Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ετσι, έτσι, πάμε ΔΥΝΑΤΑ. Κρητικός ποδηλάτης 82 χρονών ΚΑΙ με δίπλωμα παρακαλώ! ΦΩΤΟ

Ο Λ. Καλογερίδης είναι ο μοναδικός ίσως οδηγός του αγαπημένου δίτροχου που έχει «άδεια ικανότητας». Ισως ο μοναδικός Ελληνας που οδηγεί ποδήλατο με... δίπλωμα είναι ένας 82χρονος Κρητικός! Ο Λάμπρος Καλογερίδης, που συμμετείχε πρόσφατα στον ποδηλατικό γύρο της Πεδιάδας, έκλεψε...
τις εντυπώσεις στον τερματισμό, αφού ήταν ο μόνος με άδεια ικανότητος οδηγού ποδηλάτου, την οποία είχε βγάλει πριν από 64 χρόνια!...
Η άδεια εκδόθηκε τον Ιούνιο του 1953, όταν ο κ. Καλογερίδης ήταν μόλις 18 ετών και φοιτούσε στο γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατέθεσε τα χαρτιά και έβγαλε το δίπλωμα έπειτα από υπόδειξη του διοικητή της Χωροφυλακής ότι θα του έκοβε... κλήση. Τότε, για να οδηγεί κανείς ποδήλατο έπρεπε να κατέχει δίπλωμα, ενώ οι όροι για να κυκλοφορεί ο ποδηλάτης κάθε άλλο παρά απλοί ήταν.
Αυτά που προβλέπονταν
Αν υπήρχαν πολλά δίτροχα, θα έπρεπε ουσιαστικά το ένα να ακολουθεί το άλλο και, αν ο οδηγός κατευθυνόταν προς το Ηράκλειο, θα δυσκολευόταν να βρει σε ποιους δρόμους μπορούσε να κινηθεί, ανάλογα με όσα προβλέπονταν:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία ποδηλάτων τας ώρας 7.00 έως 21.00 το θέρος και 8.00 έως 20.00 τον χειμώνα εις τας λεωφόρους Καλοκαιρινού και Βασιλέως Κωνσταντίνου, τας οδούς Ιδης, 1866, 1821, 25 Αυγούστου, τας οδούς Εβανς από της πλατείας Κορνάρου μέχρι της τομής Βασιλέως Κωνσταντίνου και πλατείας Νικηφόρου Φωκά, Ελευθερίου Βενιζέλου και Ελευθερίας. Εις τας ανωτέρω οδούς και πλατείας επιτρέπεται η κυκλοφορία ποδηλάτων κατόπιν ειδικής αδείας». Ο ηλικιωμένος, που έδειχνε με καμάρι το σπάνιο δίπλωμά του, λατρεύει από παιδί το ποδήλατο. Σύμφωνα με το cretewoman.gr, το πρώτο που απέκτησε με κόπο ήταν ένα γερμανικό.


Βέβαια, στην πορεία αγόρασε αυτοκίνητο και μηχανάκι, παίρνοντας τα απαραίτητα διπλώματα, όμως ακόμα και σήμερα μετακινείται με τη δίτροχη αγάπη του, που δεν μπορεί να αποχωριστεί.
Το πάθος για το ποδήλατο το μετέφερε στα παιδιά και τα εγγόνια του, με αποτέλεσμα να αποτελούν μια... ποδηλατική οικογένεια. Ετσι, στην καθημερινή βόλτα του έχει συνήθως και ένα εγγόνι για παρέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive