Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ «ΚΟΥΡΑΓΙΟ» ΣΤΗΝ… «ΥΠΟΜΟΝΗ» και ... βλέπουμε: (ΟΣΟΙ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ!) Τι θα ανακοινώσει ο Γιούνκερ από τη Θεσσαλονίκη

tsipras-giounker
«Να έχετε λίγη ακόμη υπομονή» είπε ο Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του real.gr για το πότε θα τερματίσει η Κομισιόν τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας, κάτι το οποίο θα έπρεπε να υπάρξει ως πρόταση στο σημερινό Eurogroup...

«Ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα είναι στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, θέλουμε όλοι, η επίσκεψη να πάει καλά”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση θα μπορούσε και να ανακοινωθεί εκεί, όπως μεταδίδει ο  Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες.
Στην πράξη θα έχει προηγηθεί η συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη στο κολέγιο των Επιτρόπων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν ήταν καθόλου στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup.
Βεβαίως ο Κλαόυς Ρέγκλιγκ, επικεφαλής του ESM αναφέρθηκε στην εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ σήμερα από τον ΕSM, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έλαβε ήδη τα χρήματα σήμερα το απόγευμα και αναμένεται να λάβει άλλα 800 εκ. ευρώ μετά την 1η Σεπτεμβρίου, αν και εφόσον αρχίσει να μειώνει τις ληξιπρόθεσμε οφειλές της στο εσωτερικό.
«Όσο λιγότερο μιλάμε για την Ελλάδα, τόσο το καλύτερο» τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί, εξηγώντας ότι «αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα». Αναφέρθηκε δε στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης και το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο που εκτελείται.
Ερωτηθείς τέλος για το αν και κατά πόσο είναι σωστό να δοκιμάσει η Ελλάδα τις αγορές τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, ο επικεφαλής του ESM επεσήμανε ότι όλα τα κράτη που βγήκαν τελικώς στις αγορές, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους πριν το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης.
Σημείωσε δε ότι η χώρα δεν έχει χρηματοδοτικές ανάγκες για να βρει μεγάλα ποσά στις αγορές, σε αντίθεση με πριν από 6 χρόνια.
Τόνισε τέλος ότι τα μόνα χρήματα που θα χρειαστεί η χώρα θα είναι για μετακύληση λήξεων ομολόγων.
Ο ΕSM έχει εκταμιεύσει ήδη 39, 5 δισ. από τα 86 του συνολικού τρίτου πακέτου, και 181 δισ. από την αρχή των προγραμμάτων διάσωσης, κατέχοντας σήμερα το 51% του ελληνικού δημοσίου χρέους.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive