Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώνεται η μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα - Στάχτη πάνω 20.000 στρέμματα πυκνού δάσους απο Πεύκα, Κέδρους, Έλατα, Ελιές, Μελίσσια. ΠΟΙΟΣ φταίει; φυσικά ... ΟΥΔΕΙΣ!! ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώνεται η μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα - Στάχτη 15.000 στρέμματα δάσους

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα φλέγεται το πανέμορφο νησί των Κυθήρων - Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση. Σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης δίνει μάχη με τις φλόγες στα Κύθηρα τα οποία καίγονται για τρεις συνεχόμενες ημέρες... ενώ οι άνεμοι αναζωπυρώνουν τις εστίες της φωτιάς  κάνοντας το έργο των πυροσβεστών εξαιρετικά δύσκολο.
Μάλιστα οι Αρχές για λόγους ασφαλείας έδωσαν εντολή να εκκενωθεί άμεσα το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από τις μοναχές και τους επισκέπτες, ένα ιστορικό μοναστήρι που αποτελεί το μεγαλύτερο του νησιού.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κυθήρων , έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής 15.000 στρέμματα δάσους, ενώ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ δήλωσε: «Αν δεν αλλάξει κατεύθυνση ο άνεμος, θα μπορέσουμε να θέσουμε υπό έλεγχο τη φωτιά. Πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά. Το έδαφος είναι δύσβατο, με ρείκια και θάμνους, και είναι δύσκολη η πρόσβαση για τα πεζοπόρα τμήματα».

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε: «Έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, που έχει μεταβεί στο νησί.
 «Δίνουμε όλοι τη μάχη, με επικεφαλής την πυροσβεστική για τον έλεγχο μιας πολύ δύσκολης πυρκαγιάς. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι πολύ γρήγορα θα ελέγξουμε την πύρινη λαίλαπα» τονίζει ο κ. Αποστόλου, ο οποίος σε λίγη ώρα θα προεδρεύσει σύσκεψης όλων των αρμόδιων φορέων.
Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης
Ο δήμαρχος Κυθήρων- Αντικυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, δήλωσε:  «Δόθηκε μάχη στις αυλές των σπιτιών, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ούτε τραυματισμοί, πέρα από έναν πυροσβέστη που ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».
Το Σάββατο, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εισηγήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου, να κηρυχθούν τα Κύθηρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



1 σχόλιο:

  1. Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΊΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ.....ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive