Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ – «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟ» – «ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΤΕ ΤΗ ΣΟΡΟ ΤΟΥ»

amerikanos-nekros-laganas
Από τον Γιάννη Κολοζώφ
Για αποικία της Ζιμπάμπουε, περνούν την Ζάκυνθο οι Αμερικανοί και με ωμή παρέμβασή τους, ζήτησαν επισήμως από τις Ελληνικές αρχές να μην αφαιρεθεί και κρατηθεί στην χώρα μας οποιοδήποτε όργανο από το άψυχο σώμα του 23χρονου Τεξανού Bakari Henderson...
που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στον Λαγανά.
Η πρεσβεία με έδρα της, την Βασιλίσσης Σοφίας, παρεμβαίνει στις δικαστικές αρχές και ξεκαθαρίζει πως «Η σορός του φοιτητή, για να μεταφερθεί στο Τέξας, απαιτείτε να μην κρατηθεί στα Ελληνικά εργαστήρια το παραμικρό στοιχείο του …». Μάλιστα για να προσδώσουν … νομιμοφάνεια στην ανορθόδοξη αυτή απαίτησή τους, αποδίδουν αυτή την «έγγραφη οδηγία» δήθεν σε «επιθυμία των γονιών του παιδιού που θέλουν να μη γίνει συμπληρωματική ταφή σε μεταγενέστερο χρόνο για οποιοδήποτε άλλο κομμάτι που θα τους συνδέει με το παιδί τους …». Βέβαια, οι ιθύνοντες της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, θεωρούν αυτονόητο, πως δεν έχει γίνει στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, οποιαδήποτε προσπάθεια για μεταμόσχευση οργάνων, χωρίς μάλιστα την έγγραφη άδεια της οικογένειας του παιδιού. Είναι άγνωστο πάντως πως θα αντιδράσουν οι Ελληνικές αρχές καθώς ιατροδικαστικά, για τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στα εργαστήρια της ιατρικής σχολής Αθηνών, είναι απαραίτητα κάποια ευρήματα ή στοιχεία της σορού του 23χρονου.
Ένα γεγονός πάντως πως η δολοφονία του νεαρού τουρίστα έρχεται να προκαλέσει σοκ καθώς μακραίνει ολοένα και περισσότερο η λίστα με τέτοια τραγικά περιστατικά που διαχρονικά καταγράφονται στο νησί. Ταυτόχρονα όμως το περιστατικό προκαλεί και οργή καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί καμία σοβαρή προσπάθεια πρόληψης ή καταστολής αυτών των περιστατικών που διαφημίζουν αρνητικά τη Ζάκυνθο σε ολόκληρο τον πλανήτη, αντί να την προβάλουν για αυτό που είναι, δηλαδή ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός με φυσικές ομορφιές.
Μάλιστα ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, έσπευσε να αποδώσει την έκταση του επεισοδίου με τους Σέρβους θαμώνες στον «βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας από Αμερικανούς …» και στην ενόχλησή τους όταν ο 23χρονος προσπάθησε να τραβήξει σέλφι με την Σέρβα σερβιτόρα. Ο ομαδικός ξυλοδαρμός συνέβη έξω από το μαγαζί, όταν άρχισαν να τον κτυπούν με κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να σωριαστεί αναίσθητος στη μέση του δρόμου. Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο ιδιωτικού ιατρείου, και μετέφερε τον άτυχο νεαρό στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείο Ζακύνθου Γιάννης Τουρίκης δήλωσε πως “ο νεαρός Αμερικανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό ασθενοφόρο γύρω στις 3.40 πμ άσφυγμος, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εκδορές στο πρόσωπο και τα χέρια στο Τμήμα Επειγόντων Περισταστικών όπου και έγινε για αρκετή ώρα προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο χωρίς αποτέλεσμα.
Οι πληροφορίες μας ανέφεραν ότι η εικόνα του ήταν αποτέλεσμα ξυλοδαρμού”.
Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν το οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος το οποίο μελετάται λεπτό προς λεπτό. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, συνέλαβαν ένα 34χρονο μπάρμαν και τον 32χρονο Σέρβο πορτιέρη, που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος.
Συνολικά άλλοι οχτώ Σέρβοι θαμώνες, μετείχαν στον ξυλοδαρμό. Αύριο απολογούνται όλοι –πλην δυο που διαφεύγουν- αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες. Ο δικηγόρος του 34χρονου Έλληνα μπάρμαν Παναγιώτης Κεφαλληνός δήλωσε “πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σαφέστατα, τουλάχιστον, από ότι φαίνεται ο πελάτης μου προκάλεσε κάποιες σωματικές βλάβες, δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος σκοπός, δεν χτύπησε στην κεφαλή διότι ο θάνατος επήλθε συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και είμαι πεπεισμένος και θα αποδειχθεί και από την διαδικασία ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτός που σκότωσε, για να το πούμε απλά, τον άτυχο Αμερικανό. Ο ίδιος μου δήλωσε ότι δεν ευθύνεται για αυτά που του αποδίδονται.
Έχω δει κάποια στοιχεία που βρίσκονται στην κυρία ανάκριση, για αυτό και πιστεύω ότι ο εντολέας μου δεν ευθύνεται για την πράξη την οποία κατηγορείται. Ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος, είναι διαλυμένος. Το παιδί αυτό μπορώ να πω ότι έμπλεξε στην κακή στιγμή. Είναι 34χρονών, προέρχεται από μια σπουδαία οικογένεια και δεν έχει το παραμικρό στο ποινικό του μητρώο, προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ και δυστυχώς σήμερα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται”. Ωστόσο ο συνήγορος απέφυγε να τοποθετηθεί για την στάση του 34χρονου στην έξοδο του μπαρ να βάλει τρικλοποδιά στον 23χρονο για να μη προλάβει να τρέξει προς τα έξω.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλος παραδέχτηκε ότι ο Λαγανάς έχει διαμορφώσει πλέον ένα ιδιαίτερο μοντέλο παραβατικότητας και, χωρίς ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης, δεν είναι δυνατό να προσφέρονται οι απαιτούμενες υπηρεσίες αυτής, όπως οι σοβαροί και συστηματικοί έλεγχοι για να προλαμβάνουμε τέτοια περιστατικά.
Αναστατωμένη είναι για μια ακόμη φορά η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου αφού η καινούργια εβδομάδα δεν ξεκίνησε με το «δεξί», αντιθέτως έκανε τους κατοίκους των Αλυκών να πεταχτούν ξημερώματα (05.50πμ) από τα κρεβάτια τους ακούγοντας ένα δυνατό κρότο. Αμέσως διαπιστώθηκε ότι στον κεντρικό δρόμο των Αλυκών έξω από ξενοδοχείο της περιοχής είχε ανατιναχτεί ΑΤΜ που εξυπηρετούσε τις καλοκαιρινές ανάγκες των τουριστών.
Οι πρώτες πληροφορίες … δείχνουν τους δράστες να έχουν τοποθετήσει μεγάλη ποσότητα δυναμίτη ή άλλου εκρηκτικού μηχανισμού με αποτέλεσμα το ΑΤΜ να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Άγνωστο παραμένει και το ποσό με το οποίο διέφυγαν. Ευτυχώς λόγω της ώρας που έγινε το συμβάν δεν υπήρχε κίνηση στην περιοχή και συνεπώς ταυματισμοί ή άλλες υλικές ζημιές δεν αναφέρονται μέχρι στιγμής.

2 σχόλια:

  1. θα δώσουμε τέλος στο παρακράτος των μπράβων και τις διακίνησης ναρκωτικών σε χώρους αναψυχής,αλλα η πρεσβεία να το βουλώσει και να μην προκαλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, δεν είμασθε "ξέφραγο αμπέλι", απέχουμε έτη φωτός από αυτήν την... θετική εξέλιξη.

    Η αμερικανική απαίτηση είναι λάθος. Όμως εμείς τι έχουμε να αντιτάξουμε ως επιχειρηματολογία;

    Ότι η απαίτηση τους (ΗΠΑ) παραβιάζει τους νόμους του κράτους και την εθνική κυριαρχία (ΕΛΛΑΣ); Η' μήπως την δήλωση κάποιου θλιβερού δημάρχου της Ζακύνθου ότι "... η Ζάκυνθος είναι ασφαλής προορισμός!!!" Μια τέτοια επιχειρηματολογία θα ήταν μια θρασύτατη, εξαιρετικά προκλητική και κακόγουστη φάρσα.

    Και καλά, λέμε ότι μας ενόχλησε η αμερικάνικη απαίτηση, αλλά δεν κοιτάμε τα χάλια μας, που μιλάμε όχι απλώς για ανοχή, αλλά για επιβράβευση της εγκληματικότητος και τον απόλυτο μιθριδατισμό της Ελληνικής κοινωνίας σε αυτήν.

    Και σαν να μην μας έφθαναν όλα αυτά, χθες 11.7.2017, ο πρόξενος της Σερβίας δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να... μας στείλουν Σέρβους αστυνομικούς για μικτές περιπολίες στον Λαγανά!!! Αν συμφώνησαν οι "δικοί" μας και απεδέχθησαν τέτοια "προσφορά", τότε, τι χρείαν έχωμεν εχθρών;;;

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive