Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τα μετάλλια θάμπωσαν στη μούχλα Κραυγή απόγνωσης παραολυμπιονίκη! ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Το μετάλλιο στους Special Olympics και η δόξα ήταν μια μικρή παρένθεση μέσα στις δυσκολίες της ζωής για τον παραολυμπιονίκη Χρήστο Πάκο, που ζει με τη μητέρα του σε ένα άθλιο λυόμενο στα Λευκαδίτικα Πρέβεζας, περιμένοντας ακόμα να γίνει πράξη η υπόσχεση της Πολιτείας για ένα κανονικό σπίτι...

Ο 32χρονος Χρήστος, αθλητής του τένις, ανέβηκε στο βάθρο με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος στους Αγώνες Special Olympics του 2015 στο Λος Αντζελες. Ομως, όταν επιστρέφει στο μουχλιασμένο λυόμενο που ξεχειλίζει δυσοσμία από τον βόθρο, η υπερηφάνεια δίνει τη θέση της στην ντροπή.
Το λυόμενο δίπλα σε ένα χωράφι με αγριόχορτα, σε ένα μικρό οικόπεδο που παραχώρησε η Εκκλησία ύστερα από ενέργειες της πρώην υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας Φάνης Πετραλιά, ήταν μια προσωρινή λύση ώσπου να του δοθεί διαμέρισμα στις εργατικές κατοικίες. Πέρασαν 10 χρόνια και το λυόμενο είναι πλέον για πέταμα, σκέτο ψυγείο τον χειμώνα και φούρνος το καλοκαίρι. Το μόνο φωτεινό σημείο είναι η γωνιά με τα μετάλλια του παραολυμπιονίκη.
«Μου είπαν πως έχει κατάθλιψη...»
«Εγώ σήμερα είμαι... Ο Χρηστάκης τι θα απογίνει αύριο; Δεν είναι κρίμα αυτό; Ζω με φάρμακα. Τον τελευταίο χρόνο φάρμακα παίρνει και το παιδί. Μου είπαν πως έχει κατάθλιψη...» είπε με παράπονο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 60χρονη μητέρα του κυρία Κασσιανή, που αντιμετωπίζει και εκείνη προβλήματα υγείας.
Επιβιώνουν με την αναπηρική σύνταξη, όμως δεν αρκεί για να νοικιάσουν σπίτι. Βοήθεια βλέπουν μόνο κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, που τους δίνουν τρόφιμα. «Οχι, δεν θέλω ελεημοσύνη. Να ζήσει το παιδί μου, που παλεύει με τον ίδιο του τον εαυτό, θέλω. Ενα σπίτι για ανθρώπους θέλω».
Οι δύσκολες συνθήκες, πάντως, δεν εμποδίζουν τον Χρήστο να συνεχίζει να βάζει υψηλούς στόχους: «Ωραία ήταν στην Αμερική. Εβαλα δύναμη! Θέλω το 2018 να πάω στο Ντουμπάι… Να ανέβουμε πιο ψηλά εγώ και η Ελλάδα» λέει και η μητέρα του δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive