Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Ταχύτατη ανάπτυξη και πυρηνικό σταθμό στον Δούναβη θέλει να φτιάξει η χώρα. Ιδιωτικές επενδύσεις μέσω Ρωσίας αναζητά ο Μπορίσοφ

Πυρηνικό σταθμό στον Δούναβη θέλει να φτιάξει η Βουλγαρία

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε ο ΜπορίσοφΗ Βουλγαρία αναζητά ιδιώτες επενδυτές για να χτίσει στον ποταμό Δούναβη έναν πυρηνικό σταθμό ο οποίος είχε ακυρωθεί πριν από πέντε χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ κατά μια τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες. Η Σόφια ακύρωσε το έργο Μπέλενε το 2012 αφού απέτυχε να εξασφαλίσει ξένα κεφάλαια, και υπό την πίεση των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία...

Από την έναρξη σύνδεσης φυσικού αερίου με τη γειτονική Ρουμανία, η Βουλγαρία επιδιώκει να συνδέσει το δίκτυο του φυσικού αερίου με τις γειτονικές της χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, και Σερβία), ώστε να διαφοροποιήσει τους προμηθευτές ενέργειας.
Η χώρα θέλει να ιδιωτικοποιήσει το έργο Μπέλενε από τότε που πλήρωσε πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση στη Rosatom, τη γιγαντιαία κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας, όταν ακύρωσε το έργο αξίας 10 δις ευρώ. Η Rosatom έχει συμφωνήσει να προμηθεύσει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Οι βουλγαρικές αρχές έχουν ήδη δηλώσει ότι το Μπέλενε μπορεί να χτιστεί χωρίς κρατικές εγγυήσεις ή υποχρεωτικές μακροπρόθεσμες συμβάσεις ώστε να αγοράσει ενέργεια η κυβέρνηση από αυτό. "Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είπε ότι η κυβέρνηση αναζητά στρατηγικό ιδιωτικό επενδυτή για να αναπτύξει το έργο", δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο τύπου της κυβέρνησης.
Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας είπε ότι η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας, η μεγαλύτερη τράπεζα της ασιατικής χώρας ως προς τα περιουσιακά στοιχεία, είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει το έργο. Η Εθνική Πυρηνική Εταιρεία της Κίνας έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει επενδυτικά στο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive