Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Η «ναυμαχία» της Μελίνας Τραυλού στον Πειραιά

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ ΚΑΙ ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. Στις «Συμπληγάδες» δύο κολοσσών βρίσκεται η εφοπλίστρια Μελίνα Τραυλού. Η γυναίκα, που μόνη της «πιλοτάρει» πια τη ναυτιλιακή Neptune Lines, την οποία γιγάντωσε στον κλάδο των μεταφορών αυτοκίνητων ο πατέρας της Νίκος....
καλείται να βρει μια θέση ανάμεσα στον όμιλο Γκριμάλντι και στους Σκανδιναβούς της Wallenius Wilhelmsen.
Οι δύο ξένοι τα έχουν ήδη βρει με τους Κινέζους του Πειραιά και απειλούν να παραγκωνίσουν την όμορφη και ώριμη πια Μελίνα από τους προβλήτες μεταστάθμευσης αυτοκινήτων. Διότι οι business των τριών αυτών ομίλων είναι η μεταφορά καινούργιων αυτοκινήτων από τις χώρες παραγωγής τους στις αγορές όπου πωλούνται, και μεγάλο μέρος αυτών περνούσε και περνά από τον Πειραιά και το λεγόμενο «car terminal», που αναπτύσσουν εκ νέου οι Κινέζοι της Cosco.
«Πάνε πια οι ανέμελες παρέες με συνοδούς, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Μιχάλης Χανδρής» λένε κάποιοι χαιρέκακα για τη Μελίνα, στενή φίλη της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ομως, δεν υπολογίζουν καλά... Η Μελίνα έχει αποδείξει και με το έργο της στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών την ικανότητά της να κάνει πολλά πράγματα με επιτυχία ταυτόχρονα.
Η πλοιοκτήτρια ενός πολύ σημαντικού στόλου εμπορικών πλοίων γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, αλλά έλκει την καταγωγή της από την Κεφαλλονιά. Είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Neptune Lines Group of Companies και, εκτός από την Ενωση Εφοπλιστών, συμμετέχει σε πολλά από τα θεσμικά όργανα και φορείς της ποντοπόρου, όπως το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή της Det Norske Veritas και το Malta International Shipping Council.
Στο Yacht Club
Επίτιμος πρόξενος της Δανίας στον Πειραιά, γνωρίζει να κινείται τόσο στο λιμάνι όσο και στα μεγάλα σαλόνια. Οπως πριν από λίγες μέρες στο Yacht Club του Πειραιά, όπου με την ευκαιρία επίσημου γεύματος Ελλήνων εφοπλιστών με αντιπροσωπία υψηλού επιπέδου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έμοιαζε να έχει γοητεύσει τον πρίγκιπα Νικόλαο. Δεν θα ήταν, άλλωστε, ο μόνος ούτε ο πρώτος. Παντρεμένη και χωρισμένη ήδη, με έναν γιο, στον οποίο έχει μεγάλη αδυναμία, ξέρει πια ακριβώς τι θέλει και δύσκολα θα ξελογιαστεί από τους επίδοξους μνηστήρες της. Εξάλλου, ο Νικόλαος είναι παλιός φίλος της, στον γάμο του οποίου με την -επίσης φίλη της- Τατιάνα Μπλάτνικ ήταν παρούσα.
Η Μελίνα έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Northeastern University της Βοστόνης και μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Πολλοί στο εξωτερικό όπως και στο εσωτερικό έχουν ανά δεκαετίες θαμπωθεί από τη λάμψη της. Λάμψη που πρέπει, όμως, τώρα να μεταλαμπαδεύσει εκ νέου στη ναυτιλιακή της για να ανταγωνιστεί διεθνείς κολοσσούς.
Και είναι ικανή να το κάνει. Μπήκε από νωρίς στη δουλειά, τόσο λόγω της αδυναμίας που λέγεται ότι της είχε ο πατέρας της όσο και λόγω των ικανοτήτων της.
Της αρέσουν βέβαια η Μύκονος και η Πάτμος, όπως και τα ταξίδια στο εξωτερικό. Οχι βέβαια αυτά για δουλειές, αλλά εκείνα που κάνει όταν βρίσκει έστω και λίγα 24ωρα για τον εαυτό της.
Στον στενό κύκλο της περιλαμβάνεται και η Ιωάννα Παπαδοπούλου, της ομώνυμης βιομηχανίας μπισκότων - σε τόσο «στενό», που είναι και «νονά» κάποιων εκ των πλοίων του στόλου της.
Η Μελίνα θεωρεί, ως Ελληνίδα, τη θάλασσα σπίτι της και το θαλάσσιο εμπόριο στενά συνδεδεμένο με την Ιστορία της. Και θέλει να βοηθά και την Ελλάδα και τη θάλασσα. Από τη θέση της γραμματέως της Εταιρίας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, καλεί την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα να συμμετάσχει στο νέο προσκλητήριο συλλογικής κοινωνικής δράσης και να ενδυναμώσει με την ενεργό συνδρομή της αυτό το σπουδαίο έργο για τον τόπο.
Δράσεις
Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ δημιουργήθηκε για να αποτελέσει σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλίας και να συνδράμει την ελληνική κοινωνία μέσω προγραμμάτων αλληλεγγύης, ανθρωπιστικών έργων και ενεργειών προσφοράς δημόσιου και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Κι έτσι, η εφοπλίστρια την «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή και αποτελεί πλέον την ψυχή της πρωτοβουλίας. Οπως άλλωστε έκανε από το 2012 και με την Endeavor Greece, μια μη κυβερνητική οργάνωση για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και των start-ups.
Η ναυτιλιακή της, η οποία ιδρύθηκε το 1973 από τον πατέρα της, ελέγχει στόλο 16 πλοίων, με τον οποίο μεταφέρει ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, και επισκέπτεται περισσότερα από 30 διαφορετικά λιμάνια σε 17 χώρες. Είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρίες στον τομέα μεταφοράς αυτοκινήτων παγκοσμίως και η μόνη ελληνική ναυτιλιακή που ειδικεύεται στον δύσκολο κλάδο των car carriers. Εχει, όμως, απέναντί της «θηρία» - και τώρα τα «θηρία» αυτά χτυπούν την πόρτα της στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive