Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Απίστευτο: Έρχονται -ήρθαν- Λαθρομετανάστες ΚΑΙ από το ... Κουβέιτ !!

Η φυλή Μπιντούν με πληθυσμό 100.000 άτομα, εκδιώκεται από την κυβέρνηση του εμιράτου και καταφθάνει στο Αιγαίο. Ενα νέο κύμα λαθρομεταναστών, ασαφούς εθνικότητας, καταφθάνει τους τελευταίους μήνες στις ακτές της Χίου. Ονομάζονται Μπιντούν...
(στα αραβικά η λέξη μπιντούν σημαίνει «χωρίς»), θεωρούνται από την κυβέρνηση του Κουβέιτ παράνομοι και εγκαταλείπουν τη χώρα, αφού δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες ούτε δωρεάν εκπαίδευση ή ιατρική περίθαλψη. 

Οι πρώτοι Μπιντούν καταγράφηκαν, για πρώτη φορά, τον περασμένο Φεβρουάριο στο κέντρο ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χίου, οι απάτριδες του Κουβέιτ αντιπροσωπεύουν ποσοστό 9% των συνολικών αφίξεων στο νησί, ενώ από τον Φεβρουάριο έως το τέλος Μαΐου ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 246 άτομα. Στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες και παιδιά και προσδοκούν να ακολουθήσουν τους άνδρες, που έχουν φτάσει σε ευρωπαϊκές χώρες. 

Οι Μπιντούν ζητούν να τους δοθεί η κουβεϊτιανή υπηκοότητα, όμως η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι κρύβουν ή έχουν καταστρέψει τα έγγραφα που αποδεικνύουν την πραγματική εθνικότητά τους. 

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ ξεπερνούν σε πληθυσμό τους 100.000. Οι Μπιντούν υποστηρίζουν ότι οι βεδουίνοι πρόγονοί τους δεν ζήτησαν να τους δοθεί η υπηκοότητα όταν ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος περί πολιτογράφησης στο Κουβέιτ, στα τέλη της δεκαετίας του '50. Στο μεταξύ οι μεταναστευτικές ροές εκτοξεύτηκαν τον Μάιο στη Χίο, όπου έφτασαν από τα παράλια της Τουρκίας 951 άτομα. Στην κορυφή εξακολουθούν να βρίσκονται οι Σύροι με ποσοστό 41,6% και ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Ιρακινοί με 15,5%. Ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στη Χίο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαΐου 2017 ανέρχεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε 2.885 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive