Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

GREEK CHIC HANDMADES: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΠΑΡΑΔΟΣΗ» ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Τα χειροποίητα ελληνικά σανδάλια που ήδη ταξιδεύουν σε 10 χώρες. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ. TOY ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Τα ελληνικά χειροποίητα σανδάλια που ταξιδεύουν και στο εξωτερικό
Αναζητώντας νέους επαγγελματικούς ορίζοντες στην αρχή της οικονομικής κρίσης, η Ελευθερία Τυράκη λαμβάνει την απόφαση να κάνει το μεράκι της... εργασία, δημιουργώντας την Greek Chic Handmades στα τέλη του 2012. Μετά από χρόνια εμπειρίας ως ηχολήπτρια, σε έναν από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας...

 αποφασίζει να αλλάξει σελίδα στη ζωή της έχοντας ως εφόδια την ραπτική μηχανή της γιαγιάς της, τα μαθήματα από το youtube και κυρίως... πάθος για δημιουργία, που εν τέλει έγινε η κύρια απασχόλησή της.
Η διεθνή επέκταση σε χώρες της ευρωπαϊκής αγοράς και η τοποθέτηση των προϊόντων Greek Chic Handmades στο δίκτυο λιανικής στην Ελλάδα, αποτελούν τους δύο βασικούς στόχους του 2017 για την Ελευθερία Τυράκη, ιδιοκτήτρια της ομώνυμης επιχείρησης. Στα πρώτα της βήματα, άρχισε να ασχολείται με τη δημιουργία μιας συλλογής με χειροποίητα σανδάλια που σχεδιαστικά, αλλά κυρίως ποιοτικά, διέφεραν κατά πολύ από τα λεγόμενα «τουριστικά», προσθέτοντας στη συνέχεια αξεσουάρ, τσάντες και περικάρπια στη συλλογή της.
Τα χειροποίητα ελληνικά σανδάλια που ήδη ταξιδεύουν σε 10 χώρες
«Φέτος, η συλλογή των Greek Chic Handmades θα βρίσκεται σε δύο καταστήματα λιανικής, σε Ύδρα και Πάτμο, ενώ επιδίωξή μας είναι να διευρύνουμε το δίκτυο πώλησης σε περισσότερα καταστήματα προσεχώς», όπως επισημαίνει η Ελευθερία Τυράκη μιλώντας στην «Η». Μάλιστα, όπως τονίζει «Τα προϊόντα μας είναι φτιαγμένα στο χέρι, με τα καλύτερα υλικά και δίνω μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Τα σχέδια είναι μοναδικά και τα σανδάλια άνετα».
Σε δέκα χώρες της Ε.Ε.
Τα χειροποίητα ελληνικά σανδάλια που ήδη ταξιδεύουν σε 10 χώρες
Λόγω αυτών των ιδιαιτεροτήτων και σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα Greek Chic Handmades τοποθετούνται γρήγορα και εκτός Ελλάδας, έχοντας συνολικά παρουσία σε 10 χώρες της Ε.Ε. Το online κατάστημα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αγοραστών από το εξωτερικό, με τις υψηλότερες πωλήσεις να πραγματοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία.
 «Σε πρόσφατη συμμετοχή μας σε έκθεση του Παρισίου, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, καταφέραμε να συνάψουμε συμφωνία για χονδρική πώληση των Greek Chic Handmades στο Κουβέιτ».
Τα πρώτα βήματα του Greek Chic Handmades έγιναν στα τέλη του 2012, όταν η Ελευθερία Τυράκη, μετά από χρόνια εμπειρίας ως ηχολήπτρια σε έναν από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, αποφασίζει να αλλάξει σελίδα στη ζωή της. Με εφόδιο την ραπτική μηχανή από τη γιαγιά της και μαθήματα από το youtube ξεκινά τα πρώτα χειροποίητα σανδάλια, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στο διαδίκτυο.
Ελληνικό καλοκαίρι

Οι δημιουργίες της είναι εμπνευσμένες από το «ελληνικό καλοκαίρι» και τα «νησιά». Τα σχέδια τα επιμελείται η ίδια, προσωπικά, από την αρχή έως το τελικό προϊόν. Υπάρχουν όμως, και «κάποιοι λίγοι, αλλά εξαιρετικά ικανοί εξωτερικοί συνεργάτες για την παραγωγή, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την ποιότητα», όπως επισημαίνει.
Σίγουρα, η αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού και η έναρξη δικής της επιχείρησης μέσα στην κρίση, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, με πείσμα, επιμονή και αρκετή προσπάθεια καταφέρνει σύντομα να κάνει τα Greek Chic Handmades περιζήτητα.
Οι γυναίκες που κάνουν αγορές είναι κυρίως από το εξωτερικό, ενώ τον τελευταίο χρόνο αρχίζουν να γνωρίζουν και να επιλέγουν τα προϊόντα της γυναίκες από την Ελλάδα. Άνοιξη και καλοκαίρι είναι κυρίως οι εποχές με τις περισσότερες παραγγελίες και αγορές, που γίνονται μέσω ίντερνετ. 
«Απευθύνομαι στη σύγχρονη γυναίκα που εκτιμά και αγαπά το χειροποίητο προϊόν. Θέλει να ξεχωρίζει με κάτι μοναδικό, θέλει να είναι κομψή και ταυτόχρονα να νιώθει άνετα. Η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή εξ αρχής, ειδικά στο εξωτερικό, και χαιρόμαστε που έχουμε πιστές πελάτισσες, τις οποίες φροντίζουμε με τα προϊόντα μας να μην απογοητεύουμε ποτέ.
Οι περισσότερες από τις δικές μας πελάτισσες επιλέγουν κυρίως τα πιο «θηλυκά» σανδάλια, όπως και τα νυφικά. Μας προτιμούν γι' αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα της ζωής τους και αντιλαμβάνεστε πόσο μας τιμά αυτό και πόσο μας ικανοποιεί, διότι ξέρουμε ότι έχουμε περάσει από σκληρές εξετάσεις. Οι νύφες δεν αποφασίζουν... επιπόλαια».
» success story
  • Η επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά και η τοποθέτηση των προϊόντων στο δίκτυο λιανικής στην Ελλάδα, αποτελούν τους δύο βασικούς στόχους του 2017
  • Φέτος, η συλλογή των Greek Chic Handmades θα βρίσκεται σε δύο καταστήματα λιανικής, σε Ύδρα και Πάτμο
  • Τα Greek Chic Handmades έχουν συνολικά παρουσία σε 10 χώρες της Ε.Ε. Τα πρώτα βήματα έγιναν στα τέλη του 2012
  • Το online κατάστημα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αγοραστών από το εξωτερικό, με τις υψηλότερες πωλήσεις να πραγματοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Βέλγιο, κ.ά.
Τα προϊόντα είναι φτιαγμένα στο χέρι, με τα καλύτερα υλικά, δίδοντας μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Τα σχέδια είναι μοναδικά και τα σανδάλια άνετα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive