Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Το χρονικό μιας κοροϊδίας...

Για να δούμε ποιος είναι υπεύθυνος για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους δήμους με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, θα πρέπει να γυρίσουμε κάποιους μήνες πίσω. 

Όποιος το κάνει, θα βρει με ευκολία ποιος ευθύνεται...
για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στους Δήμους και ποιος τους κοροϊδεύει συστηματικά.

Τον Οκτώβριο του 2016, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο ψηφίζουν στη Βουλή τον νόμο 4429, που μεταξύ άλλων προέβλεπε:

«Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και ενενήντα (90) ημέρες πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α., όπως επίσης για κάθε είδους Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. αρμόδιες για την καθαριότητα, καθώς και για την εξυπηρέτηση αναγκών καθαριότητας σε άλλες Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2017, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης”.

Χαράς ευαγγέλια για τους εργαζομένους, αλλά και για τους δημάρχους που έβλεπαν να ανοίγει παράθυρο μονιμοποίησης των υπαλλήλων που είχαν προσλάβει από το παράθυρο.

Όμως τον περασμένο Δεκέμβριο, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων των εργαζομένων αυτών, αρνούμενο να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής τους, για τον χρόνο πέραν της αρχικής λήξης των συμβάσεών τους. Η λογική του δικαστηρίου ήταν απλή. Βάσει του Συντάγματος απαγορεύεται η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Αλλά κάποιοι υπουργοί, θεώρησαν για μια ακόμη φορά, οτι η θέλησή τους και η επιθυμία τους κατισχύει του Συντάγματος.

Πάνος Σκουρλέτης και Όλγα Γεροβασίλη ανακοινώνουν οτι θα παρακάμψουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέπει την εκ νέου παράταση όλων των συμβάσεων ως το τέλος του 2017 και θα νομιμοποιούσε την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

“Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα για απαλλαγή των εργαζομένων την ομηρία”, δήλωνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

“Θα λύσουμε το ζήτημα με νέα νομοθετική ρύθμιση” υποσχόταν ο Πάνος Σκουρλέτης.

“Δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε” τους διαβεβαίωνε κι ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Έπρεπε να περάσουν έξι μήνες για να διαπιστώσουν οι υπουργοί πως δεν μπορούν να παρακάμψουν αποφάσεις ανωτάτου δικαστηρίου. Και τώρα που η Ελλάδα γέμισε σκουπίδια, σε μια εποχή που θα έπρεπε να είναι πεντακάθαρη για να υποδεχθεί εκατομμύρια τουρίστες, προσπαθούν να μας πείσουν οτι δεν ευθύνονται εκείνοι για το πρόβλημα.

Φταίνε σίγουρα κι οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στις ψεύτικες υποσχέσεις. Ίσως φταίνε κι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που γνώριζαν εξ αρχής οτι διεκδικούν κάτι παράνομο. Αλλά κυρίως φταίνε οι υπουργοί που επί δύο χρόνια γνώριζαν οτι υπόσχονται κάτι που δεν μπορούν να υλοποιήσουν.

Κάθε φορά λοιπόν, που κάποιος από μας αντικρίζει ένα βουνό σκουπίδια αυτές τις μέρες, ας θυμάται αυτό το μικρό ιστορικό της κοροϊδίας...  


 Βασίλης Χιώτης

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.
    ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΥΦΤΩΝ ,ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive