Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Το «τελευταίο αντίο» στον Αριστείδη Αλαφούζο. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στον Αριστείδη Αλαφούζο
Το «τελευταίο αντίο» στον Αριστείδη Αλαφούζο είπαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του. Πλήθος κόσμου από το χώρο της οικονομίας, της πολιτικής και των εκδόσεων αποχαιρέτισε τον εφοπλιστή και εκδότη, που έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών....

1
Οδύνη και βουβός πόνος επικράτησαν στην εξόδιο ακολουθία που εψάλη στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών  και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
1
Το «παρών» έδωσαν  εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, όπως και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Λουκάς Παπαδήμος.
Το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα είπαν ακόμη εκπρόσωποι των ΜΜΕ, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, πρέσβεις, διπλωματικοί ακόλουθοι αλλά και άνθρωποι του αθλητισμού.
Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς.
Ο Αριστείδης Αλαφούζος αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη τεράστιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο στη χώρα αλλά και την γενέτειρά του τη Σαντορίνη.
Ο ίδιος είχε συνεισφέρει τα κεφάλαια για τη δημιουργία μιας εξωτερικής ογκολογικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Σωτηρία».
Το 1992 δώρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Οία Σαντορίνης,  ένα εργοστάσιο αφαλάτωσης το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του χωριού σε νερό Παράλληλα, υποστήριξε τις ανασκαφές των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου στο Ακρωτήρι και συνέβαλε στην κατασκευή του μοντέρνου νοσοκομείου στο νησί.
H ταφή του θα γίνει την Παρασκευή στην αγαπημένη του Σαντορίνη σε στενό οικογενειακό κύκλο.
;;;;;;;;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive