Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΑΡΩΝΙΔΑ& ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Μικρές εστίες φωτιάς στην Ανάβυσσο - Σε επιφυλακή λόγω ισχυρών ανέμων. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ



Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή έδωσαν -και συνεχίζουν τώρα- οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν, στον λόφο Σκόρδι, μακριά από κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στα Καλύβια Θορικού Αττικής....
Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 55 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής, 2 μηχανήματα βαρέως τύπου, καθώς και 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, που πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει περιοριστεί, ωστόσο, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που λόγω των ισχυρών ανέμων κρατούν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή.


Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι.

Το μέτωπο της Σαρωνίδας, που ανησύχησε περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής το βράδυ της Δευτέρας, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως επισήμανε νωρίτερα στην ΕΡΤ1 και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1







Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 απόγευμα της Δευτέρας από τα Καλύβια, αργά το βράδυ πέρασε τον λόφο της Σαρωνίδας και κινήθηκε προς το παραλιακό μέτωπο της περιοχής εκεί όπου υπάρχουν σπίτια. Το σημείο που καιγόταν ήταν ιδιαίτερα δύσβατο, χωρίς δρόμους και δύσκολα προσβάσιμο, ενώ έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, η οποία είχε κλείσει το βράδυ της Δευτέρας λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή των Καλυβίων Θουρικού Αττικής και κατευθύνθηκε προς ακατοίκητη περιοχή ανάμεσα στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.

36 φωτιές το τελευταίο 24ωρο - Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Τριάντα έξι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος Κιάτου Κορινθίας είναι οριοθετημένη, χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Παράλληλα, η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι Μεσσηνίας είναι σε ύφεση, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Επίσης, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Χίνκα, στη Ζίτσα Ιωαννίνων τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ επιχειρούν τώρα 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Λακωνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Κυκλάδων και για τα νησιά της Σκύρου, Χίου, Λέσβου, Λήμνου, Σαμοθράκης και Κυθήρων. Παράλληλα, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 3) προβλέπεται και για τους νομούς Έβρου, Δωδεκανήσου, Σάμου, Ικαρία, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, καθώς και για τα νησιά Κρήτη, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Λευκάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive