rottating banner

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Σύντροφε Τσίπρα το Ευγενίδειο “Είναι ιδιωτικό νοσοκομείο, μπερδευτήκατε”


Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο δεν είναι δημόσιο νοσοκομείο, αλλά «Ανώνυμη Εταιρεία που λειτουργεί αποκλειστικά ως ιδιωτικό νοσοκομείο»...
τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων σε ανακοίνωσή της με αφορμή την εγχείρηση κήλης στην οποία υποβλήθηκε ο Πρωθυπουργός.  Ειδικότερα, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «τα Δημόσια Νοσηλευτήρια αξίζουν την εμπιστοσύνη και την στήριξή μας» η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Μπερδεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Δεν χειρουργήθηκε σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Χειρουργήθηκε στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο που είναι Ανώνυμη Εταιρεία και λειτουργεί αποκλειστικά ως Ιδιωτικό Νοσοκομείο.  Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «μπορεί μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών να την κατέχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Σύγκλητος να διορίζει Διοικήσεις που έχουν την ευθύνη για την κατάντια του, δεν είναι όμως ανοικτό στους πολίτες αφού δεν εφημερεύει». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «εκμεταλλευόμενο το ιδιόμορφο καθεστώς (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία)» το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο «συγκεντρώνει Πανεπιστημιακούς Ιατρούς και Ιδιώτες που χειρουργούν ή προσφέρουν υπηρεσίες υγείας επί πληρωμή (από την τσέπη των  Ασθενών, από Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, από Ασφαλιστικά Ταμεία ή τον ΕΟΠΥΥ)». «Επειδή το κοστολόγιο των Υπηρεσιών Υγείας που προσφέρει είναι υψηλό συγκεντρώνει ασθενείς με οικονομική ευμάρεια και όχι τον λαουτζίκο που ψήφισε τον κ. Τσίπρα για να φτιάξει το ΕΣΥ» προσθέτει.  Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως το το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο «μαστίζεται από οικονομικά σκάνδαλα που ερευνώνται στην δικαιοσύνη με την αποκλειστική ευθύνη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών που διορίζει τις διοικήσεις». Σημειώνει ακόμη πως «το Πανεπιστήμιο Αθηνών επιδιώκει την οικονομική εξυγίανση του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου με μειώσεις των μισθών των εργαζόμενων στους οποίους οφείλονται οι μισθοί τους πάνω από επτά μήνες». «Κουβέντα γι’ αυτά ο κος Τσίπρας. Δεν τα βάζει με τους Πανεπιστημιακούς Ιατρούς που έχει προνομιακές σχέσεις» αναφέρει για να συμπληρώσει: «Το πόσο Δημόσιο είναι το Ευγενίδειο Νοσοκομείο το διαπιστώνει κανείς και από την μη τήρηση του όρου της Διαθήκης του Δωρητή Ευγενίδη που προβλέπει την διάθεση δέκα κλινών σε απόρους ασθενείς. Για όλα αυτά χθες έπεσε η ιστοσελίδα του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου για να μην μπορούν να πάρουν πληροφορίες οι πολίτες για το που χειρουργήθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας».  Διερωτάται επίσης «γιατί ο κ. Τσίπρας δεν χειρουργήθηκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις μεγάλες ελλείψεις υλικών, υποδομών, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, την κακή ποιότητα φαγητού και τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές».  «Η ΠΟΕΔΗΝ στέλνει τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα ή ο κ. Τσίπρας; Όταν ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται ένα από τα δημόσια νοσοκομεία να χειρουργηθεί για μία κήλη πώς οι πολίτες να τα εμπιστευτούν για πολύ πιο δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις;» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

1 σχόλιο:

  1. Βρὲ ἀδελφέ, τὶ τοῦ λέτε τώρα.....
    Αὐτὸς ειχε μπερδέψει τὴν Λέσβον καὶ τὴν Μυτιλήνην, τὰ νοσοκομεῖα δὲν θὰ ἐμπέρδευε;
    Καμαρῶστε πρωθυπουργόν, ἀλλὰ πρωτίστως καμαρῶστε ψηφοφόρους!!
    Νὰ ἐπαναλάβω ὅτι τὸ σημερινὸν κατάντημα τῆς Ἑλλάδος οὔτε τυχαῖον οὔτε οἰκονομικὸν εἶναι. Εἶναι μεταξὺ τῶν ἄλλων καὶ ἀποτέλεσμα τῶν ἐπιλογῶν ἀνεγκεφάλων ψηφοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive