Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ. Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Σπέτσες και Ανάβυσσο – Ελικόπτερα και πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες


Δύο μεγάλες πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι, βρίσκονται σε εξέλιξη, στην Ανάβυσσο Αττικής και τις Σπέτσες, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες, δίνουν μάχη και με τους δυνατούς ανέμους.
Μαίνεται η φωτιά στην Ανάβυσσο...

Ειδικότερα, η φωτιά στην Ανάβυσσο εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, ενώ το πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ότι αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω των ανέμων. 

Η πυρκαγιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα και από πλευράς εναέριων μέσων δύο ελικόπτερα.

Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στις Σπέτσες

Παράλληλα, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, η πυρκαγιά στις Σπέτσες, η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, έχει πάρει διαστάσεις, επίσης λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ οι εστίες της φωτιάς είναι διάσπαρτες.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κατοικίες, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί, τουλάχιστον έως τώρα, ζημιές. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Συναγερμός από την Πυροσβεστική και για αύριο

Παράλληλα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Τετάρτη 2 Αυγούστου. 

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive