Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τους "έκαναν τα μούτρα κρέας". Τέσσερα εξαγοράσιμα χρόνια φυλάκιση στο ζεύγος Παπαντωνίου για το ανακριβές πόθεν έσχες του 2010

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιαννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρουλα Κουρακου
Ένοχοι κρίθηκαν ο Γιαννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρουλα Κουρακου και σε δεύτερο βαθμό για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης του έτους 2010. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε, όπως και πρωτόδικα...
-χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό- τον καθένα σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα. Επιπλέον, τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ....
Το ζεύγος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο του Τάσο Τριανταφυλλου, μέσω του οποίου υποστήριξαν πως δεν είχαν δόλο να αποκρύψουν τις καταθέσεις του 1,3 εκατ. ευρώ που είχαν μεταβιβαστεί σε trust το 2008 και αποκαλύφθηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

"Πιστεύαμε ότι δεν είχαμε νομική υποχρέωση να τα δηλώσουμε στο Πόθεν Έσχες, καθώς θεωρούσαμε ότι αφού έγιναν καταπίστευμα, δεν είχαμε πλέον την κυριότητα των χρημάτων -υποστήριξαν- αλλά ακόμα κι αν είχαμε αυτή την υποχρέωση, δεν την γνωρίζαμε."

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο δικηγόρος που, όπως είπε, συμβούλευσε την κα Κουράκου για την ίδρυση trust, προκειμένου να λάβουν τα παιδιά από τον πρώτο της γάμο κάποια χρήματα, χωρίς να το μάθει κανένας, ούτε καν ο κ. Παπαντωνίου και χωρίς να πληρώσει φόρους.

"Τους συμβούλευσα να μην τα δηλώσουν στο Πόθεν Έσχες. Αυτό όριζε τότε η νομοθεσία που άλλαξε 6 χρόνια μετά, το 2014. Εγώ τους το είπα. Μπορεί και να τους παρέσυρα", κατέθεσε ο δικηγόρος και οικογενειακός φίλος του ζευγαριού.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είπε πως "οποιοσδήποτε απλός πολίτης θα ρωτούσε όχι μια, αλλά 100 φορές, δικηγόρους και οικονομολόγους, για το αν είχε ή όχι υποχρέωση να τα δηλώσει".

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο κ. Παπαντωνίου γνώριζε για τις καταθέσεις στην ελβετική Τράπεζα HSBC που έγιναν το 2000, ενώ απέρριψε και το επιχείρημα πως το 1,3 εκατ. ευρώ ήταν χρήματα που η κυρία Κουράκου συγκέντρωσε από αυτά που της έδινε ο πρώην σύζυγός της για την ανατροφή των παιδιών τους.
Αναφερόμενη δε στην κατάθεση του ελεγκτή του ΣΔΟΕ που έκανε τον έλεγχο, σημείωσε:

"Μέχρι τα τέλη του 1999, το ζευγάρι είχε καταθέσεις 105.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. Βλέπουμε μία τεράστια διαφορά με τις αποταμιεύσεις του 2000. Δεν προέκυψε ότι η κα Κουράκου είχε δυνατότητα αποταμίευσης τέτοιου ποσού από τα χρήματα του πρώην συζύγου της. Η πηγή του 1,3 εκατ. ευρώ παραμένει άγνωστη. Αγνοείται η προέλευση των χρημάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive