Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ. Νύχτα αγωνίας στη Σαρωνίδα - Η φωτιά έφτασε στην παραλιακή. Κινδυνεύουν σπίτια. (Φωτο & Βίντεο)

Νύχτα αγωνίας στη Σαρωνίδα - Η φωτιά έφτασε στην παραλιακή
Λαγονήσι: Έφτασε στην παραλία η πύρινη λαίλαπα. Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πυροσβεστική, καθώς εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Καλύβια Θορικού στην Αττική, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Για μεγάλη και ανεξέλεγκτη φωτιά που απειλεί κατοικίες...
έκανε λόγο ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης. «Η πυρκαγιά είναι μεγάλη, οδεύει προς την κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, όπου υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτα σπίτια μέσα στο δάσος. Εκτός από την Πυροσβεστική, όλες οι δυνάμεις του δήμου είναι εκεί και έχουμε ζητήσει βοήθεια και από όμορους δήμους. Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε τη φωτιά».
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 17:00 της Δευτέρας από τα Καλύβια Θορικού και γρήγορα εξαπλώθηκε προς νότο, βοηθούμενη από τους δυνατούς βορειοανατολικούς ανέμους.
Νωρίτερα, λίγο μετά τις 19:00 το μέγεθος της αρχικής εστίας της πυρκαγιάς είχε περιοριστεί ωστόσο υπήρξαν αναζωπυρώσεις σε πολλά σημεία στο λόφο μεταξύ Καλυβίων και Σαρωνίδας.
Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.
Μετά την αποχώρηση των εναέριων μέσων μόλις νύχτωσε οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή με 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας, καθώς και με 2 ειδικά μηχανήματα.
Παράλληλα, κόπασαν οι δυνατοί άνεμοι πλέον, αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τώρα αρκετές διάσπαρτες εστίες. Η κατεύθυνση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι αυτή την ώρα προς τη νοτιοανατολική πλευρά της λεωφόρου Αναβύσσου.
Εάν με το πρώτο φως της ημέρας και εφόσον δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο έως τότε η πυρκαγιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με εναέρια μέσα.
5676848

567474

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive