Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ "ΜΑΙΜΟΥ" ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΖ. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΣΤΑΝΑ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ, ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΑ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ. ΦΩΤΟ

Οι εικόνες λαθροαλλοδαπών που τριγυρίζουν στις παραλίες ανάμεσα στους λουομένους φορτωμένοι με κάθε λογής εμπορεύματα, άλλα χρήσιμα και άλλα εντελώς αδιάφορα, δεν προκαλούν πλέον εντύπωση. 

Και φέτος, για ακόμη μία χρονιά, εκατοντάδες λαθρομετανάστες εξορμούν στις ελληνικές πλαζ για να πουλήσουν όσο όσο τα προϊόντα «μαϊμού»...
στο κυνήγι ενός καλού μεροκάματου. Το ιδιότυπο παζάρι έχει λάβει γιγάντιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, καθώς κανένας φορέας δεν φαίνεται διατεθειμένος ή ικανός να ελέγξει το παραεμπόριο.
 Η «Espresso» βρέθηκε σε δύο παραλίες για να καταγράψει το παράνομο εμπόριο που οργιάζει στις ακτές και τα κυκλώματα που διακινούν τα παράνομα προϊόντα. Γυαλιά, τσάντες, κοσμήματα, καπέλα, μαγιό, ομπρέλες, πετσέτες και ψάθες είναι μερικά από τα εμπορεύματα «μαϊμού» τα οποία διατίθενται σε εξευτελιστικές τιμές.
Ενα ηλιόλουστο μεσημέρι, πλήθη λουομένων πλημμυρίζουν μία από τις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής στον Αλιμο, παρότι είναι καθημερινή. Οι ξαπλώστρες στην παραλία είναι κατειλημμένες, κυρίως από κατοίκους της περιοχής που απολαμβάνουν τη δροσιά της θάλασσας.
Μαγιό και γυαλιά
Λίγα μέτρα πιο κάτω από την είσοδο της δημοφιλούς πλαζ, κάτω από φοίνικες έχει στηθεί ένα «ιδιότυπο» παζάρι. Ομάδες μεταναστών έχουν στήσει... παραμάγαζο και απολαμβάνουν τον ήλιο περιμένοντας τους πελάτες που θα ενδιαφερθούν για την πραμάτεια τους. Μαγιό, ψάθες, καπέλα και γυαλιά είναι μερικά από τα προϊόντα που εκτίθενται σε κοινή θέα. Οταν πλησιάζουμε το μίνι παζάρι, ένας μετανάστης διαφημίζει τα εμπορεύματα: «Ελα, 3 ευρώ!» Ρωτάμε «ποιο από όλα» κοστίζει τόσο και απαντά «Ολα!», μη διστάζοντας όμως να κατεβάσει την τιμή ακόμη και στο... 1 ευρώ!
Στο σημείο του παραθαλάσσιου «παζαριού» φτάνουν λουόμενοι που δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα, όπως γυαλιά ή πετσέτα. «Τρία ευρώ, πάρτε ό,τι θέλετε» λένε οι μετανάστες και αρκετοί αρχίζουν να αγοράζουν. Κάποιοι επιλέγουν ακόμη και ρολόγια, τα οποία εξετάζουν λεπτομερώς. Η παρουσία των μεταναστών φαίνεται να ενοχλεί κάποιους που έχουν πάει να δροσιστούν κοντά στη θάλασσα και απολαμβάνουν τον πρωινό καφέ τους στην καφετέρια της παραλίας.
Αντιδράσεις
«Ερχομαι κάθε μέρα εδώ. Οι άνθρωποι δεν μας ενοχλούν, αλλά αυτό που κάνουν είναι παράνομο. Κάθε μέρα εκθέτουν την πραμάτεια τους και αρκετοί είναι εκείνοι που αγοράζουν διάφορα. Δεν είναι ωραία εικόνα αυτή. Απορώ, ορισμένες φορές, πού είναι το κράτος; Μέχρι πότε θα δρουν ανεξέλεγκτοι κάποιοι και θα παρανομούν μπροστά στα μάτια μας;» αναρωτιέται ο συνταξιούχος κύριος Νίκος και προσθέτει ότι η κατάσταση αυτή αποτελεί καθημερινό φαινόμενο εδώ και πολλά χρόνια. «Νομίζετε πως γίνεται μόνο στον Αλιμο; Γίνεται σε όλες τις παραλίες της Αττικής. Εκτός, φυσικά, από τις οργανωμένες οι οποίες έχουν είσοδο. Φαντάζομαι πως αυτό γίνεται και στα νησιά μας. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει» τονίζει χαρακτηριστικά.
Σε γνωστή παραλία της Νάξου η κατάσταση δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από τις πολυσύχναστες πλαζ της Αττικής. Πλανόδιοι με τα χέρια τους γεμάτα προϊόντα «μαϊμού» πλησιάζουν Ελληνες και ξένους λουομένους για να πλασάρουν τη φτηνή πραμάτεια τους και να εξασφαλίσουν τα προς το ζην!
«Εχω γυαλιά και ρολόγια. Διάλεξε και πάρε, είναι αυθεντικά! Μπορείς να το δεις» μας λέει ένας μετανάστης και μας δίνει ένα ρολόι για να το εξετάσουμε. Ο αλλοδαπός πλανόδιος δεν δέχεται την άρνηση και επιμένει να αγοράσουμε κάτι με 2 ευρώ!
«Δεν μας πειράζουν. Ωστόσο, είναι κρίμα, γιατί κάνουν κακό στην οικονομία και στους καταστηματάρχες που έχουν νόμιμα μαγαζιά και προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Θεωρώ πως αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως» λέει κάτοικος του νησιού.
Τα κυκλώματα θησαυρίζουν
Την ώρα που οι πλανόδιοι οργώνουν τις ελληνικές ακτές στην προσπάθειά τους να βγάλουν λίγα χρήματα, τα κυκλώματα που εισάγουν στη χώρα παράνομα προϊόντα εξακολουθούν να θησαυρίζουν. Από τον Δεκέμβριο του 2016 βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Interpol και τη Europol για την καταπολέμηση της πώλησης προϊόντων «μαϊμού», η οποία ολοκληρώθηκε φέτος τον Μάρτιο. Οπως είχε ανακοινώσει τότε η Αστυνομία, κατασχέθηκαν 13.000.000 τεμάχια απομιμητικών και υποβαθμισμένων προϊόντων.
Πριν από περίπου ενάμιση μήνα το ΣΔΟΕ εξάρθρωσε σε Ζάκυνθο και Αττική κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας προϊόντων «μαϊμού», μεταξύ των οποίων ακόμη και οινοπνευματώδη ποτά. Στις έρευνες στο νησί οι ελεγκτές κατέσχεσαν 3.700 τσάντες, 2.500 πορτοφόλια, 2.150 ρολόγια, 5.150 ρούχα, 200 γυαλιά ηλίου και 240 ζευγάρια παπούτσια. Σε αντίστοιχη επιχείρηση που έγινε στον Πειραιά βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο και κατασχέθηκαν 13.000 ζευγάρια «μαϊμού» αθλητικών παπουτσιών με παραποιημένα σήματα δύο εκ των πιο γνωστών εταιριών. Ακόμη κατασχέθηκαν 1.500 ζεύγη παιδικών υποδημάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί ως φορτίο κάλυψης.

3 σχόλια:

  1. αν τυχον τους πιασουν τους βαζουν καποια προστιμα και τελος και παλι απο την αρχη,θα πληρωσουν τα προστιμα(και αν τα πληρωσουν)και θα αφεθουν ελευθεροι και φυσικα δεν θα απελαθουν ποτε(οπως θα οφειλε να συμβει)για να καταλαβατε σε τι μπουρδελο κρατος ζουμε και τι γελοια δικαιοσυνη εχουμε

    βγαζουμε μονοι μας τα ματια απο την μια διαλυουμε συνεχως την πληθυσμιακη συνθεση και εθνικη και κοινωνικη συνοχη της πατριδας μας αφηνοντας τους να εγκατασταθουν ωραια και ελευθερα στην ελλαδα(απο ολους αυτους τους αλλοδαπους πλανοδιους του παρεμποριου ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το αθλιο καθεστως εδωσε σε αυτα τα καθαρματα με μεγαλη βεβαιοτητα χαρτια νομιμοποιωντας τον εποικισμο της ελλαδας αντι να απελαθουν ολοι τους αφου μπουκαραν παρανομα στην χωρα μας )και απο την αλλη διαλυουμε και καταστρεφουμε συστηματικα την οικονομια μας μην αντιδρωντας με ολη αυτην την μπιζνα του παρεμποριου και των αλλοδαπων πλανοδιων μικροπωλητων και των κινεζικων καταστηματων(ενώ διαθέτουμε όλα τα νομικά μέσα και τα όπλα, όχι μόνο για να περιορίσουμε την παραπάνω κατάσταση αλλά να την εξαλείψουμε)που εχουν καταστρεψει ολοκληρωτικα τους ελληνες εμπορους και γενικοτερα την ελληνικη κλωστουφαντουργια και ολες τις θεσεις εργασιας που σχετιζονται με αυτον τον κλαδο:βιοτέχνες,καταστηματάρχες,Έλληνες εργαζόμενοι κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κρατος εν κρατει ολη η ελλαδα παραδομενη στο λαθρεμποριο-παρεμποριο των πακιστανων(και λοιπων λαθροεισβολεων),τεραστια οικονομικη αιμορραγια σε ολα τα επιπεδα(φοροδιαφυγη,μαυρο χρημα,ανεργια ελληνων κλπ...),δεν υπαρχει πουθενα ελεγχος με μια ανημπορη πολιτεια να μην αντιδρα και να απουσιαζει και να αδυνατει να προβει σε οποιονδηποτε ελεγχο(ουτε τα στοιχειωδη ενω διαθετει ολα τα μεσα και τα οπλα οχι μονο για να περιορισει την παρακατω κατασταση αλλα και να την εξαλειψει ) και με ενα στην ουσια ανθελληνικο κρατος που εξυπηρετει αποκλειστικα και μονο τα συμφεροντα των λαθρομεταναστων

    με αφορμη και την παραπανω ειδηση για το τι συναντα ενας τουριστας ή ελληνας που θελει να απολαυσει με την οικογενεια του τις διακοπες του-να κανει ενα μπανιο σε ενα νησι,μια παραλια κλπ...για να καταλαβετε ποσο ευκολο μπορει να καταστραφει-δυσφημιστει ο τουρισμος μιας χωρας
    θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει καθολου αστυνομια στα νησια μας(και κατα επεκταση σε ολη την χωρα);εχουν κατακλυστει απο βαλκανοτσιγγανους που επαιτουν σε καθε γωνια μαλιστα βαζοντας τα παιδια τους που χρησιμοποιουν μαλιστα (ημι)ναρκωμενα κουταβακια,απο αφρικανο-πακιστανους που πωλουν την αμφιβολου ποιοτητας πραματεια τους και απο κινεζο-ασιατες που σε πιεζουν επιμονα στις παραλιες προκειμενου να σου προσφερουν μασαζ,σας αρεσει πραγματικα αυτη η εικονα;ειναι αυτη εικονα ενος συγχρονου ευρωπαικου κρατους; πλεον το γεγονος οτι ο ελληνικος τουρισμος βασιζεται πλεον σε βαλκανομουσουλμανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὅλα αὐτὰ γίνονται μὲ τὴν ψῆφον μας.
    Ἐὰν δὲν σᾶς ἀρέσουν σκεφθῆτε τὶ θὰ ψηφίσετε τὴν ἑπομένην φοράν. Μέχρι τότε "μούγκα". Δὲν δικαιοῦσθε νὰ διαμαρτύρεσθε.
    Ἁπλᾶ πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive