Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -Ρεπορτάζ- ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Ο "ΛΑΓΟΣ & ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ"

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευάγγελο Γιαννόπουλο
Πολλές φορές είχαμε ακούσει τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο, με το γνωστό γλαφυρό χιούμορ του , να λέει σε όσους πρότειναν πρόωρες εκλογές ενω το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία: "Ρε χαϊβάνια, έχουμε το λαγό -την εξουσία- στο τσουβάλι, θα τον αμολύσουμε για να τον κυνηγάμε πάλι;". Κάπως έτσι την πάτησε κι η Μέι, είχε αυτοδυναμία, προκύρηξε πρόωρες εκλογές και τώρα τρέχει και δεν φτάνει.
Βρετανία: Νίκη της Μέι χωρίς αυτοδυναμία - Ισχυρό πλήγμα για τους Συντηρητικούς....

Μέι
Δεν υπάρχει πλέον περίπτωση η Μέι να κατακτήσει την αυτοδυναμία, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ - Παραίτηση Μέι βλέπει η Citi
«Πύρρειος» νίκη, για τους Συντηρητικούς της Τερέζα Μέι.  Οι εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία εξελίχθησαν σε ένα θρίλερ για την αυτοδυναμία και την  καταμέτρηση των αποτελεσμάτων στις βρετανικές εκλογές, να συνεχίζεται μέχρι τις πρωινές ώρες. Από σήμερα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ όλα δείχνουν ότι χάθηκε η μάχη για το «σκληρό Brexit», που υποστήριξαν οι Τορις. Το αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την Τερέζα Μέι, που επέλεξε να κατέβει σε «αχρείαστες» πρόωρες εκλογές τρία χρόνια νωρίτερα (κανονικά 7  Μάιου 2020) με στόχο να ισχυροποιήσει την κυβέρνησή της, ώστε να πάρει  τις  δύσκολες αποφάσεις για το Brexit, χωρίς αμφισβήτηση. Ένα «στοίχημα» που όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά η επόμενη ημέρα των εκλογών την βρίσκει αποδυναμωμένη, να ελέγχει λιγότερες έδρες στην κάτω Βουλή (House of Commons).  Οι Βρετανοί φαίνεται πως ψήφισαν υπέρ ενός «χαλαρού Brexit», αν και πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι τα δύο κόμματα εξουσίας, ποτέ δεν ξεκαθάρισαν ακριβώς τι θα γίνει με το διαζύγιο με την Ευρώπη.  
 Ανατρέποντας τις δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, η Τερέζα Μέι δεν είχε την  άνετη επικράτηση που ήλπιζε στις βρετανικές εκλογές. Τα αποτελέσματα όχι μόνο δεν έδωσαν στην Βρετανίδα πρωθυπουργό τον μαγικό αριθμό των 326 εδρών για την αυτοδυναμία που ήθελε, αλλά τώρα ελέγχει λιγότερες θέσεις στο κοινοβούλιο από αυτές που της «κληρονόμησε» ο πρώην Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος στις  7 Μαίου του 2015 είχε κερδίσει την αυτοδυναμία συγκεντρώνοντας 330 έδρες ή το 36.9% των ψήφων έναντι των 232 θέσεων και το 30.4% του πρώην ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιγκαντ.
Με το που ανακοινώθηκε το Exit Poll η Βρετανοί άρχισαν αν ψιθυρίζουν τις λέξεις  «Hung parliament» (μετέωρο κοινοβούλιο). Έτσι ονομάζουν το κοινοβούλιο όπου κανένα κόμμα δεν κατέχει την πλειοψηφία των εδρών  (326 έδρες από τις 650).  Σε αυτή την περίπτωση το κόμμα με τις περισσότερες έδρες,  θα διερευνήσει την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού με ένα από τα μικρότερα κόμματα. Πρακτικά, οι συντηρητικοί είτε θα αναζητήσουν  συμμάχους για να σχηματίσουν κυβέρνηση (κάτι που έκανε και στις προηγούμενες εκλογές το 2010, ο Ντέιβιντ Κάμερον), είτε να προχωρήσουν σε  κυβέρνηση μειοψηφίας με στήριξη από άλλα κόμματα, αν και θεωρείται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό.
Το exit poll,  έδειξε πρώτο το συντηρητικό κόμμα με 314 έδρες, δεύτερους τους εργατικούς  με 266 έδρες, οι φιλελεύθεροι 14 και το Εθνικό κόμμα της Σκωτίας 34 έδρες. Στην σειρά ακολουθούν με 3  έδρες το Κόμμα της Ουαλίας και μία έδρα οι Πράσινοι. Καμία έδρα δεν εξασφαλίζει το Κόμμα Ανεξαρτησίας της Μεγάλης Βρετανίας. Από αυτά τα αποτελέσματα, λείπουν 76 έδρες για τις οποίες, η καταμέτρηση ήταν πολύ κοντά για δώσει ασφαλές αποτέλεσμα.
Νίκη χωρίς αυτοδυναμία της Μέι
Τα βρετανικά ΜΜΕ με σχεδόν καταμετρημένο το σύνολο των εδρών ανακοίνωσαν ότι πλέον δεν υπάρχει περίπτωση η Μέι να κατακτήσει την αυτοδυναμία καθώς θα κερδίσει 318 έδρες από σύνολο 650, ενώ απαιτούνται 326 για την αυτοδυναμία.
Με καταμετρημένες 640 έδρες από τις 650, οι Συντηρητικοί προηγούνται με 311 έναντι των Εργατικών που έχουν 260, ενώ 34 έδρες έχει πάρει το σκοτσέζικο εθνικιστικό κόμμα και 10 το κόμμα DUP από την Ιρλανδία.
Συντηρητικοί 311
Εργατικοί 260
SNP 34
DUP 10
Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 12
Αλλοι 13
Citi: Η Μέι είναι πιθανόν να παραιτηθεί
Πιθανόν να παραιτηθεί η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις εκλογές, σύμφωνα με τη Citi.
«Επίκειται περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας», ανέφερε η Citi σε σημείωμα. «Έπειτα από μια φτωχή, όπως θεωρήθηκε από πολλούς, εκστρατεία και την αδυναμία να μεταφραστεί ένα σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα σε μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, αναμένουμε ότι η Μέι είναι πιθανόν να παραιτηθεί», ανέφερε η Citi, προσθέτοντας ότι υπάρχει επίσης η πιθανότητα νέων εκλογών.
JP Morgan: Το Λονδίνο ίσως χρειαστεί να ζητήσει να καθυστερήσει το Brexit
Η επικεφαλής των Συντηρητικών, Τερέζα Μέι, στις πρώτες της δηλώσεις μετά την επανεκλογή της στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, δεν έκανε καμία νύξη για παραίτηση παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα exit polls το κόμμα της δεν εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, κάνοντας ορατό το ενδεχόμενο του hung parliament.
«Η χώρα χρειάζεται περίοδο σταθερότητας. Αν οι Συντηρητικοί έχουν εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, τότε είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε αυτή τη σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά η Μέι.
Ενδεικτικό της στάσης της ήταν το γεγονός ότι στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητές της: να γίνει σωστά η συμφωνία για το Brexit και να γίνει ό,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα.
«Πάντα έκανα ό,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα» κατέληξε η επικεφαλής των Συντηρητικών.
Κόρμπιν: Η Τερέζα Μέι να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση της σε νέα κυβέρνηση
Ο επικεφαλής των Εργατιών Τζέρεμι Κόρμπιν αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι επανεξελέγη στο βρετανικό κοινοβούλιο, προχώρησε σε νέες δηλώσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Στην ομιλία του τόνισε ότι οι πολίτες έδειξαν ότι δεν πάει άλλο με τη λιτότητα. 
«Η Τερέζα Μέι προκάλεσε τις εκλογές για να βεβαιώσει την εξουσία της αλλά η πολιτική έχει αλλάξει. Οι πολίτες έφτασαν στα όρια τους» συμπλήρωσε ο Κόρμπιν ζητώντας από την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση της σε νέα κυβέρνηση.
Αντί για νέα λαϊκή εντολή έχασε έδρες, ψήφους και την εμπιστοσύνη των πολιτών, συμπλήρωσε.
Δήλωσε παράλληλα περήφανος για την προεκλογική εκστρατεία και το πρόγραμμα των Εργατικών.
Ευχαρίστησε τέλος την αστυνομία για το έργο της ειδικά το τελευταίο Σαββατοκύριακο τονίζοντας ότι αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα σωστά χρηματοδοτούμενο αστυνομικό σώμα.
Στέρτζον: Τα αποτελέσματα για το SNP είναι απογοητευτικά
Η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές απογοητευτικά, σημειώνοντας παράλληλα πως τα αποτελέσματα είναι «καταστροφικά» για την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.
«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα, καθώς έχουμε χάσει μερικούς πολύ καλούς βουλευτές» δήλωσε η Στέρτζον.
Πρόσθεσε επίσης πως «πρόκειται για μια καταστροφή για την Τερέζα Μέι, που προκήρυξε πρόωρες εκλογές πιστεύοντας αλλαζονικά ότι θα συντρίψει την αντιπολίτευση, θα τους σαρώσει όλους και θα διασφαλίσει μια συντριπτική πλειοψηφία».
«Η θέση της είναι πάρα πολύ δύσκολη» ανέφερε.
Η Στέρτζον δήλωσε ότι θα επανεξετάσει το αίτημά της για ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτησία της Σκωτίας, μετά την σημαντική απώλεια εδρών για το κόμμα της από τους Συντηρητικούς, τους Εργατικούς, αλλά και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.
«Υπάρχει σίγουρα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και την ανεξαρτησία, τα οποία σίγουρα θα επηρεάσουν τα σημερινά αποτελέσματα, το SNP πρέπει να σκεφτεί πολλά», επισήμανε.
Σημειώνεται ότι ο Άλεξ Σάλμοντ πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, που επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής, έχασε την έδρα του στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπως και ο δεύτερος τη τάξει του κόμματος, Άνγκους Ρόμπερτσον.
Το SNP φαίνεται να κερδίζει 20 έδρες λιγότερες, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αν και παραμένει πρώτο κόμμα στη Σκωτία.
Βρετανικός Τύπος: "Το μεγάλο στοίχημα της Μέι απέτυχε"
Ο βρετανικός Τύπος, κάνει λόγο για στρατηγική ήττα της Τερέζα Μέι, αφού όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα φθάσουν οι Συντηρητικοί στην πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Times είναι «Το μεγάλο στοίχημα της Μέι απέτυχε». Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι το όνειρο της πρωθυπουργού να ενισχύσει την πλειοψηφία της «φαίνεται ότι έγινε συντρίμμια».
Ουσιαστικά πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα που έψαχνε η Τερέζα Μέι όταν προκήρυσσε τις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου.
Η ηγέτης των Συντηρητικών έχασε το μεγάλο στοίχημα που έβαλε, με στόχο να αυξήσει την ισχνή πλειοψηφία που είχε παραλάβει από τον προκάτοχό της Ντέιβιντ Κάμερον και να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση στις συζητήσεις περί αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συζητήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν σε μια εβδομάδα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι τίτλοι των βρετανικών ΜΜΕ μιλούν για ένα «στοίχημα της Μέι που της γύρισε μπούμερανγκ».
«Προβλέψεις σοκ για τη Μέι», είναι ο τίτλος των εφημερίδων Guardian και Daily Telegraph. «Mayhem» (χάος), είναι ο τίτλος της Sun, που επιλέγει να παίξει με το όνομα της πρωθυπουργού. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «καταστροφή» και φοβάται «έναν συνασπισμό του χάους».
«Ηνωμένο Βασίλειο στην κόψη του ξυραφιού», είναι ο τίτλος της Daily Mail, που κάνει λόγο για μια χώρα βυθισμένη στο πολιτικό χάος» με «ακόμη και την πιθανότητα να δούμε τον Τζέρεμι Κόρμπιν να παίρνει τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ».
Η πρωθυπουργός «ηττήθηκε κατά καταστροφικό τρόπο», γράφει η Daily Mail, έπειτα από «την χειρότερη προεκλογική εκστρατεία στην ιστορία» της χώρας, προσθέτει επικαλούμενη έναν υπουργό που δεν κατονομάζεται.
«Κρεμασμένη από μία κλωστή», είναι ο τίτλος της Daily Mirror που δημοσιεύει την φωτογραφία μιας αναμαλλιασμένης Μέι μπροστά στο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.
«Το αποτέλεσμα μπορεί να της στοιχίσει την θέση της», προειδοποιεί η εφημερίδα.
«Κρεμασμένη από μία κλωστή», είναι ο τίτλος της Daily Mirror που δημοσιεύει την φωτογραφία μιας αναμαλλιασμένης Μέι μπροστά στο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.
«Το αποτέλεσμα μπορεί να της στοιχίσει την θέση της», προειδοποιεί η εφημερίδα.
Καθυστέρηση έως και 6 μήνες για το Brexit
Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, το Brexit θα καθυστερήσει μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ ενδέχεται να απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος για να ολοκληρωθούν πιθανές εσωτερικές διεργασίες κομμάτων. Ήδη στη Μ. Βρετανία έχει επικριθεί η επιλογή Μέι να σύρει την χώρα σε εκλογές. Στην καλύτερη περίπτωση, σημαίνει ότι πρέπει κανείς να ξεχάσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων τη μεθεπόμενη βδομάδα, καθώς η πολιτική τάξη της χώρας θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυτή την εσωτερική κρίση.
Η Τερέζα Μέι είναι έμπειρη πολιτικός, με θητεία 7 χρόνων ως υπουργός εσωτερικών. Αυτό όμως φαίνεται να της στοίχησε, καθώς δέχτηκε δημοσκοπικό πλήγμα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Της αποδόθηκε ευθύνη, διότι ως υπουργός, θεωρείται ότι δεν έκανε αρκετά για να κρατήσει τη Μ. Βρετανία ασφαλή.
Οι εκλογές που δεν ήθελε κανείς
 Η Τερέζα Μέι ξάφνιασε τη Βρετανία προκηρύσσοντας αυτές τις εκλογές λέγοντας ότι η προσφυγή στις κάλπες ήταν ο μόνος τρόπος για να εγγυηθεί τη σταθερότητα στα χρόνια που έρχονται, ότι χρειαζόταν μια ισχυρή εντολή για να οδηγήσει τη χώρα μέσα απ’ τη δύσκολη φάση της επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, που οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι δεν έχει καμία τύχη, κατάφερε να ανέβει στις δημοσκοπήσεις με την υπόσχεση να πάει κόντρα στην οικονομική πολιτική της λιτότητας και φαίνεται ότι οι Βρετανοί τον άκουσαν.
Παρά τις πολιτικές  κόντρες οι πολίτες πήγαν στις κάλπες, χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τις βασικές επιλογές ή τους συμβιβασμούς που θα φέρει το διαζύγιο απ’ την ΕΕ.  
Αυτό που έμαθαν οι βρετανοί είναι ότι είναι ευάλωτοι
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με το μπαράζ επιθέσεων των τζιχαντιστών κατέδειξαν πόσο ευάλωτη είναι η χώρα στην εγχώρια τρομοκρατία επηρεάζοντας σημαντικά τον πολιτικό διάλογο. Λόγω των επιθέσεων, αντί για το θριαμβευτικό περίπατο που ήθελε η βρετανίδα πρωθυπουργός, η ψηφοφορία έγινε σε ένα κλίμα αβεβαιότητας
 Σε κάθε περίπτωση, η Μέι μπορεί να έλεγε ότι είναι η καλύτερη για να διαπραγματευτεί μια καλή συμφωνία εξόδου της χώρας απ’ την ΕΕ, αλλά κανείς δεν εξήγησε ποτέ τι είδους συμφωνία θα είναι αυτή και τι θα σημάνει για τον μέσο Βρετανό.
Όσμπορν: Απολύτως καταστροφικό το αποτέλεσμα για την Μέι
Οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι χάνουν την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις που βασίζονται στο exit poll που μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι η πρόβλεψη του exit poll, αν αποδειχθεί ακριβής, είναι «απολύτως καταστροφική για την Τερέζα Μέι και το Συντηρητικό Κόμμα».
Τρενάκι του τρόμου η Στερλίνα λόγω exit-polls!
Κατάρρευσε η Στερλίνα μετά την ανακοίνωση των exit-polls! Η μικρή διαφορά που συγκέντρωσε το Συντηρητικό κόμμα, σημαίνει ότι χάνει την αυτοδυναμία και θα αναγκαστεί σε διαπραγματεύσεις με τα άλλα κόμματα, ώστε να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 326 εδρών. Η μικρή πλειοψηφία φέρνει την Τερέζα Μέι σε χειρότερη θέση από ό,τι ήταν πριν προκηρύξει τις εκλογές και προμηνύει δύσκολες εξελίξεις εντός του συντηρητικού κόμματος . Ενδεικτική είναι η ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, που αναφέρει ότι οι μέρες της στην εξουσία «θα δείχνουν μετρημένες».
Το βαρύ κλίμα, συμπαρασύρει και τις αγορές, που στην πρώτη αντίδρασή τους, η Στερλίνα έπεσε κατά 1,7% έναντι του δολαρίου. Στη συνέχεια ανέκαμψε με το νόμισμα να περνάει σε κέρδη μία ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Οι Πράσινοι θα στηρίξουν κυβέρνηση υπό τους Εργατικούς

Από την πλευρά των Πρασίνων η συμπρόεδρος Καρολάιν Λούκας χαρακτήρισε «αξιοσημείωτο» το exit poll και είπε ότι το κόμμα της, που αναμένεται να εξασφαλίσει μία έδρα, θα στηρίξει μια κυβέρνηση των Εργατικών σε ανεπίσημη βάση. «Το exit poll είναι αξιοσημείωτο. Αν αποδειχθεί αληθινό φαίνεται ότι οι Συντηρητικοί θα πληρώσουν το τίμημα για το εκλογικό τους στοίχημα. «Οποιοσδήποτε βουλευτής των Πρασίνων εκλεγεί απόψε θα κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τους Τόρηδες μακριά απ’ την Ντάουνινγκ Στριτ και θα στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τους Εργατικούς κατά περίπτωση».

Ούτε συμφωνίες, ούτε συνασπισμός λένε οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες
Δεν πρόκειται να συμμετάσχουν «σε σύμφωνα, συμφωνίες ή συνασπισμό» τόνισαν οι κεντρώοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες.  Μετά τα  exit – polls  ξεκαθάρισαν ότι δεν τους ενδιαφέρει καμία συμφωνία με άλλα κόμματα για να σχηματίσουν κυβέρνηση, όπως ανέφερε το Sky News, επικαλούμενο ανώτατο στέλεχος.
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αυξάνουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη από 9 σε 14 έδρες, γεγονός που τους δίνει σημαντικό ρόλο σε τυχόν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Μάλιστα, ο πρώην ηγέτης του κόμματος Νικ Κλεγκ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία συνεργασία με το συντηρητικό κόμμα.
Να στηρίξει τη Μέι θέλει το DUP της Β. Ιρλανδίας
Η προοπτική απουσίας αυτοδυναμίας αποτελεί «τέλειο πεδίο» για το κόμμα, το οποίο θα διαπραγματευθεί με τους Συντηρητικούς, εάν δεν εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία, δήλωσε  ο βουλευτής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας Τζέφρι Ντόναλντσον, καθώς όπως επεσήμανε, έχουν «πολλά κοινά σημεία».

Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν τον δρόμο

Στο κεντρικό νιουκαστλ επικράτησαν με άνεση οι εργατικοί  και με 24.071 ψήφους (64,9%), εκλέχθηκε η Chi Onwurah. Οι συντηρητικοί, με τον Στιβ Κάιτ  έλαβαν μόλις 9.134 ψήφους (24,6%).

Στο Houghton & Sunderland South, την δεύτερη περιφέρεια που έδωσε αποτελέσματα, νίκησαν επίσης οι εργατικοί και μάλιστα με διαφορά. Με την Μπρίτζετ Φίλιπσον να επιστρέφει στη βουλή, καθώς εκλέχθηκε με 24.665 ψήφους, το 59,5%. Δεύτερος, ήρθε ο Πολ Χάουελ με 12.324 ψήφους και 29,7%.
Στο κεντρικό Sunderland, πρώτη ήταν η υποψήφια των εργατικών Τζούλι Έλιοτ, με 25.056 ψήφους (55,5%), ενώ δεύτερος ήταν ο συντηρητικός Ρόμπερτ Όλιβερ που συγκέντρωσε 15.059 ψήφους (33,4%).
Το Βόρειο Swindon, ήταν η πρώτη περιφέρεια, που ανακοίνωσε συντηρητικό υποψήφιο νικητή. Ο Τζάστιν Τόμλισον ήταν πρώτος με 29.431 ψήφους (53,6%) και δεύτερος ο Μάρκ Ντέμπσευ με 21.096 ψήφους (38,4%).
Ακολούθησε η ανακοίνωση από το Hammersmith με 24.639 ψήφους (60,7%) πρώτη ήταν η Σαρον Χόντγκσον των εργατικών και δεύτερος ο Τζόναθαν Γκούλις των συντηρητικών με 11.699 (28,8%).
Ο δεύτερος συντηρητικός υποψήφιος που ανεδείχθη νικητής ήταν από την περιφέρεια του Κέτερινγκ, όπου ο Φίλιπ Χόλομποουν συγκέντρωσε 28.616 ψήφους (57,9%), ενώ ο Μικ Σκρίμσόου των εργατικών είχε 18.054 ψήφους (36,5%)
Αμέσως μετά το Νανίτον ανακοίνωσε τον Μάρκους Τζόουνς των συντηρητικών, ως νικητή με 23.755 ψήφους (51,6%) και δεύτερο τον Φίλιπ Τζόνσον των εργατικών με 19.016 ψήφους (43,3%).
Συντηρητικός ήταν και ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας στο Μπρόξμπουρν όπου ο Τσαρλς Γουόκερ συγκέντρωσε 29.521 Ψήφους (62,2%), έναντι των 13.723 (28,9%) της Σελίνα Νόργκροουβ των εργατικών. 
Εργατικοί: Η Μέι είχε δεσμευτεί ότι αν χάσει 6 έδρες, ο Κόρμπιν θα γίνει πρωθυπουργός
Κοντά στις 16 έδρες χάνουν οι συντηρητικοί σύμφωνα με το exit poll των βρετανικών εκλογών. Η Τερέζα Μέι είχε γράψει προεκλογικά στο facebook ότι αν χάσει μόλις 6 έδρες, ο Κόρμπιν θα γίνει πρωθυπουργός! Τώρα, οι εργατικοί της Βρετανίας το επικαλούνται ξανά και επαναλαμβάνουν τα λόγια της.
Βρετανικός Τύπος: «Τρίζει» η καρέκλα της Μέι

Μετά την ανακοίνωση του exit poll, στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισαν τα στοιχήματα για τον νέο ηγέτη των Συντηρητικών, προεξοφλώντας ότι η Τερέζα Μέι θα έχει πρόβλημα παραμονής στην ηγεσία του κόμματος, παρά την νίκη της, η οποία για πολλούς μεταφράζεται σε ήττα, καθώς πλέον έχει λιγότερες έδρες από ότι πριν, τις «αχρείαστες» όπως τις χαρακτηρίζουν, εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive