Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Οι «Εσκομπάρ» της Θεσσαλίας. ΦΩΤΟ

Οι «Εσκομπάρ» της Θεσσαλίας
Οι μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης που εντοπίστηκαν από την Δίωξη Ναρκωτικών σε Θεσσαλία και Θήβα σε χέρια επιχειρηματιών σκιαγραφούν τον χάρτη διακίνησης του ναρκωτικού πολυτελείας που, όπως φαίνεται, περνούσε από τη Θεσσαλία και τη Στερεά και εν συνεχεία «ταξίδευε» για την Αττική και αλλού...Με τις τρέχουσες τιμές, τα ποσά τα οποία είναι αναγκαία για την προμήθεια 20 κιλών κοκαΐνης είναι δυσθεώρητα, πράγμα που σημαίνει πως σε αυτόν τον χώρο της ελληνικής περιφέρειας υφίσταται η απαραίτητη πελατεία. Η τοπική αγορά προφανώς ξεπέρασε το επίπεδο της κατανάλωσης κάνναβης σε διάφορες μορφές για να περάσει στο στάδιο του ακριβού ναρκωτικού το οποίο διακινείται παγκοσμίως σε πολύ συγκεκριμένα target group. 
Είναι ενδεικτικό ότι στην ποσότητα της κοκαΐνης που, όπως έγραψε χτες το zougla.gr, βρέθηκε στα χέρια του επιχειρηματία Θανάση Καρατζούνη, γνωστό και ως Σάκη, υπήρχε και σφραγίδα με το κουνελάκι του Playboy -σήμα ταυτοποίησης του καρτέλ που παρασκευάζει, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους, «εξαιρετικής» ποιότητας κοκαΐνη και τη διαθέτει σε όλο τον κόσμο. Τα στοιχεία αυτά αναλύει και η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής προσπαθώντας να ιχνηλατήσει τους δρόμους της κοκαΐνης στην κεντρική ελληνική περιφέρεια.

Πάντως, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται να έχουν στην κατοχή τους στοιχεία που δείχνουν πως το «ναρκωτικό των πλουσίων» έφθασε στη χώρα μας από την Κολομβία και το Καρτέλ του Κάλι (πρόκειται για καρτέλ που έχει ως έδρα τη βόρεια Κολομβία).

Το προφίλ του επιχειρηματία
Ο επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα είναι πολύ γνωστός. Το 2009 είχε εμπλακεί τόσο αυτός όσο και συγγενικό του πρόσωπο σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων έχοντας αρχικά καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλάκισης, ποινή που εξέπεσε στο Εφετείο όπου και αθωώθηκε αλλά παραφυάδες αυτής της δίκης εξακολουθούν να απασχολούν τη Δικαιοσύνη. 

Ανέπτυξε δραστηριότητα ως εμπορικός αντιπρόσωπος γνωστής καπνοβιομηχανίας αλλά και ως ιδιοκτήτης βιοτεχνίας ντομάτας, με σημαντικότερη ακόμη δραστηριότητα αυτής του προέδρου της ΠΑΕ Τρικάλων. Το εύρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων σε συνάρτηση με τον όγκο των δημοσίων σχέσεων του και το «lifestyle» του χαρτογραφεί και την εν δυνάμει πελατεία του. Δεν συμβαίνει συχνά ένας «επιφανής» επιχειρηματίας της κεντρικής Θεσσαλίας να πιάνεται στα πράσα με 10 κιλά κοκαΐνη και μάλιστα εξαιρετικά καλής ποιότητας. 

Είναι φανερό ότι αυτή η ποσότητα θα είχε διασφαλισμένο σπρώξιμο στην τοπική -και φυσικά όχι μόνον- αγορά. 

Ο Θεσσαλός και ο Αλβανός «εγκέφαλος»


Όλα αυτά τα στοιχεία προβληματίζουν την ασφάλεια Αττικής η οποία τα τελευταία 24ωρα επιχειρεί να
 εντοπίσει τους σημαντικούς διακινητές και, ενδεχομένως και άλλους «πρωταγωνιστές» πίσω από αυτή την ναρκοεπιχείρηση που είχε στηθεί και είχε ως έδρα την κεντρική Ελλάδα. 

Πάντως, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, βασικοί πρωταγωνιστές πίσω από το πολυδαίδαλο κύκλωμα φέρονται να είναι ο επιφανής επιχειρηματίας της Θεσσαλίας και ένας «ισχυρός» άνδρας από την Αλβανία.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκαν 10 κιλά κοκαΐνης, ενώ άλλα 10 κιλά της άσπρης σκόνης φέρονται να βρέθηκαν στην κατοχή συνεργού του στη Θήβα.

Αναφορικά τώρα με τον Αλβανό, φερόμενο ως «εγκέφαλο», ο οποίος και συνελήφθη επίσης στην Θεσσαλία, πληροφορίες αναφέρουν ότι διαθέτει εταιρεία επεξεργασίας και διακινήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου, με επιχειρηματική δραστηριότητα στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων, την Τουρκία, το Ισραήλ και το Κατάρ.

Ο εντοπισμός και οι συλλήψεις
Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος ξεκίνησε όταν στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής έφτασαν πληροφορίες ότι επιχειρηματίες συμμετέχουν σε οργανωμένο και πολυδαίδαλο διεθνές κύκλωμα εισαγωγής και διακινήσεις κοκαΐνης στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στις έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο «κοριός» της Ασφάλειας, μέσω του οποίου οι αστυνομικοί άκουσαν τις συνομιλίες που είχε ο επιχειρηματίας με τον Αλβανό φερόμενο ως «εγκέφαλο».

Από την επιχείρηση, η οποία ξεδιπλώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες «καβάτζες» με μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive