Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Παγκόσμιος σάλος: Ο κολλητός του Αλέξη ο Μαδούρο συνέλαβε με τις πιτζάμες στελέχη της αντιπολίτευσης. Κούλη κ.λ.π.νάχετε έτοιμα ρουχαλάκια.ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Μαδούρο συνέλαβε με τις πιτζάμες στελέχη της αντιπολίτευσης


Αποτέλεσμα εικόνας για Μαδούρο με τσιπραΔιεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η σύλληψη δύο ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας από το καθεστώς Μαδούρο, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα, λίγα 24ωρα μετά το αποτέλεσμα των αιματοβαμμένων εκλογών. Ο Λεοπόλντο Λόπες, 46 ετών, ιδρυτής του δεξιού κόμματος Voluntad Popular (Λαϊκή Βούληση), και ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα, 62 ετών, συνελήφθησαν, με τις… πιτζάμες μέσα στη νύχτα στα σπίτια τους, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ....





Αμφότεροι είχαν ήδη φυλακιστεί και είχαν πρόσφατα τεθεί σε κατ' οίκον κράτηση.

Προειδοποίηση Τραμπ σε Μαδούρο: Είσαι προσωπικά υπεύθυνος για την ασφάλεια των στελεχών της αντιπολίτευσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε «προσωπικά υπεύθυνο» τον βενεζουελανό ομόλογό του για την κατάσταση των δύο αντιπολιτευομένων και καταδίκασε «τις ενέργειες της δικτατορίας του Μαδούρο».

Σε δήλωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο αργά χθες (ώρα ανατολικών ΗΠΑ), ο Τραμπ είπε πως ο Λεοπόλντο Λόπεζ και ο Αντόνιο Λεντέσμα είναι πολιτικοί κρατούμενοι που έχουν τεθεί υπό παράνομη κράτηση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Νέα διαδήλωση την Πέμπτη από την αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα αποφάσισε να αναβάλει από σήμερα για αύριο Πέμπτη τη διαδήλωση που σκοπεύει να οργανώσει ώστε να συμπέσει με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Συντακτικής Συνέλευσης που επικρίνεται ζωηρά από τη διεθνή κοινότητα, η οποία εκφράζει ανησυχίες για τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη δύο προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης.

«Προσοχή: η πορεία εναντίον της Συντακτικής Απάτης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ημέρα που η δικτατορία έχει την πρόθεση να 'εγκαινιάσει' την απάτη», ανακοίνωσε χθες το βράδυ μέσω του Twitter ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φρέντι Γκεβάρα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έπειτα από έκκληση αντιτσαβιστών ηγετών (από το όνομα του Ούγκο Τσάβες, προέδρου από το 1999 μέχρι τον θάνατό του το 2013), οι αντιπολιτευόμενοι επρόκειτο να διαδηλώσουν στο Καράκας για να καταγγείλουν τον «αθέμιτο», σύμφωνα με τους ίδιους, χαρακτήρα αυτής της «υπερεξουσίας» που θα χαράσσει επ' αόριστον την πορεία της Βενεζουέλας. Η ακριβής ημερομηνία της έναρξης των εργασιών αυτής της συνέλευσης, η έδρα της οποία θα είναι το κοινοβούλιο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση.

Προοιωνιζόμενος μια ιδιαίτερα τεταμένη κατάσταση κατά την έναρξη των εργασιών της Συντακτικής, ο Χούλιο Μπόρχες, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, όπου η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία, ανακοίνωσε πως η νομοθετική εξουσία θα συνεχίσει παρ' όλα αυτά να συνεδριάζει. Μια συνεδρίαση της προβλεπόταν άλλωστε να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί.

Τα 545 μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης, που εξελέγησαν την Κυριακή σε μια εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίσθηκε από αιματηρά επεισόδια, πρόκειται να αρχίσουν τις εργασίες τους σε ένα πλαίσιο ισχυρών εντάσεων με τις ΗΠΑ, το οποίο ενισχύθηκε από τις πολυάριθμες διεθνείς καταδίκες μετά τη σύλληψη δύο προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive