Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Αλέξη, τρέεεχα, αυτός θα συλλάβει ΚΑΙ τον εαυτό του. Βενεζουέλα: Καρατόμησε την εισαγγελέα ο Μαδούρο - Εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγκα: «Χάσαμε την ελευθερία μας». ΦΩΤΟ


Λουίζ Ορτέγκα - AP Photo/Wil Riera
Στην καρατόμηση της γενικής εισαγγελέως Λουίζα Ορτέγκα προχώρησε το Σάββατο η –ελεγχόμενη από το Νίκολας Μαδούρο- νέα Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που διαθέτει απεριόριστες εξουσίες....
  Η Ορτέγκα έχει μετατραπεί σε έναν από τους κύριους διαφωνούντες απέναντι στο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. Η κ. Ορτέγα θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον «συνήγορο του λαού» (συνήγορο του πολίτη) Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, ανακοίνωσε η Συντακτική Συνέλευση. 

Νωρίτερα, εθνοφρουροί εμπόδισαν τη δικαστική λειτουργό να εισέλθει στο γραφείο της. 

«Όχι μόνο υπάρχει καταπίεση. Όχι μόνο κρατούν αυθαίρετα ανθρώπους τους βάζουν να αντιμετωπίσουν το στρατιωτικό εισαγγελέα. Τώρα δεν θα αφήσουν τη γενική εισαγγελέα να μπει στο γραφείο του!», Ανέφερε οργισμένη και αναστατωμένη η Ορτέγκα, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Φοβάμαι για τη χώρα.Φοβάμαι για την ασφάλεια των Βενεζουέλας» είπε. 

Venezuela Political Crisis(2)

Την ίδια στιγμή, οι υπουργοί Εξωτερικών της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Ουρουγουάης και της Παραγουάης αποφάσιζαν να
 αναστείλουν πολιτικά τη συμμετοχή της Βενεζουέλας στη Mercosur, την κοινή αγορά της Νότιας Αμερικής, για διάρρηξη της δημοκρατικής τάξης. 

«Η αναστολή της συμμετοχής εφαρμόζεται εξαιτίας των ενεργειών τη κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και συνιστά έκκληση για άμεση έναρξη διαδικασίας πολιτικής μετάβασης και αποκατάστασης της δημοκρατικής τάξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive