Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Η Σώτη Τριανταφύλλου απαντά στη μήνυση για τα ρατσιστικά σχόλια: «Τα λέμε στα δικαστήρια»

«Δε θα υποχωρήσω» υπογραμμίζει η Σώτη Τριανταφύλλου, απαντώντας στη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της για «υποκίνηση ισλαμοφοβική βίας».Μετά από μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος της ο διαχειριστής του blog «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων» Παναγιώτης Δημητράς, με αφορμή κείμενό της, η συγγραφέας θα παρουσιαστεί στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών στις 21 Ιουλίου...

Στο επίμαχο κείμενο, η Σώτη Τριανταφύλλου είχε συμπεριλάβει φράση που αποδίδεται στον περιηγητή Μάρκο Πόλο και έχει ως εξής: «Φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι», φράση που αποδίδεται στον Μάρκο Πόλο και είχε γράψει μεταξύ άλλων η Σώτη Τριανταφύλλου.
Οπως τονίζει η ίδια δεν έχει σημασία τι είπε και τι όχι, αλλά με το αν έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη της, έστω κι αν είναι μειονοτική ή ενοχλητική.
Η απάντηση της Σώτης Τριανταφύλλου:
«Η υπόθεση έχει μια φαιδρή πλευρά και μια σοβαρότερη: τη φαιδρή είτε τη βλέπει κανείς, είτε δεν τη βλέπει. Όσο για τη σοβαρή δεν σχετίζεται με το τι είπε ή τι δεν είπε ο… Μάρκο Πόλο, αλλά με το αν έχω δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου, έστω κι αν είναι μειονοτική ή ενοχλητική.
Στο συγκεκριμένο πρόβλημα την έχω εκφράσει σε πλήθος άρθρων καθώς και στο δοκίμιο «Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ένταξη, αφομοίωση». Ο ενάγων ίσως έβρισκε πολύ περισσότερες αφορμές να εξοργιστεί στο βιβλίο απ’ ό,τι στο άρθρο. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οκνηροί: διατρέχουν στα γρήγορα ένα αρθρίδιο, αλλά τους πέφτει πολύ να μελετήσουν ένα βιβλίο 400 σελίδων.
Για το περιεχόμενο του βιβλίου και των άρθρων μπορούμε να συζητάμε επί μακρόν, αλλά δεν είναι αυτό το επίδικο θέμα. Ωστόσο, επισημαίνω με την ευκαιρία ότι το Ισλάμ δεν είναι φυλή ώστε να τίθεται ζήτημα ρατσισμού: είναι θρησκεία και μάλιστα θρησκεία με πολιτικό πρόγραμμα. Πολλοί άνθρωποι ταυτίζουν τη φυλή με τη θρησκεία ― η ανάλυση είναι λανθασμένη από την αφετηρία της.
Δεν είναι το μοναδικό λάθος: οι πολιτικώς ορθοί ― οι οποίοι είναι κάθε άλλο παρά «ορθοί» ― τροφοδοτούν με τον φανατισμό τους ρατσιστικά, ομοφοβικά και κοινωνικά υπερσυντηρητικά αισθήματα και εκδηλώσεις.
Δεν πρόκειται να υποχωρήσω ― είμαι αυτή που είμαι και πιστεύω αυτά που πιστεύω. Και δεν αναζητώ ούτε οπαδούς, ούτε θαυμαστές ώστε να κάνω συμβιβασμούς. 
See you in court.»

3 σχόλια:

  1. ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑ… ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;
    http://alfeiospotamos.gr/?p=17579

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηρθε τοτε η στιγμή να καταργηθεί το ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΡΆΝΙ

    Δείτε τα ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ αποσπάσματα του Κορανίου που θα διαδίδονται ελεύθερα εντός του Τεμένους στην Αθήνα και αντιβαίνουν τον αντιρατσιστικό νόμο που παραθέσαμε παραπάνω. Συγκεκριμένα υπάρχει απίστευτο μίσος με βάση την θρησκεία αλλά διακρίσεις με βάση την ταυτότητα του φύλου .

    Το Κοράνιο είναι γεμάτο από εντολές του Αλλάχ για την επίδοση στον πόλεμο, κατά τρόπο σαφή και αναντίρρητο απέναντι στους αλλόθρησκους:

    «Φονεύετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε»(Η Αγελάδα 2,191)

    «Πολεμάτε και φονεύετε τούς ειδωλολάτρες, όπου τους βρείτε»(Η Μετάνοια 9,5)

    «Όταν συναντάτε τους άπιστους, κτυπάτε και σφάζετε τους»(Μωάμεθ Προφήτης 47,4)\

    «Ο Προφήτης είπε: “Αν ένας Μουσουλμάνος απαρνηθεί τη θρησκεία-του, σκοτώστε-τον.”»(Μπουχαρί:Τ4Β52Α260)

    «Θυμηθείτε οτι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί-σας: δώστε αντοχή στους Πιστούς: Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των Απίστων: τσακίστε τους λαιμούς-τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους.”» (Κοράνι, 8:12)

    «Ω πιστοί! όταν συναντήσετε τους απίστους στη μάχη, ποτέ μη στρέψετε τα νώτα-σας σ’ αυτούς. Αν κανείς στρέψει τα νώτα σ’ αυτούς μια τέτοια μέρα — εκτός αν πρόκειται για στρατηγική κίνηση του πολέμου, ή για υποχώρηση προς μια στρατιωτική μονάδα (δική-του) — στρέφει επάνω-του την οργή του Αλλάχ, και κατοικία-του είναι η Κόλαση.» ( Κοράνι, 8:15–16)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OI ΛΑΘΡΟ ΕΊΝΑΙ ΤΑ SS ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive