Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Οι Financial Times εξυμνούν τη... «μαγεία» των Μετεώρων! (φωτό, βίντεο). Της Λίνας Ακριβοπούλου

Οι Financial Times εξυμνούν τη... «μαγεία» των Μετεώρων! (φωτό, βίντεο)
Ο διεθνής Τύπος εξυμνεί τα Μετέωρα! Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα προβάλλεται μέσα απο αφιερώματα του διεθνούς Τύπου, το How to Spend it των Financial Times με την Charlotte Sinclair δημιούργησαν ένα εκπληκτικό οδοιπορικό - αφιέρωμα...
για τους τόπους που μπορεί να ανακαλύψει κανείς από τη Χιλή μέχρι τα Ιμαλάια, συμπεριλαμβάνοντας το Φαράγγι του Βίκου και τα Μετέωρα.
Όπως αναφέρει  χαρακτηριστικά η ίδια «περπατούσαμε μέσα από συστάδες δένδρων, η βροχή μούσκευε τα ρούχα μας, αλλά ήταν κάτι το επικό, άγριο και διασκεδαστικό.... ακολουθώντας το μονοπάτι ήταν σαν να μπαίνει κανείς μέσα σε ένα σμαράγδι. Βλέπει κάθε απόχρωση του πράσινου, από αυτό που έχουν τα βρύα όταν καλύπτουν ογκόλιθους μέχρι τις ζωηρές αποχρώσεις των φύλλων από τους πλάτανους, τις συκιές και τις οξυές».
Και συνεχίζει «το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τα Μετέωρα». Σημειώνεται ότι τα Μετέωρα αποτελούν για την Ορθόδοξη Εκκλησία τον δεύτερο πιο ιερό μοναστικό τόπο μετά το Άγιον Όρος.
Υπενθυμίζεται ότι  μοναχοί ξεκίνησαν να κατοικούν σε σπηλιές των βράχων από τον 9ο αιώνα, ενώ τα πρώτα μοναστήρια χτίστηκαν από τούβλα και ασβέστη τον 14ο και στις μέρες μας σώζονται μόνο έξι από τα 41 μοναστήρια και τις σπηλιές των ερημιτών που υπήρχαν κάποτε εκεί.
Τα Μετέωρα γενικά προσελκύουν πολλούς τουρίστες, που κατά την περίοδο αιχμής ξεπερνούν τους 3.000 τουρίστες ημερησίως, ενώ πολλοί αναρριχητές ξεκινούν για μία ανάβαση από την Καλαμπάκα, την μικρή πανέμορφη πόλη στη σκιά των βράχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive