Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

"ΜΟΝΟ" 8 δισ. ζητεί από τα νοικοκυριά η Εφορία. Κάθε μήνα ενας ΝΕΟΣ φόρος


Για 2.540.440 φορολογουμένους κατά την υποβολή της εφετινής φορολογικής τους δήλωσης προέκυψε πρόσθετος φόρος κατά μέσο όρο 1.450 ευρώ.  Ούτε 1 ούτε 2 ούτε 3 αλλά 8 δισεκατομμύρια ευρώ φόρους καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά...
από το τέλος Σεπτεμβρίου έως και τον Ιανουάριο του 2018.  Ο λογαριασμός είναι βαρύς για 2.540.440 φορολογουμένους για τους οποίους κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του 2017 (εισοδήματα 2016) προέκυψε πρόσθετος φόρος κατά μέσο όρο 1.450 ευρώ και οι οποίοι θα πρέπει να τον πληρώσουν έως και σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να λήγει στις 31 Ιουλίου, τη δεύτερη στις 29 Σεπτεμβρίου και την τρίτη στις 30 Νοεμβρίου.  Συνολικά οι παραπάνω φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν στην Εφορία 3,7 δισ. ευρώ μόνο για τον φόρο εισοδήματος. Παράλληλα, 7,4 ιδιοκτήτες ακινήτων περί τα μέσα Αυγούστου θα έχουν μήνυμα στον υπολογιστή τους από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί σε έως και πέντε μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τέλος Ιανουαρίου 2018. Βέβαια εδώ υπάρχει μία παγίδα.  Αν κάποιος φορολογούμενους έχει επιστροφή φόρου και έως την έκδοση του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ δεν την έχει λάβει τότε θα γίνει συμψηφισμός με το σύνολο της οφειλής ΕΝΦΙΑ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σε πέντε δόσεις αλλά μπορεί το σύνολο του ποσού να συμψηφισθεί με την επιστροφή φόρου.  Το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων θα επιβαρυνθεί συνολικά με 3,25 δισ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα είναι ικανοποιημένο αν εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ από τα φυσικά πρόσωπα και περίπου 470 εκατ. ευρώ από τα νομικά πρόσωπα.  Το τελευταίο «χτύπημα» θα έρθει σε περίπου 6.000.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Οι συζητήσεις και τα σενάρια για τα νέα τέλη πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ποσό είσπραξης παραμένει ίδιο με το περυσινό.  Το επόμενο διάστημα αναμένεται η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών να καταλήξει στις τελικές αλλαγές που θα βασίζονται στην ηλικία του ΙΧ, στον κυβισμό, στην εκπομπή ρύπων, στην αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive