Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ... ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ; ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΕΝΤΟΝΑ. ΔΕΙΤΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Sparkasse
Φαίνεται πως η Πελοπόννησος θα αποτελέσει την Κερκόπορτα της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα. Η πολιτική συµφωνία που υπεγράφη στις αρχές Μαΐου για επέκταση του δικτύου γερµανικών συνεταιριστικών τραπεζών Sparkasse στην Πελοπόννησο, παρουσία...
του αρµόδιου περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, του γνώριµου σε εµάς υφυπουργού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερµανίας, Γιοακίµ Φούχτελ, του κ. Felzen, υψηλόβαθµου στελέχους της Sparkasse, των Γερµανών επάρχων του Schwabisch Hall, Gerhard Bauer, και του Calw, Helmut Riegger, καθώς και του Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, συνεργάτη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου δείχνουν πως έρχεται Άλωση της χώρας.
Η εν λόγω συµφωνία µάλιστα, σύµφωνα µε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, έγινε εν γνώσει τόσο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Οικονοµικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Αίνιγµα προς το παρόν αποτελεί η στάση της Τραπέζης της Ελλάδος.
Σκοπός της συμφωνίας είναι η προώθηση στην Πελοπόννησο των γερµανικών συνεταιριστικών τραπεζών Sparkasse.
Η ιδέα για τη δραστηριοποίηση της Sparkasse στην Ελλάδα παρουσιάστηκε το 2012 κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Ελληνογερµανικού Επιµελητηρίου στην Αθήνα, µε θέµα τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας. Είχε συγκροτηθεί µάλιστα και οµάδα επεξεργασίας των τεχνικών θεµάτων λειτουργίας τέτοιων τραπεζών σε Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο, µε χρονικό ορίζοντα το φθινόπωρο του 2013. Στόχος ήταν τα εν Ελλάδι υποκαταστήµατα της γερµανικής ένωσης των δηµόσιων περιφερειακών ταµιευτηρίων, όπως είναι και το επίσηµο όνοµά τους, να συγκεντρώσουν τις τοπικές καταθέσεις, µε την προοπτική να παράσχουν δάνεια και να κινήσουν το χρήµα σε τοπικό επίπεδο.
Το σχέδιο, παρόλο που είχε την έγκριση από το υπουργείο Οικονοµικών και την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ισχυρίζονταν οι εµπλεκόµενοι σε αυτό, τελικά δεν υλοποιήθηκε εντός των αρχικών χρονοδιαγραµµάτων και στις αρχές του 2014 «πάγωσε» οριστικά. Σύµφωνα µε καλά γνωρίζοντες το τότε παρασκήνιο, οι δύο βασικοί λόγοι ήταν οι σοβαρές αντιδράσεις από το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήµατος, συστηµικές αλλά και συνεταιριστικές τράπεζες, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις που διαγράφονταν στον ορίζοντα για τη συγκεκριµένη χρονιά. Η βασική διαφορά µε το παρελθόν βέβαια είναι ότι πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο άνθρωπος-κλειδί στην Ελλάδα για το Βερολίνο, Γιοακίµ Φούχτελ, ο οποίος χαρακτηρίζεται για την αποτελεσµατικότητά του και την ανάληψη ειδικών αποστολών στη χώρα µας.
Έκτοτε βέβαια οι ελληνικές συνεταιριστικές τράπεζες έχουν κλείσει. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς κεφαλαιακών περιορισμών ( capital controls) και φυσικά η έλλειψη ρευστού είναι παντελής.
Μήπως τελικά όλα ήταν ένα σχέδιο;...

2 σχόλια:

  1. ΕΒΡΑΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ
    ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΙΔΙΑ
    !!!Frau Angela Merkel ist Jüdin!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=HvhOoSWFzJA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καμμία έκπληξη,έδιναν αβέρτα δάνεια για να μας υπερχρεώσουν και να μας αρπάξουν τα πάντα,στην περιοχή μου μάλιστα,μόλις μυρίστηκαν το ξεπούλημα της ΔΕΗ,έσπευσε ο γερμανός πρόξενος στον συριζαίο περιφερειάρχη,να συζητήσουν τα ενεργειακά...εγώ θα τον άρχιζα στις μπουνιές για να μάθει να σέβεται,να ξέρουν οτι η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑς ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive