rottating banner

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ΕΤΣΙ έγινε η εκκένωση στο Ελληνικό απο τους λαθρομετανάστες. Βίντεο

Το χρονικό της εκκένωσης στο Ελληνικό. Βίντεο
Ενα σενάριο που εξέταζαν οι αρμόδιες αρχές ήταν η επιχείρηση εκκένωσης να διαρκέσει δύο ημέρες με το ξεκίνημα να γινόταν χτες, Πέμπτη. Τελικά προτιμήθηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε μία ημέρα. Στις 31 Μαΐου..
δόθηκε από μη κυβερνητική οργάνωση που έχει αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων το τελευταίο ζεστό γεύμα και χτες μοιράστηκε ξηρά τροφή (κονσέρβες) που χορηγείται βάσει του σχεδιασμού της οργάνωσης σε πληθυσμούς υπό μετακίνηση. Είχε προηγηθεί ο τερματισμός των δραστηριοτήτων άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων στο Ελληνικό στις 22 Μαΐου ύστερα από αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τότε είχαν ολοκληρώσει τη δράση τους στον καταυλισμό οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.   

Ακολούθησε τις επόμενες ημέρες ενημέρωση από ειδικό κλιμάκιο όσων διέμεναν στο παλιό αεροδρόμιο. Σύμφωνα με καταγραφή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, η οποία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, οι άνθρωποι που είχαν απομείνει στο Ελληνικό δεν ξεπερνούσαν τους 600. Η μείωση του πληθυσμού υπήρξε μεγάλη τους τελευταίους μήνες καθώς τον Ιούνιο του 2016 στους τρεις χώρους του παλιού αεροδρομίου (αίθουσα αφίξεων, γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ) οι διαμένοντες έφταναν τις 3.000. «Περίμενα ότι στο κτίριο θα υπήρχαν κοντέινερ. Οταν ήμουν υπό διοικητική κράτηση ήταν καλύτερα από εδώ. Δεν είναι κέντρο φιλοξενίας αυτό», είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2016 ο Ιρανός Σαχίν Αχμαντινιά καθώς ξεναγούσε την «Κ» στις εγκαταστάσεις. Το ζήτημα της ακαταλληλότητας του Ελληνικού είχε τεθεί πολλές φορές από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ωστόσο εκφράζονταν και επιφυλάξεις για τον τρόπο εκκένωσης και εάν θα υπήρχε επαρκής ενημέρωση όσων διέμεναν εκεί για την επόμενη ημέρα και τις επιλογές τους.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής όσοι βρίσκονταν στο Ελληνικό μάζεψαν τα υπάρχοντά τους, ενώ εννιά λεωφορεία του ΔΟΜ περίμεναν για τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με την αστυνομία οι οικογένειες και άλλοι 60 μεμονωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε δομή στη Θήβα όπου τους περίμενε κλιμάκιο του ΔΟΜ για την ταυτοποίησή τους. Αρκετοί είχαν παραλάβει και χαρτί στο οποίο αναγράφεται το κοντέινερ όπου θα μείνουν. Οι υπόλοιποι πρόσφυγες και μετανάστες που δεν ταξίδεψαν με συζύγους ή παιδιά θα οδηγηθούν αρχικά στο αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές στο Δερβένι και στα Οινόφυτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive