Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΑΕΚ - Ξάνθη 4-0. Η φετινή ΑΕΚ τρελαίνει κόσμο! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΑΕΚ - Ξάνθη 4-0
Κουρασμένη από τα σερί ματς και χωρίς να της δοθεί πέναλτι στο ξεκίνημα, «καθάρισε» με χατ-τρικ του Βράνιες σε 33 λεπτά (!) το ματς με την Ξάνθη, κάνοντας συντήρηση στο δεύτερο μέρος! Ο Μπακασέτας το τελικό 4-0, λάθη από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο στο ξεκίνημα.....
 Με τον ΠΑΟΚ να έχει περάσει από την Λαμία, η ΑΕΚ ήξερε ότι η νίκη απέναντι στην Ξάνθη ήταν υποχρεωτική για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής. Και τελικά αυτή η νίκη ήρθε με πολύ όμορφο τρόπο για την Ενωση, η οποία αρχικά εκνευρίστηκε από τα... παλαβά του διαιτητή Διαμαντόπουλου (ή του 1ου βοηθού Ακρίβου που θα μπορούσε να βοηθήσει τον ρέφερι) αλλά στη συνέχεια γέμισε τους οπαδούς της με το θέαμα που τους πρόσφερε, αναγκάζοντας τους να φωνάζουν «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές». Με τον Βράνιες να κάνει χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο -μάλλον παγκόσμιο ρεκόρ για κεντρικό αμυντικό- και τον φορμαρισμένο Μπακασέτα να έχει δύο ασίστ και μία γκολάρα, οι Κιτρινόμαυροι καθάρισαν ξεκούραστα την Ξάνθη, πάνε με ψυχολογία και χωρίς άγχος στο Κίεβο για να δώσουν συνέχεια στο ευρωπαϊκό όνειρο και παράλληλα παρέμειναν δυνατά στη μάχη του τίτλου. 
Το ματς άρχισε με νεύρα για την ΑΕΚ, αφού ο διαιτητής Διαμαντόπουλος κατάφερε να μην καταλογίσει κανένα από τα δύο πέναλτι που έγιναν στα πρώτα 4 λεπτά... Και στο 5ο, τελικά, ήρθε το γκολ. Το 1-0 από τον Βράνιες, ο οποίος ήταν οριακά οφσάιντ, επανέφερε την ηρεμία στο ΟΑΚΑ κι από εκεί και όλα ήταν απλά για την ΑΕΚ και μαγικά για τον Βόσνιο στόπερ. Γιατί; Επειδή η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και παράλληλα ο Βράνιες έκανε... χατ-τρικ! 
Οσο τρελό κι αν ακούγεται, ο Βόσνιος στόπερ έκανε το 2-0 στο 19' με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μπακασέτα και στο 33' έκανε και το 3-0 από κοντά μετά την σέντρα, ξανά, του Μπακασέτα. Κι αφού έγραψε δύο ασίστ στο ενεργητικό του, ο Ελληνας άσος είπε να βάλει και γκολ -και ήταν και γκολάρα- στο 44', όταν... πλάσαρε με το κεφάλι μετά την σέντρα του Γκάλο για να κάνει το 4-0 και να κλείσει το πρώτο 45λεπτο μέσα σε αποθέωση για τους Κιτρινόμαυρους του Χιμένεθ!
Το δεύτερο, όπως αναμενόταν, ήταν χαλαρό. Ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε άμεσα μία αλλαγή για την Ξάνθη αλλά ήξερε κι αυτός πως η ΑΕΚ θα ήταν αυτή που θα καθόριζε το πώς θα συνεχιζόταν το ματς. Και η Ενωση, λογικά, αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουραστεί πλέον. Ετσι, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ -ο οποίος επίσης έκανε νωρίς τις αλλαγές αφού ακολουθεί η ρεβάνς με τη Ντιναμό- έριξαν ρυθμό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έκαναν ευκαιρίες για να βάλουν κι άλλα γκολ. Δεν τα έβαλαν, με τους Λιβάια-Κλωναρίδη-Λάζαρο-Αραούχο, αλλά δεν στενοχωρέθηκε και κανείς...
Man of the match: Ο Βράνιες και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί.
Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Ξάνθης είχε πολλά προβλήματα από την αρχή του ματς. Αδικο να ξεχωρίσουμε έναν, ήταν όλοι χάλια.
Στο ύψος του: Εφτιαξε τα δύο από τα τρία γκολ του Βράνιες και παράλληλα έβαλε και μια γκολάρα. Ο Μπακασέτας είναι πολύ φορμαρισμένος και νιώθει όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση, όπως δείχνει το γεγονός ότι ψάχνει το σουτ με την παραμικρή ευκαιρία πλέον και από οποιοδήποτε σημείο.
Η γκάφα: Αρκετά προβλήματα για την άμυνα της Ξάνθης, η οποία στη φάση του 2-0... παρακολουθούσε σύσσωμη τον Βράνιες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Το στραγάλι: Στο 2' ο Διαμαντόπουλος δεν δίνει πέναλτι για το τράβηγμα στον Χριστοδουλόπουλο και στο 4' μετέτρεψε σε φάουλ το πέναλτι που έγινε στον Λιβάια. Στην εξέλιξη αυτής της φάσης η ΑΕΚ σκοράρει από το κόρνερ και με τον Βράνιες να είναι οριακά οφσάιντ. Θα είχε αποφευχθεί αυτό αν ο Διαμαντόπουλος, απλά, αποδεχόταν τον διαχρονικό κανονισμό που αναφέρει ότι η παράβαση εντός περιοχής είναι πέναλτι και όχι φάουλ...
Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο είναι γεμάτο 100% για την ΑΕΚ, η οποία συνεχίζει απτόητη. Οι Κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη χωρίς να κουραστούν, παρέμειναν κοντά στην κορυφή, πρόσφεραν θέαμα και είδαν τον Βράνιες να αποκαθιστά οριστικά τις σχέσεις του με την εξέδρα, αφού αποθεώθηκε με όσα τρελά έκανε στο πρώτο ημίχρονο.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν, Σιμόες (65' Αϊντάρεβιτς), Λιβάια, Χριστοδουλόπουλος (70' Γιακουμάκης), Μπακασέτας (59' Κλωναρίδης), Αραούχο.
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Μελιόπουλο, Λισγάρα, Κασάδο (46' Μεχία), Σιλά, Ντε Λούκας, Καμαρά (80' Ορφανίδης), Ντουρίτσκοβιτς (59' Τριάδης), Μπρίτο, Γέντρισεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive