Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΟΧΙ οι άριστοι αλλά οι .. τυχεροί. Με κλήρωση οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες στις παρελάσεις των δημοτικών σχολείων

Με κλήρωση οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες στις παρελάσεις των δημοτικών σχολείων
Μια σημαντική αλλαγή εμπεριέχει το Προεδρικό Διάταγμα για τα δημοτικά σχολεία που πήρε ΦΕΚ. Στο εξής σημαιοφόρος δεν θα είναι ο μαθητής με τους καλύτερους βαθμούς, αλλά ο πιο τυχερός. Έως σήμερα για να κρατήσει την ελληνική σημαία σε παρέλαση ένας μαθητής έπρεπε να έχει τις καλύτερες επιδόσεις....

Η επίμαχη παράγραφος του Προεδρικού Διατάγματος «Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.
Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο τρόπος επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, εφόσον στη ΣΤ΄ τάξη λειτουργούν περισσότερα του ενός (1) τμήματα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου».

1 σχόλιο:

  1. Οι ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον τραγέλαφο τους ΑΝΕΛ πάνε να γελιοποιήσουν τον θεσμό της αριστείας και τις εθνικές παρελάσεις ως φόρο τιμής στους πεσόντες προγόνους μας. Το άθλιο αυτό κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ προτιμά την παρέλαση των ΛΟΑΔ, ΛΟΑΤΚΙ, πώς στο καλό λέγονται, αντί για τις εθνικές επετείους μνήμης. Αντί για την επιβράβευση των αρίστων έχουμε την επιβράβευση της απόκλισης και της επίθεσης στον θεσμό της οικογένειας μέσο του μπασταρδέματος των φύλων (οι άντρες να μοιάζουν με γυναίκες και οι γυναίκες σαν άντρες). Αντί για την τιμή του εφήβου Έλληνα που θέλει με υπερηφάνεια να σηκώσει την ελληνική σημαία να έχουμε τον κάθε έναν που πιθανόν να δηλώνει και μετανοημένος ή πιεζόμενος που σήκωσε την ελληνική σημαία, όπως στην περίπτωση του Τσενάϊ που δήλωνε Αλβανός και όχι Έλληνας. Σε κάθε περίπτωση το να σηκώνεις την ελληνική σημαία δεν είναι μέρος κάποιου τυχερού παιχνιδιού που κάποιος κέρδισε από τύχη ή θαύμα. Δυστυχώς σε αυτή την κατάντια να βάλουν εναντίον του έθνους και της εθνικής ταυτότητας είναι καθημερινά φαινόμενα με την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδραματίζει τον κυρίαρχό ρόλο στην αποδόμηση των εθνών και της εθνικής ταυτότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive