Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

«Εδώ, στον τάφο του παίρνουμε δύναμη». Κοσμοσυρροή στο μνήμα του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης

Ανθρωποι κάθε ηλικίας ταξίδεψαν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, για να βρεθούν στο Ιερό Ησυχαστήριο του Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του αγίου Παϊσίου, και να τιμήσουν τη μνήμη του,
που ορίστηκε να εορτάζεται στις 12 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία εκοιμήθη πριν από 23 χρόνια....
Το χώμα που τον σκεπάζει μετατράπηκε σε ολάνθιστο κήπο και χιλιάδες πιστοί αποζητούσαν ελπίδα με δάκρυα και προσευχές.
«Αν ακούγαμε τον γέροντα Παΐσιο και τους αγίους της Εκκλησίας μας, σήμερα τα πράγματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα ήταν διαφορετικά. Χρειάζεται να πιστέψουμε ξανά στον Θεό. Εδώ στον τάφο του Παϊσίου παίρνουμε δύναμη, χαρά, γαλήνη, ελπίδα» δήλωσε η κυρία Ελλη, που ταξίδεψε από την Κύπρο για τιμήσει τη μνήμη του αγίου.
«Ο γέροντας Παΐσιος ήταν άγιος στη συνείδηση των πιστών πολύ πριν γίνει η αγιοκατάταξή του. Ηταν ένας ταπεινός άνθρωπος, που βοηθούσε όλο τον κόσμο. Σήμερα, είναι η ελπίδα μας αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε» είπε η υγειονομικός από την Αθήνα Ελένη Σταματοπούλου.
Η Νούλα Γκάντζου από τη Χαλκιδική εκπληρώνει τάμα ζωής μαζί με τα παιδιά και τη μητέρα της, καθώς ήταν άρρωστη και θεραπεύτηκε όταν προσευχήθηκε στον όσιο Παΐσιο.
«Σε ηλικία 21 χρόνων ήμουν άρρωστη επί 40 ημέρες. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν, δεν ήξεραν τι έχω. Μια φίλη μού είπε να πάω στο μοναστήρι στη Σουρωτή και να προσευχηθώ στον πάτερ Παΐσιο, όπως τον αποκαλούσαμε. Γονάτισα στον τάφο του, προσκύνησα, προσευχήθηκα και τις επόμενες ημέρες έγινα καλά προς έκπληξη όλων» τόνισε.
Ο Ιγνάτιος Σουρκόφ και η σύζυγός του Ολγα ταξίδεψαν από τη Ρωσία για να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγιορείτη αγίου στη Σουρωτή.
«Ο όσιος Παΐσιος είναι πολύ δημοφιλής στη Ρωσία. Τον αγαπάμε και τον πιστεύουμε. Του αποδίδονται πολλά θαύματα και ο κόσμος παίρνει δύναμη από τους λόγους του» τόνισε η κυρία Σουρκόφ.
«Εχω διαβάσει επτά βιβλία με τις διδαχές του Παϊσίου. Εγινα άλλος άνθρωπος, βελτιώθηκα και δυνάμωσα την πίστη μου στον Θεό» δήλωσε ο Ιγνάτιος Σουρκόβα.
«Ο άγιος Παΐσιος βοηθά τους ανθρώπους που λυγίζουν, τους στηρίζει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Προσεύχομαι και τον παρακαλώ να χαρίζει υγεία σε όλο τον κόσμο και στην οικογένειά μου» ανέφερε ο Ανέστης Καρυπίδης.
To προσκύνημα του Νίκου Αναδιώτη
Την ώρα που οι φήμες θέλουν το όνομά του να βρίσκεται πρώτο στη λίστα με τους υποψήφιους «διάσημους» παίκτες του «Survivor 2», ο Νίκος Αναδιώτης ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία από το προσκύνημά του στον τάφο του αγίου Παϊσίου. 
«12/7, ημέρα μνήμης του αγίου γέροντα Παϊσίου. Μεγάλη η χάρη του! Οι ευχές του να μας αγκαλιάζουν όλους και την πατρίδα μας» έγραψε το μοντέλο και ηθοποιός στη λεζάντα της ανάρτησής του. Ο Νίκος είναι βαθιά θρησκευόμενο άτομο και τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο πηγαίνει στο Αγιον Ορος.
«Φροντίζω να έχω πνευματική ζωή, γιατί μου αρέσει. Το αναζητώ, με αναπαύει, το αγαπάω» έχει δηλώσει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του.

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΛΟΣ Ο ΠΆΤΕΡ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ ΜΡ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΤΈ Ο "ΦΟΥΚΑΡΑΣ"+!!!.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive