1% θα επιφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%. 
Πάντως, όπως επισήμανε η κ. Τραγάκη, οι δημογραφικές αλλαγές συντελούνται δύσκολα, ενώ για να φανούν τα αποτελέσματα στην ανάπτυξη και την οικονομία θα πρέπει να περάσει μία τριακονταετία. Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά απαραίτητη τη λήψη άμεσων μέτρων. Η κ. Τραγάκη έκανε λόγο για «άρνηση του κράτους να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις» και υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της γονιμότητας πρέπει να αποτελέσει «στρατηγική επιλογή της χώρας» όπως έχει συμβεί στην Κροατία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια ή στη Γαλλία παλαιότερα με την ίδρυση υπουργείων Δημογραφίας ή Οικογένειας. 
«Η μετανάστευση δεν λύνει το πρόβλημα» ανέφερε η Χάρις Συμεωνίδου από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, τονίζοντας πως είναι μύθος ότι η γυναικεία απασχόληση επιδρά αρνητικά στη γονιμότητα. Η ίδια υποστήριξε πως ανά 100 κατοίκους στη χώρα μας οι 21,5 είναι ηλικιωμένοι.

3 σχόλια:

  1. Στον δρόμο της ισλαμοποίησης

    http://makpress.blogspot.gr/2018/03/blog-post_410.html

    ''Μακροπρόθεσμα το θέμα με τα παραπάνω γεγονότα είναι ότι αποκτούν μια κανονικότητα στον δυτικό κόσμο, τα συνηθίζουμε. Η καθημερινότητα αποκτά όλο και περισσότερο τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά και, αν σε αυτό κάποιος προβάλει αντιρρήσεις, τότε αμέσως διώκεται ως ρατσιστής και ξενοφοβικός. Για εμάς στην Ελλάδα όλα τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι ο κ. Σκουρλέτης θα «ελληνοποιήσει» 800.000 αλλοδαπούς με διαδικασίες-εξπρές. Το γεγονός των μαζικών, και παρεμπιπτόντως αντισυνταγματικών, ελληνοποιήσεων θα αλλάξει ριζικά την πολιτισμική πορεία της χώρας μας. Η επιστροφή πολιτικά και πολιτισμικά στον χώρο της Μέσης Ανατολής είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο, αν οι υπάρχουσες τάσεις και πολιτικές δεν αντιστραφούν. Η πολιτική τάξη που οδήγησε την Ελλάδα σε χρεοκοπία θα έχει κάνει ακόμη ένα μοιραίο έγκλημα, καταργώντας ουσιαστικά όλα όσα μπορέσαμε να οικοδομήσουμε από τον Μάρτιο του '21 και μετά.''

    ΚΟΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ: ΑΓΚΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΚΙΑΤΙ ΕΓΚΟ ΕΓΙΝΑ ΕΛΛΗΝΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ

    https://ethnikismos.net/2018/04/25/125155/
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=39&v=Hg9gkN9g1Kw

    ''Η αγάπη ήρθε από… μακριά για τον Αλέξη…Ιδού οι νέοι ψηφοφόροι της Αριστεράς!
    Φάμπρικα ελληνοποιήσεων, με δικαίωμα ψήφου σε δημοτικές και εθνικές εκλογές, στήνει η κυβέρνηση.Κανονική εισβολή και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται καν να πάρουν τα όπλα! Μόνο με την ελληνοποίηση χιλιάδων λαθροεισβολέων από τον Αλέξη ανοίγει η κερκόπορτα για δημοψηφίσματα, προσαρτήσεις, κλπ.Άντε με το καλό και στον Στρατό…γιατί θα φέρει αντίρρηση ο Υπουργός Άμυνας;…Ναι, όσο έφερε για την Ελληνοποίηση των Αλλοδαπών.

    Έτσι κι αλλιώς, τους Έλληνες φαντάρους τους έχουν κάνει φιλιππινέζες των τελευταίων.Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο επερχόμενο κύμα «ελληνοποιήσεων», προκειμένου οι εμπνευστές του να καρπωθούν εκλογικά την… ευγνωμοσύνη των «ελληνοποιημένων» αλλοδαπών.Η μειοψηφία (σε λίγο καιρό) των Ελλήνων θα δώσει ακόμη και την σειρά της στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν τους «ευεργέτες» τους.Ο Κοκούν από το Μπαγκλαντές και οι φίλοι του σας αγαπούν. Άλλωστε, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, αγάπη είναι να δίνεις και να παίρνεις. Έτσι Αλέξη;''

    · →α ρε ξεφτιλες ποσες ιθαγενειες θα δωσετε ακομα,για να καταλαβετε ποσες ιθαγενειες εχουν δωσει χωρις να το εχουμε συνειδητοποιησει,θα παιρνονται αποφασεις και θα τριβουμε τα ματια μας και θα αναρωτιομαστε πως;αλλα θα ειναι ηδη πολυ αργα,φανταστειτε τι γινεται μπουκαραν παρανομα στην χωρα και ως ευχαριστω τους χαρισαν και χαριζουν την ελληνικη ιθαγενεια αυτων (των επικινδυνων)ανθρωπων,αυτη η χωρα οδευει προς διαλυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνοπτικά για άλλη μια φορά τι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα έστω και στο παρά πέντε(προυποθέτει πατριωτική κυβέρνηση),επαναλαμβανω η λυση ειναι απλη αν θελουν πραγματικα να λυσουν το μεταναστευτικο και να προστατεψουν επιτελους τον λαο μας και το εγχωριο εργατικο δυναμικο:

    1)Επιβολή ισχυρών και σοβαρών αντικινήτρων και εμποδίων (εμφανών και μη)προκειμένου ο ιδιωτικός τομέας /οι επιχειρήσεις(το ίδιο και για δημόσιο-δήμους) να μην τους συμφέρει να απασχολούν και να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς π.χ.υψηλότερη φορολογία /υψηλότερες εισφορές/ υψηλότερα δημοτικά τέλη/περισσότερα ένσημα,επιβολή γλωσσικών κριτηρίων κλπ….. Σήμερα, αν είναι δυνατόν, γίνεται ακριβώς το αντίθετο επιδοτούνται επιχειρήσεις προκειμένου να προσλάβουν αλλοδαπούς.
    Άλλη λύση δεν υπάρχει.Αυτή η πρόταση πρέπει να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα,σε διαφορετική περίπτωση τελειώσαμε. Ταυτόχρονα και οι υποχρεώσεις των αλλοδαπών απέναντι στην πολιτεία να είναι τόσο υψηλές ώστε να μην μπορούν να σταθούν πουθενά όρθιοι ( σήμερα γίνεται ακριβώς το αντίθετο). Μόνο έτσι θα χάσουν τις άδειες παραμονής-εργασίας τους και θα ξεκινήσουν άμεσα μαζικές απονομιμοποίησεις,όπως επίσης θα πρέπει να κοπούν άμεσα και όλων των ειδών τα επιδόματα (π.χ. οικογενειακά επιδόματα ,επίδομα θέρμανσης, επίδομα ανεργίας,δωρεάν υγεία-παιδεία κλπ…),ώστε ο συνδυασμός όλων των παραπάνω να οδηγήσουν και να καταλήξουν σε μαζικές απονομιμοποιήσεις.Έχει λοιπόν η κυβέρνηση την τόλμη να το επιβάλει ;Δυστυχώς όχι.

    2)Επενδυση στην τεχνολογια

    Η χρησιμοποίηση ανειδίκευτων αλλοδαπών τα τελευταια 20 χρόνια εκτός από την πτώση των μισθών(για να μην αναφερθούμε σε όλα τα αλλά πληθυσμιακή αλλοίωση,εγκληματικότητα,ασθένειες κλπ...) είχε ως αποτέλεσμα την έντονη υστέρηση στην τεχνολογική ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας και δραστηριότητας στην χώρα μας με αποτέλεσμα να μην είμαστε ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί, να αυξάνεται το τελικό κόστος των προϊόντων και να αυξάνεται έτσι συνεχώς ο εποικισμός της Ελλάδας(με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται).

    Σε όλες τις σοβαρές χώρες επενδύουν στην τεχνολογία και δουλεύουν λίγοι αλλά εξειδικευμένοι εγχώριοι εργαζόμενοι εκτός από την Ελλάδα που προτιμάμε να χρησιμοποιούμε Πακιστανοαλβανούς(έχω αναφερθεί παλαιότερα με δεκάδες παραδείγματα).

    Η τεχνολογια μπορει να σε βοηθησει απο το πιο απλο μεχρι το πιο πολυπλοκο.Επιπλεον η επενδυση στην τεχνολογια,περα οτι επρεπε να εχει γινει καθως εχουν αλλαξει οι εποχες και αντικειμενικα δεν διαθετουμε πλεον πολλα εγχωρια ανειδικευτα εργατικα χερια οπως παλαιοτερα(οπως φυσικα συμβαινει και σε αλλες χωρες του δυτικου κοσμου που ευτυχως επενδυουν συνεχως στην τεχνολογια),θα δημιουργουσε νεες θεσεις εργασιας καθως ο σχεδιασμος της,η μετεπειτα διαφημιση και εμπορια της,η χρησιμοποιηση της,η συντηρηση και η επισκευη σε τυχον βλαβες της κλπ...δημιουργουν θεσεις εργασιας και απαιτουν εξειδικευμενο προσωπικο το οποιο διαθετουμε ως χωρα,αλλα οι πανιβλακες προτιμουν οι ελληνες να μεταναστευουν και να εισαγουν συνεχως μοχαμεντς και δεν καταλαβαινουν οτι καποια στιγμη αυτο θα οδηγησει σε μια εκρηξη με τεραστιες αρνητικες συνεπειες για την πατριδα μας.

    3)το μονο που σωζει ελλαδα (και κυπρο)περα απο κινητρα για γεννησεις ειναι ο ελληνισμος του εξωτερικου: ισχυρά κίνητρα για προσέλκυση Ελλήνων εργαζομένων του εξωτερικού(οποιαδήποτε γενιάς) στα πρότυπα του ΙσραήλΟυγγαρίας κλπ....Φορολογικά-εργασιακά κίνητρα για έλληνες επιστήμονες/επιχειρηματίες/εργαζόμενους-εργατες,δωρεάν διαμονή για τα πρώτα 10 χρόνια κλπ....σε συνδυασμο με μια σοβαρη αποκεντρωση που θα αφορα τοσο επιχειρησεις οσο και ανθρωπους,βεβαια ολα αυτα προυποθέτουν πατριωτική κυβέρνηση

    4) χρησιμοποιήση χρονικών συμβάσεων εργασίας σε περίπτωση ανάγκης αλλοδαπών για το πού, το πότε, από που, για το πόσοι και όταν χρειαστούν ώστε να εργαστούν στην Ελλάδα ως contract workers και μετά τη λήξη της σύμβασης να επιστρέψουν στις πατρίδες τους πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΛΑΘΡΟΑΛΒΑΝΟΓΥΦΤΟΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΟΥΝ 500 ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ...
    ''...Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος
    εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό
    ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο
    (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου).
    Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ
    και χρόνια στην Ελλάδα ..''
    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΡΟΥΦΑΝ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΚΟΤΖΙΑΣ: “Παίρνουμε από τους συνταξιούχους και δίνουμε στους λαθρομετανάστες”…
    ΑΠΕΛΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive