Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Βίκυ Σούτη η Ελληνίδα φοιτήτρια που έζησε τη φρίκη στο Μάντσεστερ

Η Ελληνίδα φοιτήτρια Βίκυ Σούτη περιγράφει τις σκηνές τρόμου στο Μάντσεστερ Αρένα! Στρατός στους δρόμους της Βρετανίας. Συγκλονίζουν τα λόγια της Κεφαλονίτισσας φοιτήτριας Βίκυς Σούτη, περιγράφοντας τις σκηνές τρόμου και αλλοφροσύνης που έζησε το βράδυ της Δευτέρας, μέσα στο Μάντσεστερ Αρένα, τη στιγμή της βομβιστικής επίθεσης που έκοψε το νήμα της ζωής σε 22 ανθρώπους....
ανάμεσά τους και της οκτάχρονης Σάφι Ρούσσος από την Κύπρο!
Η νεαρή φοιτήτρια, που σπουδάζει Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο της βρετανικής πόλης, είχε πάει για να παρακολουθήσει τη sold out συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Τη στιγμή που ακούστηκε ο ήχος της έκρηξης επικράτησε πανδαιμόνιο και έτρεξε προς την έξοδο για να γλιτώσει τη ζωή της:
«Αρχικά πιστέψαμε ότι είναι μέρος της συναυλίας, οπότε δεν πανικοβληθήκαμε, αλλά ξαφνικά άρχισε όλο το στάδιο να αδειάζει προς τις εξόδους» δήλωσε στα «Κεφαλλονίτικα Νέα», ενώ θυμήθηκε τις ανατριχιαστικές εικόνες που αντίκρισε μόλις πέρασε μπροστά από το σημείο του μακελειού.
«Ετρεξα προς την έξοδο και, φτάνοντας, πέρασα από το σημείο της έκρηξης, όπου υπήρχαν αίματα και αντικείμενα στο έδαφος. Βγαίνοντας προσπάθησα να απομακρυνθώ όσο περισσότερο μπορούσα από το κτίριο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι στις 2 τα ξημερώματα τηλεφώνησε στη μητέρα της στην Ελλάδα για να την καθησυχάσει ότι είναι καλά.
Η νεαρή Κεφαλλονίτισσα έγραψε ακόμη ένα συγκινητικό κείμενο για την τρομακτική εμπειρία της μέσα στο Μάντσεστερ Αρένα, με τίτλο: «Μάντσεστερ: Η ζωή μετά».
Μεταξύ άλλων αναφέρει πως μόνο όταν ένα γεγονός σαν αυτό συμβεί λίγα μέτρα από τον καθένα θα καταλάβει ότι η τρομοκρατική απειλή αφορά όλους μας.
«Οταν ακούσεις τα ουρλιαχτά, όταν τρέξεις μη γνωρίζοντας τι σε περιμένει, μπορείς να αντιληφθείς πόσο κοντά σου είναι τελικά όσα τόσο καιρό με ενδιαφέρον παρακολουθούσες» αναφέρει η όμορφη φοιτήτρια.
Στο μεταξύ, με κομμένη την ανάσα εν όψει ενός «ενδεχόμενου νέου χτυπήματος» και με τον στρατό στους δρόμους, η Βρετανία προσπαθεί να θωρακιστεί απέναντι στα όλο και πιο συχνά και πολύνεκρα χτυπήματα των τζιχαντιστών.
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία δήλωσε ότι μία νέα επίθεση «μπορεί να επίκειται», ανέβασε το επίπεδο του τρομοκρατικού συναγερμού εκεί που ήταν και το 2007, καθώς ο βρετανικός Τύπος κάνει λόγο για την ύπαρξη 3.000 τζιχαντιστών εντός της Βρετανίας.
Για να αποτρέψει το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος, η βρετανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, αναζητώντας πιθανούς συνεργούς που βοήθησαν τον Σαλμάν Αμπέντι να κατασκευάσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους κατά τη διάρκεια της συναυλίας την περασμένη Δευτέρα.
Χασικλής και fan του ποδοσφαίρου ο καμικάζι βομβιστής
Οι μέρες που λιαζόταν με τους φίλους του στις παραλίες της Λιβύης ή που έκανε τσιγαριλίκια στα μπαράκια του Μάντσεστερ δεν προμήνυαν ότι ο «συνηθισμένος» έφηβος, που ήταν «ήσυχος» και «έδειχνε σεβασμό», θα γινόταν στα 22 χρόνια του όργανο της τυφλής βίας των τζιχαντιστών σε σημείο να αυτοκτονήσει για να σκοτώσει. Ο Σαλμάν Αμπεντί γεννήθηκε στο Μάντσεστερ από Λίβυους γονείς, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τη χώρα εξαιτίας του αυταρχικού καθεστώτος του Καντάφι.
Ο πατέρας του καλούσε τους πιστούς μουσουλμάνους για την προσευχή σε τέμενος του Ντίντσμπερι, ο ίδιος ωστόσο δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία. Αντίθετα η αδυναμία του ήταν το ποδόσφαιρο: έπαιζε ο ίδιος και ήταν οπαδός της Manchester United. Φίλος και πρώην συμμαθητής του αποκαλύπτει ότι πριν από έναν χρόνο «όλα άλλαξαν, όταν άρχισε να κάνει παρέα με ανθρώπους που δεν είχαμε ξαναδεί».
O πατέρας του ωστόσο, που επιβεβαίωσε ότι έχει συλληφθεί και άλλος γιος του στο Λονδίνο, επιμένει ότι ο Σαλμάν είναι αθώος. «Δεν πιστεύουμε στη δολοφονία αθώων. Δεν είμαστε εμείς τέτοιοι» δήλωσε από την Τρίπολη της Λιβύης ο Ραμαντάν, που σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg συνελήφθη μαζί με τον μικρότερο γιο του Χασέμ, ως ύποπτοι για σύνδεση με την τρομοκρατία.

2 σχόλια:

  1. Η θρησκεία τους τους επιβάλει την θανάτωση των απόρων. Ο μουσουλμανισμος δεν είναι μόνον θρησκεία. Είναι αστικό και ποινικό δίκαιο, είναι πολιτικό καθεστώς και μάλιστα τελείως αυταρχικό. Μπροστά του τα καθεστώτα του αιμοσταγούς Στάλιν και του ψυχοπαθούς Χίτλερ, είναι παιδική χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θρησκεία τους επιβάλει την θανάτωση των απιστων, ήθελα να πω, όχι των απόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive