Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Μάχη με τις φλόγες και τον άνεμο δίνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία, οπού από το μεσημέρι μαίνεται μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση και ελαιώνες κοντά στο χωριό Ροδινά.

φωτό Facebook - patrisnews

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 34 πυροσβέστες 17 οχήματα, 14 πεζοπόρο, πέντε αεροσκάφη, τρία Καναντέρ και ένα ελικόπτερο....
Η φωτιά νωρίτερα προσέγγισε και απείλησε το χωρίο Ροδινά και τον οικισμό Κoστομερά δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Είπε μάλιστα ότι ζητήθηκε η εκκένωση τους. Ωστόσο σημείωσε ότι ο άνεμος ήταν με το μέρος τους καθώς απομάκρυνε τη φωτιά από τα χωριά. Δήλωσε πάντως ότι οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν παρά την εντολή εκκένωσης. 



Ο κ. Γεωργιόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η φωτιά ενδεχομένως να ελεγχθεί σχετικά γρήγορα από την Πυροσβεστική, καθώς δεν καίει πεύκα, όποτε αργεί να επεκταθεί. 

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, είναι μεγάλο το μέτωπο, ξεκίνησε σε περιοχή που είχε ξανακαεί και ήρθε σε περιοχή με αναγεννημένη φύση, το καλό είναι ότι η φωτιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ίσως μπορέσουμε να την προλάβουμε, αλλά η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή και τα επίγεια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.



Η φλεγόμενη περιοχή είχε αναδασωθεί μετά τις μεγάλες φωτιές του 2007.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο μεταξύ και σε δασική έκταση στην περιοχή Καθαροβούνι Άρτας. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 Α/Φ PZL. Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η φωτιά που ξέσπασε στα Λεγρενά Αττικής.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο 12ωρο (06:00-18:00), το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/353505/mahi-me-tis-floges-kai-ton-anemo-stin-ileia-live-/#ixzz4qJJhSLHl
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive