Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις, το «όχι» σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η συγγνώμη στον ΠΑΟΚ. Τι είπε στη συνέντευξη τύπου που κράτησε σχεδόν δύο ώρες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις, το «όχι» σε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η συγγνώμη στον ΠΑΟΚ
Με αιχμή τις επενδύσεις και με επίθεση στην κυβέρνηση σφράγισε την παρουσία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συνέντευξη τύπου που κράτησε σχεδόν δύο ώρες ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα κυβερνήσει με τους καλύτερους, ανέφερε πώς θα ήθελε μεγαλύτερη ανανέωση στο κόμμα, ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ...
για την Ευρωπαϊκή πορεία, είπε «όχι» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. σε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας και στήριξε τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι η δήλωση το πρωί του Σαββάτου στο περίπτερο του ΠΑΟΚ για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας στον Θοδωρή Ζαγοράκη έγινε από λάθος: «Έκανα λάθος στη διατύπωσή μου και ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε καμιά διάθεση ειρωνείας ή οτιδήποτε άλλο, απλώς είχα την εντύπωση ότι είχε προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, ενώ είχε αποκλειστεί. Δεν είχα καμιά διάθεση ειρωνείας. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ και όλες τις ομάδες. Είμαι πάνω από όλα φίλαθλος και μου αρέσει το ποδόσφαιρο και εύχομαι να έχουμε ένα καθαρό κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».
Για την Παιδεία είπε ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να επιτραπούν μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Σε ό,τι αφορά την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό χαρακτήρισε «ανεπαρκέστατη» την αντίδραση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος -όπως είπε- θα έπρεπε να παραιτηθεί.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις επόμενες εκλογές θα υπάρξει πλειοψηφία ώστε να αποφευχθεί νέα αναμέτρηση με απλή αναλογική. «Ο εκλογικός νόμος θα ξαναλλάξει», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «θα προτείνουμε ένα νέο και καινοτόμο εκλογικό σύστημα με στοιχεία ενισχυμένης αναλογικής που όμως δεν θα είναι απλή αναλογική».
«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο που κινείται στα δεξιά της Ν.Δ.», ανέφερε. «Η Ν.Δ. θα επιχειρήσει διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη κι αν κερδίσει την αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στα κόμματα με τα οποία θα θελήσω να συνεννοηθώ την επόμενη ημέρα», είπε και αμέσως μετά ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ.
Ρωτήθηκε ακόμη για τον κ. Γεωργιάδη και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει τις απόψεις του. «Είναι επιλογή μου. Δεν εκφράζει ακραίες θέσεις. Εχει το δικό του τρόπο να εκφράζεται, μπορεί να έχει πει και μία κουβέντα παραπάνω, σε όλους μπορεί να συμβεί, αλλά δεν θεωρώ ότι ο λόγος του είναι ακραίος και ότι δεν εντάσσεται στη Ν.Δ.», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive