Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Άδικο έχει; Πεταλούδας: Ο Ακης βγήκε έξω και εγώ είμαι ακόμα μέσα. Από τον ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Εκκληση για βοήθεια κάνει μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Παλαιοκώστα Κώστας Σαμαράς, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τις πολλές επιτυχημένες αποδράσεις του, αλλά και για την αυτοβιογραφία του, που έγινε ανάρπαστη!...

Οπως αποκαλύπτει στην «Espresso», αν και δεν έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, έχει εκτίσει 28,5 χρόνια μέσα στη φυλακή. «Είναι δυνατόν να βγάζουν έξω τον Ακη Τσοχατζόπουλο και εγώ να εκτίω ποινές ακόμη από το 1985;» αναρωτιέται ο γνωστός και ως «Πεταλούδας» των ελληνικών φυλακών, που έχει αποδράσει πέντε φορές!
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, κρατείται παράνομα στη φυλακή, αν και έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του. Γι' αυτό έχει υποβάλει μηνύσεις κατά δικαστών και εισαγγελέων. Ο Κώστας Σαμαράς ή «Ζαρανίκας», όπως είναι το δεύτερο όνομά του, θυμίζει ότι η τελευταία φορά που τον έπιασαν ήταν το 2012, όταν βρέθηκε ζωσμένος με ακίνδυνα εκρηκτικά «μαϊμού» έξω από τα γραφεία της εταιρίας Jumbo στο Μοσχάτο. Γι' αυτό το αδίκημα του επιβλήθηκε ποινή ενός έτους και τεσσάρων μηνών από το δικαστήριο που έγινε το 2015.
«Θέλουν να αποδράσω;»
«Μου έχουν φορτώσει και τις παλιές ποινές για τις αποδράσεις» καταγγέλλει στην «Espresso» και αναρωτιέται αν οι Αρχές προσπαθούν να τον κάνουν να... αποδράσει ακόμη μία φορά! «Επρεπε να είμαι ήδη έξω. Τι θέλουν; Να δραπετεύσω ξανά; Σε δύο σημεία του άρθρου 105 του Ποινικού Κώδικα αναφέρεται πως αποφυλακίζεσαι σε κάθε περίπτωση, όταν έχεις εκτίσει 19 χρόνια από την ποινή σου, σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο 58χρονος φυλακισμένος δηλώνει ότι έχει ξεκόψει οριστικά από την παρανομία. Υποστηρίζει, όμως, ότι οι Αρχές δεν τον αφήνουν σε ησυχία: «Θέλω να ανοίξει η πόρτα και να σηκωθώ να φύγω. Στο παρελθόν είχα πέντε αποδράσεις. Αν ήταν να έχω ενοχές, θα έκανα κατάχρηση και θα είχα φύγει. Δεν θα καθόμουν να μπω νόμιμα. Δεν τους πιάνεις πουθενά. Φέρεσαι σωστά και κοιτάνε να σε πατήσουν κάτω. Ψάχνεις να βρεις το δίκιο σου και χτυπάς σε τοίχο. Καταγγέλλω μεθοδευμένη στοχοποίηση από τις Αρχές» λέει.
Ο Κώστας Σαμαράς καταγγέλλει πως εκτίει ακόμη ποινές που είχε από το 1985!
«Εχω πρόσκαιρη κάθειρξη. Το ανώτατο όριο είναι τα 20 χρόνια. Εγώ έχω 21 χρόνια πραγματικά και 28,5 με τα μεροκάματα. Αυτή τη στιγμή εκτίω ποινές από το 1985. Η μεγάλη ποινή μου ήταν 25 χρόνια. Μαζί με αυτά, είχα πέντε χρόνια και δέκα μήνες για τις αποδράσεις. Τα έχουν κάνει μπάχαλο. Το σημαντικότερο ήταν ότι η συγχώνευση των ποινών έγινε έπειτα από 15 χρόνια που πρωτομπήκα στη φυλακή. Σε αυτό το διάστημα εξέτια ποινές συνεχόμενες. Εφόσον μείνουν ποινές, γίνεται συνολική ενοποίηση των ποινών. Ως το 2000 είχα καταδικαστεί για τέσσερις αποδράσεις και αρκετές απόπειρες. Το 2001 δικάστηκε η απόδραση που είχα κάνει το 1996 από την Πάτρα».
Ο ΓΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Κώστας Σαμαράς, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», παντρεύτηκε τη γυναίκα του μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού. Ο γάμος του ήταν πολιτικός και έγινε με πολύ λιτό και απλό τρόπο. Ωστόσο, ήταν μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του, καθώς αντάλλαξε όρκους με τη σύντροφό του Ολγα Κουκουλή. Στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής του είχαν δώσει το «παρών» η ηλικιωμένη μητέρα του, ο αδελφός του, αλλά και σημαντικοί φίλοι, οι οποίοι ευχήθηκαν στο ζευγάρι μια νέα και ευτυχισμένη ζωή.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού από τον δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη. Ο Κώστας Σαμαράς και η σύζυγός του γνωρίστηκαν το 2007. Ο «Πεταλούδας» είχε αποφυλακιστεί το 2004 υπό όρους και προσπαθούσε να φτιάξει τη ζωή του. Οπως λένε φίλοι του, ερωτεύτηκε την Ολγα με την πρώτη ματιά... Μπορεί να συνελήφθη ξανά το 2012, ωστόσο τα κάγκελα δεν στάθηκαν ικανά να τον χωρίσουν από
την αγαπημένη του!
Τα... ψεύτικα εκρηκτικά
Το 2012 ο Κώστας Σαμαράς βρισκόταν στην Αθήνα, καθώς επρόκειτο να επανεξεταστεί η ανάκληση της αναστολής του. Είχε λάβει θετική εισήγηση από τον εισαγγελέα και η υπόθεσή του αναμενόταν να συζητηθεί στις 27 Μαρτίου. Μία μέρα νωρίτερα άφησε τη γυναίκα του στη δουλειά και βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.
«Για κάποια λεπτά είχα πάει στο πίσω κάθισμα και σκάλιζα τα χαρτιά μου, κάτι δικογραφίες. Ηταν ένα νόμιμο αυτοκίνητο. Κάποιος με θεώρησε ύποπτο και φώναξε την Αστυνομία» λέει και εξηγεί τι ακολούθησε: «Οταν είδα να έρχονται, τρομοκρατήθηκα, άνοιξα το πουκάμισο και φώναξα “κάντε πίσω”. Μου έλεγαν να πέσω κάτω, εγώ δεν έπεφτα και έτσι πήγα στο παλιό ισόγειο κτίριο του Jumbo. Οκτώ μηχανές της ΔΙΑΣ μπήκαν από τις δύο εισόδους και με έπιασαν. Αν ήταν αληθινά αυτά που είχα πάνω μου, θα είχαμε μακελειό! Δεν έγινε τίποτα όμως...». Εξηγεί ακόμη γιατί «φορούσε» πάνω του ψεύτικα εκρηκτικά εκείνο το μοιραίο απόγευμα που συνελήφθη για τελευταία φορά.
«Είχα ψεύτικα εκρηκτικά, σε περίπτωση που θα έπεφτα σε ψεύτικο έλεγχο. Για προστασία. Για να νιώθω ψυχολογικά ασφαλής. Δεν ένιωθα καλά στη σκέψη ότι θα βρεθώ ξανά στη φυλακή. Το λάθος μου, βέβαια, ήταν ότι δεν έπρεπε να βγω καθόλου από το σπίτι, γιατί στην Αθήνα ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί! Επρεπε να περιμένω στο σπίτι μου!» λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive