Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Σαν «φαντάσματα» οι σεισμοπαθείς της Λέσβου ψάχνουν όπου βρούν να κοιμηθούν

Στο έλεος του Θεού, εν μέσω καύσωνα, οι σεισμοπαθείς της Βρίσας στη Λέσβο. Η κρατική αναλγησία άφησε στο έλεος του Θεού τούς σεισμοπαθείς της Βρίσας, αφού περίπου 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν...
να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία που τους φιλοξενούσαν και να στρώσουν για να κοιμηθούν σε πλατείες, αυτοκίνητα, ακόμη και εκκλησάκια.


Η αιτία να βρεθούν στον δρόμο τόσοι άνθρωποι, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, είναι ότι, από τις 12 Ιουνίου που χτύπησαν τη Λέσβο τα 6,1 Ρίχτερ, οι ξενοδόχοι διέθεσαν δωμάτια για μέχρι τις 30 του μήνα, καθώς μετά περίμεναν τους τουρίστες που είχαν κάνει κρατήσεις από καιρό.


Οι μέρες πέρασαν, οι τουρίστες άρχισαν να καταφθάνουν το Σάββατο και έτσι οι περίπου 200 σεισμόπληκτοι εγκατέλειψαν άρον άρον τα ξενοδοχεία και έστρωσαν... στο ύπαιθρο.
Το κράτος όχι μόνο δεν φρόντισε για τη στέγασή τους, αλλά μέχρι τώρα δεν τους έχει δώσει καμία βοήθεια, αφήνοντάς τους κυριολεκτικά στον δρόμο.
Αγανάκτηση


Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος, με επιστολή του στους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών, ζητά να «τρέξουν» τις διαδικασίες προκειμένου να ενεργοποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα βοηθήματα, αλλά και για την καταβολή του ποσού επιδότησης ενοικίου. «Είναι επιτακτική ανάγκη η έκδοση της ΚΥΑ για να βρουν στέγη οι πληγέντες από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου, καθώς η καθυστέρηση επιτείνει την αγωνία τους και δημιουργεί δικαιολογημένη αγανάκτηση» αναφέρει ο κ. Γαληνός.

1 σχόλιο:

  1. Μόνο αν είσαι λαθρομετανάστης επιβιώνεις στην «Ελλάδα» του Τσίπρα - Μια εξοργιστική σύγκριση

    http://www.crete-news.gr/%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%C2%AB%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%C2%BB-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7 (αξιζει να διαβαστει ολο,δειτε και τις φωτογραφιες συγκρισης)

    ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΡΙΖΑ! Eικόνες σοκ από τη Λέσβο: Οι λάθρο σε ξενοδοχεία κι οι σεισμοπαθείς κοιμούνται νηστικοί στους δρόμους

    http://dexiextrem.blogspot.gr/2017/07/e.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive