Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η νεολαία Ντίσελντορφ του CDU κατά Μέρκελ: Αν γίνουν εκλογές καλύτερα να φύγεις!


Την αποχώρηση της Άγγελα Μέρκελ από την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και την αντικατάστασή της από άλλον υποψήφιο Καγκελάριο σε περίπτωση νέων εκλογών ζητά η Νεολαία της Χριστιανικής Ένωσης του Ντίσελντορφ...
  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Bild", η τοπική οργάνωση της Νεολαίας κατηγορεί την κυρία Μέρκελ ότι έφερε το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα από το 1949, ενώ κατά την διάρκεια των διερευνητικών διαπραγματεύσεων έδειξε να την ενδιαφέρει η προσωπική της παραμονή στην εξουσία περισσότερο από ό,τι η ουσία των θέσεων του κόμματος.  «Καμπανάκι» Die Zeit για το αδιέξοδο στη Γερμανία: Το μάθημα της Βαϊμάρης   Το γερμανικό Σύνταγμα δεν προβλέπει τίποτα για τις πρόωρες εκλογές. Γιατί; Υπάρχει ιστορική εξήγηση. Αποτελεί συνέπεια της κατάρρευσης της δημοκρατίας της Βαϊμάρης μετά τις 27 Μαρτίου 1930, όταν απέτυχε η τελευταία νομιμοποιημένη κοινοβουλευτική κυβέρνηση, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.  "Οι πρόωρες εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου 1930 κατέστησαν το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Χίτλερ κυρίαρχο παράγοντα ισχύος στη γερμανική πολιτική. Ο αριθμός των εδρών τους αυξήθηκε σε 107 και ταυτόχρονα ενισχύθηκαν οι κομμουνιστές. Η Βαϊμάρη ήταν ακυβέρνητη, τα υπουργικά συμβούλια εναλλάσσονταν, εκδίδονταν διατάγματα έκτακτης ανάγκης. Οι συντάκτες του Συντάγματος, συμπεριλαμβανομένου του Theodor Heuss, μέλους του FDP και κατόπιν πρώτου ομοσπονδιακού προέδρου, έλαβαν υπόψη την κατάσταση στις συζητήσεις για το Σύνταγμα του 1948/49 ως προειδοποιητικό παράδειγμα" τονίζει η γερμανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive