Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΟΟΣΑ: Απογοητευμένοι οι πολίτες από τις κυβερνήσεις!

ΟΟΣΑ: Απογοητευμένοι οι πολίτες από τις κυβερνήσεις!
Μειώνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις κυβερνήσεις τους, μία δυναμική που παρατηρείται στο σύνολο των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)! Οι μεγάλες οικονομικές ανατροπές, η αβεβαιότητα και το άνοιγμα της «ψαλίδας» ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, μείωσαν το ποσοστό των πολιτών...
που εκφράζουν εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις τους στο 42% το 2016 από 45% το 2007.      Στην έκθεση «Government at a Glance 2017» που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι «η μεγαλύτερη απώλεια εμπιστοσύνης καταγράφηκε στη Χιλή, στη Φινλανδία, στην Ελλάδα και στη Σλοβενία».  Ειδικά για την Ελλάδα, η συσσωρευμένη απογοήτευση από την αρχή της κρίσης και η παραμονή μέσα σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει απογοητεύσει του πολίτες από τους οποίους μόνο το 13% δείχνουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Σημαντική διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και μέσο όρο ΟΟΣΑ εντοπίζεται και  στην υγεία, όπου μόνο το 31% των πολιτών δείχνουν εμπιστοσύνη, ενώ στον ΟΟΣΑ είναι το 70%,.  Στην εκπαίδευση, στην Ελλάδα είναι 44%, την ώρα που στον Μ.Ο. ΟΟΣΑ διαμορφώνεται στο 67%.  Αρκετά μικρότερες είναι οι αποκλίσεις σε θέματα Δικαιοσύνης και Αστυνομίας που στην Ελλάδα βρίσκεται στο 69% και στον ΟΟΣΑ, στο  77%.  Στην έκθεση του Οργανισμού, επισημαίνεται ότι η χώρα μας πέτυχε σημαντικά δημοσιονομικά πλεονάσματα το 2016, για πρώτη φορά από το 2009, μία πορεία που οδηγεί στην ανάπτυξη.  Η απασχόληση μειώθηκε σημαντικά στο δημόσιο, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και  μειώθηκε ουσιαστικά η απασχόληση στη Γενική Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive