Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Βόμβα στην ασφαλιστική αγορά - ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της International Life

Βόμβα στην αγορά - ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της International Life
Χωρίς αίσιο αποτέλεσμα έληξαν οι προσπάθειες εξυγίανσης της ασφαλιστικής εταιρίας International Life Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων, αφού η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε την οριστική ανάκληση...
της άδειας λειτουργίας της. Βασική αιτία η έλλειψη επαρκών ιδίων κεφαλαίων για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς της, που είναι αναγκαίες βάση του νόμου για τη συνέχιση της λειτουργίας της. Ως αποτέλεσμα δεν ήταν εφικτή η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους στην εταιρία, αφού στο πλαίσιο των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση σημαντικού μέρους του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου στην ασφαλιστική επιχείρηση «Ανώνυμος Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών «Η ΕΘΝΙΚΗ»».

Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων και των ασφαλισμένων των οποίων τα συμβόλαια δεν μεταβιβάστηκαν. Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε ασφαλιστικός εκκαθαριστής ο κ. Σωτήριος Βασιλόπουλος του Ηλία, Δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive