Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σαρωνίδα – Η φωτιά έφτασε στη παραλία. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να γίνει εφικτό να τεθεί υπό έλεγχο, όσο το δυνατόν συντομότερα, η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται, από το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής.  Η παραλιακή Αθηνών-Σουνίου στο ύψος της Σαρωνίδας είχε κλείσει...
με απόφαση της αστυνομίας για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο, μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε και πάλι σε κυκλοφορία, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.


Το μέτωπο της παραλιακής στις 23:30 ήταν σε ύφεση με τις κύριες προσπάθειες των πυροσβεστών να στρέφονται στο μέτωπο του όρους Σκόρδι προς την Ανάβυσσο, όπου η πρόσβαση είναι δυσκολότερη.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής κα. Σταυρούλα Μαλλίρη, οι επίγειες επιχειρησιακές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άτομα πλήρωμα από Υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου καθώς και με 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 2η ΕΜΑΚ. 



Συνολικά, για την κατάσβεσή της θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, 80 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα. 


Σύμφωνα με την κα. Μαλλίρη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων, και το ανάγλυφο του εδάφους. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 5 μποφόρ, οι ριπές των οποίων όμως φτάνουν και τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα οι εστίες της πυρκαγιάς να αναζωπυρώνονται κατά τόπους.



Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σαρωνίδας Γιωργος Σορωνής, τόνισε ότι τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς είναι δύο: ένα κοντά στα παλιά λατομεία και ένα από την πλευρά της Αναβύσσου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το μέτωπο αυτό είναι δυσκολότερο να ελεγχθεί, καθώς η πρόσβαση είναι δυσκολότερη, με τα οχήματα να μην μπορούν να προσεγγίσουν. Πάντως, όπως ανέφερε, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.



Στο μετωπο από την πλευρά της Αναβύσσου οι δυνατοί άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν, ενώ το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες.



Σημειώνεται ακόμη, ότι με το πρώτο φως της ημέρας και εφόσον δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο έως τότε η πυρκαγιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με εναέρια μέσα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive