Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

(Λέτε νάναι ο ΙSIS κάπου ... τριγύρω;;) Φωτιά Λονδίνο: Εικόνες αποκάλυψης - Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι . ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

LIVE - Φωτιά Λονδίνο: Εικόνες αποκάλυψης - Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι
Λονδίνο - Grenfell Tower: Τραγωδία σε κτήριο 24 ορόφων (και όχι 27 όπως αρχικά εκτιμηθεί) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο απολογισμός είναι έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες, είκοσι εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ υπάρχουν και πολλοί εγκλωβισμένοι...
Ο αριθμός των νεκρών ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουνίου, ωστόσο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί. 
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν έξι νεκροί, αλλά αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Πολλοί ακόμα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα» είπε ο Stuart Cundy, εκπρόσωπος της Βρετανικής Αστυνομίας.
Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Dany Cotton είχε νωρίτερα - μετά απο πολλές ώρες προσπάθειας κατάσβεσης της φωτιάς - μιλήσει για νεκρούς, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό: «Δυστυχώς επιβεβαιώνω ότι υπάρχουν νεκροί. Δεν μπορώ να πω ακριβώς αριθμό, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο κτήριο. Δεν θα ήταν σωστό να επεκταθώ. Δεν είναι γνωστή ακόμα η αιτία της πυρκαγιάς. Συνεργαζόμαστε στενά με την Αστυνομία και την Υπηρεσία των ασθενοφόρων για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων» είπε μεταξύ άλλων. 
grenfell3 
Στο κτηριακό συγκρότημα που κατοικούν περισσότερα από 200 άτομα, από τα ξημερώματα εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης, με ανθρώπους να επιχειρούν να κατέβουν από τα παράθυρα, δένοντας κουβέρτες και σεντόνια και άλλους να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια.
tower2
Η φωτιά που ξέσπασε στον δεύτερο όροφο του ουρανοξύστη που βρίσκεται στο Λυτικό Λονδίνο επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρο τον πύργο, με τους ενοίκους να ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να βγουν από το φλεγόμενο κτήριο.
photo pyrgos
Μέχρι το πρωί της Τετάρτης, τουλάχιστον 75 ένοικοι από τον πύργο, είχαν μεταφερθεί σε 6 νοσοκομεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στην Βρετανία.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο φλεγόμενο κτήριο υπήρχαν τελικά περίπου 600 άτομα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό να εξακριβωθεί. 
Οι φωτογραφίες από το φλεγόμενο κτήριο κάνουν το γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζουν.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η φωτογραφία του αγοριού που προκαλεί βαθιά συγκίνηση
Ανθρώπινες ιστορίες κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν βαθιά συναισθήματα. Συγκίνηση γεννά η εικόνα ενός αγοριού που κάθεται στο πεζοδρόμιο σε μικρή απόσταση από τον φλεγόμενο ουρανοξύστη του Grenfell Tower.
Στο πρόσωπό του είναι ζωγραφισμένη η απόγνωση και η αγωνία, ενώ στα χεράκια του κρατάει ένα λούτρινο αρκουδάκι με τον Sonic τον σκαντζόχοιρο. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής την ιστορία του. Ούτε αν έχασε κάποιον συγγενή του μέσα στο 24όροφο κτήριο.
tow10

Κραυγή απελπισίας από εγκλωβισμένα άτομα μέσα στον φλεγόμενο ουρανοξύστη

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν είναι σοκαριστικές. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παγιδευμένοι άνθρωποι μέσα στα διαμερίσματά τους έκαναν νεύματα κρατώντας σεντόνια και πανιά, ζητώντας βοήθεια από τα σωστικά συνεργεία, ώστε να τους απεγκλωβίσουν από το κτήριο.
«Ποιος είναι ο αριθμός του ορόφου σου;», «ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου;»... Με απεγνωσμένες κραυγές οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός του κτηρίου προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν στοιχεία από τους εγκλωβισμένους προκειμένου να τους εντοπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους για κατάρρευση του κτηρίου, καθώς από την πυρκαγιά που καίει για πολλές ώρες, τα δομικά υλικά του πύργου πιθανώς να μην αντέξουν.

Εικόνες 11ης Σεπτεμβρίου - Άνθρωποι έπεφταν από τα παράθυρα για να σωθούν

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο αποκαλύπτεται το σκηνικό απόλυτου χάους και αλλοφροσύνης που επικρατούσε στον ουρανοξύστη Grenfell Tower.
Μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περιγράφουν απίστευτες καταστάσεις, με γονείς να πετούν τα παιδιά τους από τον παράθυρο, ακόμη και από τον ένατο όροφο, για να τα σώσουν από την πύρινη κόλαση.
bbc3
Δείτε live εικόνα από το RT
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον 2ο όροφο και έφτασε μέχρι την οροφή του κτηρίου μέσα σε λίγα λεπτά.
Η Πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο με τουλάχιστον 40 οχήματα και 200 άντρες, με την αστυνομία να έχει δημιουργήσει μια ζώνη εκατοντάδων μέτρων καθώς από το πολυόροφο κτήριο πέφτουν μεγάλα κομμάτια.
Πηγές: BBC/ITV/Sky news/ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive