Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ. Περιμένοντας ένα θαύμα. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Με δέος και κατάνυξη χιλιάδες πιστοί υποδέχτηκαν έξω από το δημαρχείο του Αιγάλεω το ιερό σκήνωμα της αγίας Ελένης, το οποίο μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στην Ελλάδα για πρώτη φορά ύστερα από 1.700 χρόνια...Από τον
Μίλτο Σακελλάρη. Φωτό: Χρήστος Ζήνα...

με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας, και εκτέθηκε σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα παραμείνει έως τις 15 Ιουνίου.
Ανθρωποι απλοί πήγαν νωρίς το απόγευμα να προσκυνήσουν, ελπίζοντας σε ακόμη ένα θαύμα της αγίας Ελένης, η οποία, όπως εξομολογήθηκαν στην «Espresso», τους έχει βοηθήσει σε αρκετά δύσκολες στιγμές. Η Βασιλική περίμενε από τις 5 το απόγευμα το ιερό σκήνωμα της αγίας Ελένης για να προσκυνήσει. Εχει τέσσερα παιδιά και τα δύο έχουν σωθεί από τροχαία. «Είναι μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία. Ο Θεός βοηθάει σε ό,τι του ζητήσεις. Η αγία Ελένη με έχει βοηθήσει σε ατυχήματα που έχουν συμβεί στα παιδιά μου, και με αυτοκίνητο και με μηχανή. Ευτυχώς, δεν έχασα κάποιο παιδί. Θα προσευχηθώ σήμερα στην αγία Ελένη» ανέφερε.
Η Ελένη Χανιώτη εμφανίστηκε έξω από το δημαρχείο, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, για να πάρει δύναμη. «Είναι πάρα πολύ σημαντική για μένα γιατί έχω κάποιο πρόβλημα με την υγεία μου, έχω ρευματοειδή αρθρίτιδα και ελπίζω να με βοηθήσει η αγία να γίνω καλά. Προσεύχομαι και πιστεύω σε αυτήν πάρα πολύ. Εχω και το όνομά της. Η πίστη είναι πολύ σημαντική τις ημέρες που διανύουμε» είπε. Αλλά και η μητέρα της Ελένης, η Αντωνία Χανιώτη, τόνισε πως η πίστη της στην Παναγία και την αγία Ελένη την έχει βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές της ζωής της.
Προσευχή
Ο συνταξιούχος Δημήτρης αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του και χθες προσευχήθηκε στην αγία Ελένη να τον βοηθήσει να είναι καλά. «Γνωρίζω πώς βρέθηκε ο Σταυρός. Τον βρήκε η αγία Ελένη. Σαν χριστιανός, έχω λάβει βοήθεια από τον Θεό και η αγία Ελένη είναι σημαντική για μένα. Σε δύσκολες στιγμές ήταν πάντα δίπλα μου» είπε. Για τους ορθόδοξους χριστιανούς η χθεσινή ημέρα ήταν σημαντική, καθώς το σκήνωμα της αγίας Ελένης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην «Espresso» η συνταξιούχος Μαρία, που συμπλήρωσε: «Η πίστη δεν βλάπτει. Δεν μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο από το να πιστεύουμε».
Από την πλευρά της, η Αννα - Μαρία επισήμανε πως τέτοια ημέρα δύσκολα θα γιορτάσει ξανά η Ορθοδοξία και είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή. «Ενα άγιο λείψανο σαν αυτό δεν θα μας ξανατύχει να το προσκυνήσουμε. Μακάρι όλος ο κόσμος να αξιωθεί και να το προσκυνήσει για να πάρει την ευλογία...» υποστήριξε. Εξω από το δημαρχείο η «Espresso» εντόπισε και μια γιαγιά, η οποία σε ρόλο φωτορεπόρτερ κατέγραφε καρέ καρέ την υποδοχή του σκηνώματος, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων.
«Δεν είναι μόνο ένα θρησκευτικό γεγονός, αλλά ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός παράλληλα γιατί η αγία Ελένη ήταν ένα πρόσωπο με πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο. Είναι ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη μας αυτόν τον μήνα που θα βρίσκεται εδώ και θα είναι το επίκεντρο της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού, σε μία περίοδο που η Ελλάδα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση» είπε στην «Espresso» ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης.
Kαρέ καρέ η μεταφορα απο τη βενετια
Με απόλυτο σεβασμό, η αντιπροσωπία της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέλαβε το μεσημέρι της Κυριακής το ιερό σκήνωμα της αγίας Ελένης στη βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία από τη Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή, για να μεταφερθεί για πρώτη φορά εκτός Βενετίας, με αφορμή τα 80 χρόνια έργου της Αποστολικής Διακονίας της Ελληνικής Εκκλησίας. Η ελληνική αντιπροσωπία με επικεφαλής τον επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο και τον εκπρόσωπο της ΔΙΣ, μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ, σήκωσε τιμητικά την ασημένια λάρνακα, που φτιάχτηκε ειδικά για τη μεταφορά.
Το σκήνωμα της ισαποστόλου έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα και από εκεί με τιμές στο Δημαρχείο του Αιγάλεω, όπου το υποδέχτηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Κατόπιν, σε πομπή κατευθύνθηκαν στον ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα εκτίθεται για προσκύνημα έως τις 15 Ιουνίου.
Το ιερό σκήνωμα της πρώτης χριστιανής αυτοκράτειρας λέγεται ότι μεταφέρθηκε στη Βενετία μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους και είναι το μόνο που έχει αναγνωριστεί επίσημα από το 1929.

2 σχόλια:

  1. 1.ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ
    2.ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ δια το «σκήνωμα» της Αγ. Ελένης
    Δεν πρόκειται δια σκήνωμα
    Όχι μόνον δεν πρόκειται δια σκήνωμα, όπως απατηλώς το διαφημίζει η Αποστολική Διακονία, αλλά δεν υπάρχει καν βάσιμον στοιχείον ότι πρόκειται δια τα λείψανα της Αγίας Ελένης, καθώς ο ίδιος ο Θεοφιλέστατος Φαναρίου εγείρει ως επιχειρήματα την όψιμον αναγνώρισιν αυτών από τους Παπικούς και ότι ανήκουν εις γηραιάν κυρίαν, η οποία έζησε κοντά εις την εποχήν της Αγίας Ελένης. Θα ηδύνατο να αρκεσθή εις τα αυθεντικά λείψανα εις την Ελλάδα, όμως τοιουτοτρόπως δεν θα ηδύνατο να το διαφημίση τόσο, ώστε να συρρεύση πλήθος λαού με τα ανάλογα οφέλη. Τελικόν κέρδος είναι η προώθησις της οικουμενιστικής ιδέας ότι μας ενώνει η τιμή των ιδίων Αγίων και ο σεβασμός των λειψάνων, δηλ. ας ενωθώμεν εις την πράξιν, καθώς ο πιστός λαός ευλαβείται και προστρέχει εις τους Αγίους, ενώ του φαίνονται ακατανόητοι αι δογματικαί διαφοραί.
    http://orthodoxostypos.gr/%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3-%CE%B5/
    3.Κουβέντα και δυσφορία στη ΔΙΣ για το «σκήνωμα» της Αγίας Ελένης
    http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/13025-koubenta-kai-dusforia-sti-dis-gia-to-skinoma-tis-agias-elenis


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive