Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Νεοέλληνας, είδος ανθρώπινου θηλαστικού.


Νεοέλληνας, μια κατηγορία από μόνος του στο είδος των ανθρώπινων θηλαστικών…
Στην καθημερινότητά του η δύναμη της «συμμετοχής» του αφορά μαζώξεις πάντα και χωρίς δεύτερη συζήτηση με μάσα και άφθονη Coca Cola, καφέ, beach party, σκυλάδικο και βραδιά ποδοσφαίρου με μπυρόνια και σουβλάκια....

Στην πολιτική του καθημερινότητα επιλέγει να συμμετέχει πάντα υπό τη σκέπη κόμματος ή έστω την καμουφλαρισμένη ομπρέλα του με χρώματα «παραλλαγής», για να μην κατηγορηθεί για δις εξαμαρτείν ή απλά επαναλαμβανόμενη χαζομάρα! Τα παραπάνω δεν είναι παρά μόνο σχόλια-κριτική δικά του που αφορούν τον διπλανό του και ποτέ εκείνον!
Ο λόγος που δεν πιστεύει σε ανεξάρτητες από πολιτικές θέσεις και χρώματα ομάδες είναι γιατί οι λέξεις πατρίδα και εθνική περηφάνια αρχίζουν και τελειώνουν στον εγωισμό του ως προς την διαφοροποίηση του από τους άλλους λαούς! Κατάντησε καπιλευόμενος τα επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων του να πουλάει μαγκιά με ξένα κόλυβα επειδή τρέφεται να αισθάνεται έστω και ως ψευδαίσθηση πως με κάποιον τρόπο είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τους άλλους λαούς! Το μότο του ως προς τα άλλα έθνη είναι το απαξιωτικό «οι Έλληνες και οι άλλοι»…

Όχι νεοέλληνά μου «οι αρχαίοι Έλληνες και οι άλλοι» μην τα μπερδεύεις…

Τελικά μέσα του και στα κρυφά πιστεύει πως οι μόνοι κατάλληλοι γιαυτή του την κατάντια είναι οι δοσίλογοι, η μίζα και η αεριτζήδικη κουβεντολογία των πολιτικών τζακιών για την συλλογή ψήφων, με αποτέλεσμα η ψήφος του αυτή να καταλήγει πάντα σε λαμόγια!

Ας μην κοροϊδευόμαστε ο νεοέλληνας χειραγωγείται πανεύκολα από οποιονδήποτε του τάξει ευμάρεια, απουσία ευθυνών και ανάκαμψη σε όλους τους τομείς ανεξαρτήτως προγράμματος. Αν το συνοδεύσει δε και με έναν σταυρό και χειροφίλημα στον Πατριάρχη και με μια ζεμπεκιά σε κάποια εκδήλωση εύκολα του κερδίζει και το εθνικό του φρόνημα! Δεν θέλει ηγέτες σα τον Μέγα Αλέξανδρο μπροστάρηδες στην μάχη ο νεοέλληνας να αφυπνίζουν το πνεύμα του, δεν θέλει να κουράζει το μυαλό του και προϋποθέτει και ανάληψη ευθυνών αυτό που το πας; Ο νεοέλληνας θέλει μόνο πολιτικούς αρχηγούς! Γουστάρει να βλέπει τον Ξέρξη του επάνω στο χρυσοκέντητο άρμα της διαφθοράς να το σέρνουν οι δούλοι στις πλάτες του, φτιάχνεται με την επίδειξη πλούτου, ταυτίζεται!

Ναι! Μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου νεοέλληνα η «συμμετοχή» στη ζωή σου φτάνει μόνο για μούρη, γκόμενες, γκόμενους γρήγορο φαγητό, ποδόσφαιρο και πανηγύρια! Το πάθος σου για συμμετοχή στα σοβαρά ζητήματα διαρκεί όσο κρατά ένα τσιγάρο και όχι στριφτό γιατί αυτό θέλει λίγο παραπάνω χρόνο και τεχνική όμως το πάθος σου για κριτική, συζητησούλα και κουτσομπολιό διαρκεί όσο ένας καφές που γίνονται δυο και τρεις στην πορεία τους…

Ζούμε στην κοινωνία της μάζας των υπνωτισμένων πολλών και η Νέα Τάξη Πραγμάτων διψά να βλέπει τη μάζα να πειθαρχεί ναρκωμένη μα φοβάται όταν η μάζα αποπροσανατολίζεται από τις επιταγές του κοπαδιού! Αυτό δεν το χεις πιάσει ακόμη εξυπνάκια μου;

Τι να σου κάνει όμως Έλληνα η Ελλάδα σου άμα δεν τον αγαπάς δεν τον πονάς τον τόπο σου; Η Ελλάδα σου και πετρέλαιο έχει και χρυσό έχει και φυσικό αέριο έχει και δάση και πεδιάδες και να μην τα πω όλα και γίνω άλλη μια κουραστική που τα χώνει!
Εσύ τι έχεις για την πατρίδα σου μου λες; Αλαζονεία, ωχαδελφισμό, αδιαφορία για την ιστορία της, για την χλωρίδα και την πανίδα της!
Και τελικά τους άφησες όλους αυτούς να σε βάλουν στο τρυπάκι να διεκδικήσεις την δική σου πατρίδα πίσω, τους επέτρεψες να πιστεύεις πως η υποδούλωση είναι κάτι φυσιολογικό για να πάει η Ελλάδα σου μπροστά!

Ποια ρε Έλληνα; Ποια; Η χώρα που δίδαξε την ελευθερία σε όλα τα έθνη;

Τι διεκδικείς Έλληνα τελικά, την δική σου πατρίδα πίσω ή μήπως το μόνο που σε νοιάζει είναι οι παχυλοί μισθοί και οι συντάξεις σου για να συνεχίσεις τον υπερκαταναλωτισμό που σε είχαν βουτήξει για να σε ναρκώσουν μέσα του τόσα χρόνια; Δεν αποβλακώθηκες ακόμη θες κι άλλο;
Προφανώς όχι νεοέλληνα γιατί εκτός από άριστος καταναλωτής του συστήματος έγινες και επαναστάτης του πληκτρολογίου! Ξέχασες πως επανάσταση χωρίς να χυθεί αίμα είναι μισή δουλειά και την μόνη επανάσταση που γνωρίζεις είναι τα like, οι ιντερνετικές υπογραφές και οι κοινοποιήσεις… Έχεις πεθάνει νεοέλληνα προπολού, ο εγωισμός σου αρνείται να το παραδεχτεί και συνεχίζεις να βεβηλώνεις οτιδήποτε ιερό από το γονιδίωμα των προγόνων σου έχει απομείνει ζωντανό μέσα σου!



ΒΕΒΗΛΩΣΗ! Είναι η μόνη λέξη που σου αξίζει… Και θα τελειώσω εδώ με ένα μικρό απόσπασμα από τα τελευταία λόγια του Σωκράτη ίσως κάτι βρεις εκεί μέσα νεοέλληνα χωμένο στην ψυχή σου που να σε επαναφέρει στη ζωή και στο καλά ναρκωμένο πάλαι ποτέ αρχαίο ελληνικό πνεύμα σου!

«Ώστε ο θάνατος είναι κάτι καλό;

Ο Σωκράτης συνεχίζει:

«Ναι, αυτή είναι η μεγάλη μου ελπίδα. Γιατί ένα από τα δύο μπορεί να συμβαίνει σχετικά με το θάνατο: ή είναι η απόλυτη αναισθησία του μηδενός, σαν ένας βαθύς ύπνος, δίχως τέλος, ή η μετανάστευση της ψυχής, από τη γη σ’ έναν άλλον κόσμο, που κυβερνιέται από τους υπέρτατους νόμους της οικουμενικής δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση, δε με φοβίζει, γιατί μια μεγάλη αλήθεια με παρηγορεί: τίποτα κακό δεν μπορεί να πάθει ένας δίκαιος άνθρωπος, ούτε στη ζωή, ούτε στο θάνατο.

Γι’ αυτό, δεν κρατώ κακία ούτε για τους κατηγόρους μου, ούτε για τους δικαστές που με καταδίκασαν».

Οι έντεκα δεσμοφύλακες έχουν τώρα ανέβει στο βήμα όπου στέκει ο κατάδικος.

«Ώρα να φεύγωμε»,λέει ο Σωκράτης,

«εγώ για να πεθάνω, εσείς να ζήσετε. Ποιος από μας βαδίζει προς ένα καλύτερο πεπρωμένο, αυτό μονάχα ο Θεός το ξέρει».»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive