Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Θυελλώδεις άνεμοι πάνω από 10 μποφόρ: Παρέσυραν παροπλισμένα πλοία – Ξερίζωσαν δέντρα και σκεπές - Ζημιές σε Ι.Χ. (BINTEO)

Μετά από μάχη με τα κύματα και τους ανέμους 8 μποφόρ, τρία ρυμουλκά κατάφεραν να  σταθεροποιήσουν το επιβατιγό - οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου», το οποίο παρασύρθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά, πλέοντας ακυβέρνητο. Ωστόσο, λόγω ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι και... στα επιβατηγά οχηματαγωγά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη» που βρίσκονται παροπλισμένα στο λιμάνι της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα τα δύο πλοία να παρασυρθούν σε κοντινή απόσταση από το σημείο πρόσδεσης και να συγκρατούνται αυτή τη στιγμή μόνο από τις άγκυρές τους.
Στο σημείο βρίσκονται ήδη δύο ρυμουλκά προκειμένου να συνδράμουν στην ασφαλή επαναπρόσδεση των δύο πλοίων.
Από τα ρυμουλκά "ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ" και "ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ" δέθηκε με ασφάλεια το παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου», στο οποίο έχουν καταφέρει να επιβιβαστούν κάποια άτομα από τα ρυμουλκά, ενώ γίνονται προσπάθειες να δοθεί ρεύμα στο πλοίο προκειμένου να μπορέσει να σηκωθεί η άγκυρα του που εμποδίζει αυτή τη στιγμή τη ρυμούλκηση.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού και καθ' υπόδειξη των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στο σημείο του συμβάντος μετέβη το πρωί με ρυμουλκό και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιος Ράπτης.

Το πλοίο βρίσκεται περίπου 4 ναυτικά μίλια νότια νοτιοδυτικά του λιμανιού. Το καράβι βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά και δεν υπάρχει κανένας επιβαίνοντας εντός αυτού.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. 

Δείτε τις εικόνες από το πλοίο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ:



Μυτιλήνη: Ισχυροί άνεμοι έως και 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο

Αγκυροβολημένο νοτιοανατολικά της Λήμνου στο αρκωτήρι της Αγ.Ειρήνης, βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» που λόγω των ιχυρών ανέμων, 9-10 μποφόρ, δεν μπορεί να εισέλθει στο λιμάνι της Μύρινας. Το πλοίο το οποίο μεταφέρει 45 επιβάτες, 11 φορτηγά και 6 ΙΧ, δεν κατάφερε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών να προσεγγίσει και το λιμάνι του Άη Στρατη.Το «Νήσος Χίος» πραγματοποιεί τη γραμμή Λαύριο-Άη Στράτης-Μύρινα-Καβάλα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων χθες βράδυ επίσης δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Μυκόνου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Φαστ Φέρρις Άνδρος»' που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα προς Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Στο λιμάνι της Μυκόνου επρόκειτο να αποβιβαστούν 153 επιβάτες, 37 Ι.Χ., 5 δίκυκλα και 18 οχήματα.

Απαγορευτικό απόπλου σε ισχύ στα περισσότερα λιμάνια

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της της χώρας. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Εξασθένηση των ανέμων σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται από τις μεσημεριανές ώρες.

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ. Την ίδια ώρα, από τις 9 το πρωί, κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου, μέχρι το μεσημέρι, μετά την παύση της ισχύς του απαγορευτικού απόπλου, για όλα τα πλοία, που εκτελούσαν βραδινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί, δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή της Γαρίτσας, στο Μον Ρεπό και έπεσε πάνω σε σπίτι, προκαλώντας υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμη Γεωργακόπουλο, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατάφερε να απομακρύνει το δέντρο από την κατοικία, ενώ δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές».

Απαγόρευση απόπλου από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ζακύνθου-Κυλλήνης και Κεφαλονιάς-Κυλλήνης εξέδωσαν τα λιμεναρχεία των δύο νησιών του Ιονίου. Αυτό λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

Από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην Ζάκυνθο, δημιουργήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από πτώσεις κλαδιών δέντρων που αποκολλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι το Τραγάκι, το Τσιλιβί και το Κυδώνι.

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Φθιώτιδα: Ξήλωσε σκεπές, γκρέμισε δέντρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί από τους ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμουςπου πνέουν από χθες το απόγευμα.

Στη Λαμία έχουν πέσει δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα, δρόμους, ακόμα και σκεπές ή τέντες, προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, καθώς και στην ηλεκτροδότηση, αφού έχουν κοπεί καλώδια της ΔΕΗ.

Πυροσβέστες κάνουν από το βράδυ υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν τα δέντρα και τις πινακίδες που ξήλωσαν οι άνεμοι που έφτασαν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Προβλήματα σημειώθηκαν στην Σπερχειάδα και την Μακρακώμη, στη δυτική Φθιώτιδα

Θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στο Ναύπλιο - Kαταστράφηκαν αυτοκίνητα

Θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ναύπλιο με αποτέλεσμα να ξεριζώσουν δέντρα τα οποία καταπλάκωσαν αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.

Στην οδό Κύπρου, στο κέντρο του Ναυπλίου, τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από μεγάλα πεύκα, ενώ δέντρα έπεσαν αποκλείοντας την παραλιακή οδό στον δρόμο προς το Κιβέρι, όπως αναφέρει ο enikos.gr

Επίσης, τέντες και κατασκευές σπιτιών υπέστησαν ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους.



Πτώση δέντρων στη Θεσσαλονίκη από τους ισχυρούς ανέμους

Ο δυνατός Βαρδάρης που φυσάει από τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, εκτός από πτώση της θερμοκρασίας έφερε και προβλήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μέχρι στιγμής κλήσεις για τουλάχιστον οκτώ πτώσεις δένδρων σε περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που τοπικά φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες και τέντες, ενώ φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους.

Πάνω από 30 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 30 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους της Αττικής και πάνω από είκοσι από τη Στερεά Ελλάδα και το Άργος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive