Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη φωτιά στον πολυώροφο πύργο. Φόβοι για εγκλωβισμένους ενοίκους. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Λονδίνο: Τραγωδία σε πολυώροφο κτίριοΠολλά τα θύματα, κίνδυνος στατικότητας. Την ύπαρξη θυμάτων από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε πύργο 27 ορόφων στα δυτικά του Λονδίνου περίπου στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρετανίας, με τον ακριβή ωστόσο αριθμό των νεκρών να παραμένει αδιευκρίνιστος...
 
1406londino
Κατά την ίδια πηγή, τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.Την ίδια ώρα αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων πιθανόν να βρίσκεται ακόμη στο εσωτερικό του φλεγόμενου κτηρίου, σύμφωνα με μαρτυρίες και αναφορές ΜΜΕ. 
Συγκεκριμένα, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν κραυγές από το κτήριο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία ένας άνδρας θεάθηκε να κουνά ένα άσπρο πανί σε ένα παράθυρο. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε κραυγές και ότι είδε έναν άνθρωπο να πέφτει στο κενό και μία γυναίκα να κρατά το παιδί της στο παράθυρο.
Αποτέλεσμα εικόνας για Λονδίνο: Τραγωδία σε πολυώροφο κτίριο
Διακόσιοι πυροσβέστες και 40 πυροσβεστικά οχήματα συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη προς το παρόν αιτία. Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP η αστυνομία εκκένωσε πολλά από τα γειτονικά κτήρια λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της φωτιάς.
Ο πύργος Grenfell Tower βρίσκεται στην περιοχή Lancaster West Estate στο δυτικό Λονδίνο και έχει 120 διαμερίσματα. Το κτήριο κτίσθηκε το 1974 έχει σχεδόν ολοσχερώς απανθρακωθεί.
Δήμαρχος Λονδίνου: Σημαντικά ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του κτηρίου.
Κάποιοι κάτοικοι δήλωσαν νωρίτερα ότι τους έγιναν συστάσεις να παραμείνουν μέσα στα διαμερίσματά τους στην περίπτωση φωτιάς, ενώ ο σύλλογος ενοίκων του κτηρίου είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.
«Τα ερωτήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να απαντηθούν», υπογράμμισε ο Καν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.
«Σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλά πολυώροφα κτήρια κατοικιών και δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση στην οποία τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων διότι δίνονται λανθασμένες συμβουλές ή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, επειδή δεν γίνεται η κατάλληλη συντήρηση στα κτήρια», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive