Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

"ΙΗΣΟΥΣ!", βροντοφωνάζουν οι Χριστιανοί της Μ.Ανατολής, Του Άρη Δημόπουλου

"ΙΗΣΟΥΣ!", βροντοφωνάζουν οι Χριστιανοί της Μ.Ανατολής
Πρόκειται για ανθρώπους που τους έχουν κυνηγήσει όσο κανέναν άλλον από την Άπω Ανατολή έως και τα βάθη της Αφρικής, με την πίστη στον Χριστό να αποτελεί "κόκκινο πανί" για τους διώκτες τους. Οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, παρά τις ανηλεείς σφαγές και την τρομοκρατία...
βρίσκουν τα μέσα και το θάρρος να αντεπιτεθούν, δίνοντας ένα από τα πιο πολύτιμα μαθήματα παγκοσμίως.
Η μεγάλη αντεπίθεση συνεχίζεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια πλειοψηφική κουρδική και αραβική συμμαχία, αλλά δεκάδες χριστιανοί από την λεγόμενη "Συριακή Σέχτα" έχουν επίσης ενταχθεί στον αγώνα.
"Συμμετέχουμε στην απελευθέρωση της Ράκκας στο όνομα όλων των Σύριων. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Σύριων, Κούρδων ή Αράβων. Είμαστε όλοι αδελφοί ", βροντοφωνάζουν οι χριστιανοί μαχητές που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις απόκρουσης των τζιχαντιστών.
"Οι Τζιχαντιστές δια της βίας γκρέμισαν τις εκκλησίες και ανάγκασαν πολλούς από μας να ασπαστούμε το Ισλάμ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συμμετέχουμε σε αυτήν τη μάχη".
Χιλιάδες Σύριοι Χριστιανοί κατοικούσαν κάποτε στη Ράκκα μαζί με τους Αρμένιους και τους Κούρδους, αλλά πολλοί έφυγαν όταν η πόλη καταλήφθηκε από τον ISIS. Όσοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν, είτε ασπάστηκαν το Ισλάμ είτε σφαγιάστηκαν από τους....μαχητές του Αλλάχ.
Σήμερα, οι πρώτες μικρές νίκες των χριστιανών μαχητών είναι γεγονός στις γειτονιές και τα περίχωρα της Ράκκας, άλλοτε πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους. Έχουν πάντα την υποστήριξη των Κούρδων, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία στην περιοχή.
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί μαχητές έχουν κάνει τατουάζ την λέξη "ΙΗΣΟΥΣ" στον πήχη του χεριού τους, ομολογώντας με τον πιο προφανή τρόπο την πίστη τους καθημερινά απέναντι στους αιμοδιψείς τζιχαντιστές. 
Και μόνο ότι οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής , που αποτελούν μία αρκετά σεβαστή πλειοψηφία, άγνωστη για πολλούς, αντιστέκονται και δίνουν το έναυσμα του ξεσηκωμού, είναι ένα παρήγορο μήνυμα. 
                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive