Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ...ΝΙΝΙ …ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ! ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΨΗΦΙΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΠ… ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; -Γράφει ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΠ… ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ!Ενώ κόβουν τα πάντα σε όλους, όπως τα επιδόματα από τους συνταξιούχους, από τους στρατιωτικούς, από τους αστυνομικούς, από τους λιμενικούς, από τους πυροσβέστες, από τους διπλωμάτες, από τους γιατρούς από όλο τον κόσμο γενικά και έχουν ρουφήξει το αίμα του κοσμάκη ξαφνικά, αποφάσισαν να δώσουν γεναία αύξηση και επιδόματα στους κυπατζήδες και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017! Γιατί άραγε;  
Τι θέλουν να κρύψουν; Τι φοβούνται οι κυβερνώντες ότι γνωρίζουν οι κυπατζήδες...
και θέλουν να τους βουλώσουν τα στόματα χρυσώνοντας τους το χάπι; Και δε δίνουν αυξήσεις μόνο στο προσωπικό της υπηρεσίας αλλά δίνουν και μπόνους (sic!!!) στον διοικητή της τον κ. Ρουμπάτη! Γιατί άραγε, μήπως για να μην μιλήσει για τα όσα φοβερά και τρομερά αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης; Τι φοβάται η κυβέρνηση και ο κ. Αλέξης Τσίπρας;
Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο από την επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων και πιο συγκεκριμένα στην σελίδα 131, το άρθρο 46 του νόμου του υπουργείου οικονομικών που καταθέθηκε στις 20 Ιουλίου και ψηφίστηκε αμέσως μετά μέσα σε μια μέρα μόνο, και θα καταλάβετε!..

Την είδηση την αποκάλυψε πρώτη η ιστοσελίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" αλλά ξαφνικά μετά πό λίγη ώρα από την ανάρτησή της την κατέβασε!                           
Η ανάρτηση στο «Πρώτο Θέμα» είχε τίτλο: «Και επίδομα στα στελέχη της ΕΥΠ με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών»! Δείτε την εδώ: 
 Αναλυτικότερα τώρα ο νόμος που ψηφίστηκε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο πολιτικό προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Στο πολιτικό προσωπικό της ΕΥΠ, αλλά και σε όλους τους ένστολους (Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική) που υπηρετούν σε αυτήν, χορηγείται και μηνιαίο επίδομα υψηλού βαθμού ευθύνης και ασφάλειας. Το ύψος και οι όροι χορηγήσεώς του θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. Μέχρι την έκδοση της απόφασης αυτής, εξακολουθούν να καταβάλλονται τα ποσά στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31.12.2016.
- Οι αποδοχές του διοικητή της ΕΥΠ καθορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Όλες οι αυξήσεις στην ΕΥΠ ισχύουν αναδρομικά από 1.1.2017.
- Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών θα πληρωθούν για την εκτός ωραρίου υπερωριακή απασχόλησή τους κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και το πρώτο εξάμηνο του 2017 (δηλαδή στις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις για την 2η αξιολόγηση) και αναδρομικά, ακόμα και αν δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης ή δεν έχουν αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
- Καταργούνται παροχές που αφορούν σε κάθε είδους ασφαλιστήρια συμβόλαια ή προγράμματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των εργαζομένων καθώς και τα μειωμένα εισιτήρια και οι δωρεάν κάρτες διαδρομών.
Με άλλες διατάξεις, το Συμβούλιο Οικονομολόγων Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), δηλαδή των συνεργατών του υπουργού Οικονομικών, αναβαθμίζεται.
- Τόσο το ΣΟΕ, όσο και η ΗΔΙΚΑ, ο ΟΑΕΔ και το ΓΕΜΗ μπορούν να έχουν απευθείας πρόσβαση στα αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για να ανακτούν πληροφορίες μέχρι και σε επίπεδο ΑΦΜ των φορολογουμένων (διευκρινίζεται ότι η πρόσβαση αυτή αναφέρεται σε στατιστικά δεδομένα και κατόπιν ψευδωνυμοποίησης, ώστε να μην αποκαλύπτονται τα ονομαστικά στοιχεία του κάθε φορολογουμένου).
- Το ΣΟΕ θα μπορεί να κάνει «άνοιγμα» στην επιστημονική κοινότητα διοργανώνοντας συνέδρια κλπ.
ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΟ ΟΙ ΕΞΤΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!..

Και όλα αυτά όταν σύμφωνα με επίσημες έρευνες της Eurostat Το 53,6% των Ελλήνων δεν έχει χρήματα ούτε για διακοπές μίας εβδομάδας.
H σχετική έρευνα της Eurostat που δημοσιεύτηκε πρόσφατα κατατάσσει την Ελλάδα τέταρτη στην ΕΕ στην οικονομική αδυναμία των πολιτών για διακοπές.
Δείτε λεπτομέρεις στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://roides.wordpress.com/2017/08/02/2aug17/

Και όλα αυτά όταν σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές οι Έλληνες έκοψαν ακόμα και το φαγητό! Υπάρχει καταγεγραμμένη μείωση 27% στην ετήσια κατανάλωση τροφίμων στην Ελλάδα των ΤσιπροΚαμμένων. Διαβάστε εδώ: 


Και όλα αυτά όταν ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ ΤΟ 2013 ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 70% των ελληνικών επιχειρήσεων ΜΕΙΩΣΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
Είχαμε Περικοπές μισθών, μειώσεις που φτάνουν ακόμη και πάνω από το μισό του μηνιαίου εισοδήματος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέααλλά και αυξήσεις των συμβάσεων μερικής απασχόλησης είναι η εικόνα που κυριολεκτικά κατακλύζει τα τελευταία χρόνια την αγορά εργασίας...

Είχαμε λοιπόν σημαντική «κατρακύλα» των μισθών την διετία 2015-2017!

Επειδή οι περισσότερες αναφορές στις μειώσεις των μισθών αφορούν κυρίως στη χρονική περίοδο 2009-2014, είναι σημαντικό να γίνει σαφές ότι τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται για τη διετία 2015-2017, αποτυπώνουν τα εξής:
  • έως 18,9% περικοπές μισθών ιδιωτικού τομέα
  • διπλασιασμός εργαζομένων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης
  • μείωση πραγματικών «ασφαλίσιμων» ημερών εργασίας 
Για να αντιληφθείτε τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική αγορά εργασίας, στα τέλη του 2014, ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση ΙΚΑ έφτανε στα 1.363 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης ήταν τότε στα 470 ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2016, ο μέσος μισθός βρίσκεται στα 936 ευρώ, ενώ στη μερική απασχόληση είναι στα 388 ευρώ, σχεδόν δηλαδή όσο το επίδομα ανεργίας.
Δηλαδή μέσα σε μία χρονιά, οι εργαζόμενοι υπέστησαν μείωση μισθών σχεδόν 32%, αφού βρέθηκαν να το «ταμείο» μείον κατά 427 ευρώ!
Κατά τα άλλα όμως η κυβέρνηση της "Αριστεράς" δίνει γαλαντόμες αυξήσεις στους κυπατζήδες!

Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Και τέλος όλα αυτά τα έκαναν τη στιγμή μάλιστα που τα πάνω - κάτω φέρνουν οι νέες αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και τους Πανεπιστημιακούς και τους Ιατρούς του Δημοσίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η εγκύκλιος 77 σελίδων που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης σε όλες τις συναρμόδιες για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων υπηρεσίες των υπουργείων αποκαλύπτει όλες τις αλλαγές.
Δείτε όλες τις αλλαγές στον παρακάτω σύνδεσμο:

Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι οι "Εθνοπατέρες μας" ευλογόντας τα γένια τους έδωσαν και κάποια εκατομμύρια ευρώ ως χρηματοδότηση στα Κόμματα... Δείτε εδώ για να καταλάβετε το μέγεθος της αναλγησίας τους!.. 


Λεφτά δηλαδή στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου υπάρχουν αλλά μόνο για τους πολιτικούς και τους κυπατζήδες!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive