Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Πόλεμος μαφιόζων! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ! ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

Παγερά αδιάφοροι για την ανθρώπινη ζωή, ακόμα και μικρών παιδιών, ήταν οι αδίστακτοι εκτελεστές που έστησαν ενέδρα θανάτου στον γνωστό νονό της νύχτας Βασίλη Γρίβα και τον γάζωσαν με καταιγισμό πυρών, έξω από το δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά, όπου το θύμα μόλις είχε αφήσει τον 11χρονο γιο του. ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ...

Το νέο αιματηρό επεισόδιο στον πόλεμο των μαφιόζων λίγο έλειψε να έχει και ένα αθώο θύμα, καθώς οι σφαίρες που έπεφταν βροχή τραυμάτισαν μια ανυποψίαστη γυναίκα, η οποία γλίτωσε τη ζωή της από θαύμα!
Μπροστά στην απόφασή τους να βγάλουν από τη μέση τον γνωστό αθλητή του bodybuilding που πρωταγωνιστούσε εδώ και χρόνια στον κόσμο της νύχτας με την ιδιότητα του μπράβου, οι πληρωμένοι φονιάδες δεν λογάριασαν ούτε το 11χρονο παιδί του, μπροστά στα μάτια του οποίου έκοψαν το νήμα της ζωής του πατέρα του με απανωτούς πυροβολισμούς στο κεφάλι και στον θώρακα. Προτού πέσει νεκρός ο σκληρός μαφιόζος πρόλαβε να φωνάξει στον γιο του: «Τρέχα, φύγε από δω γρήγορα!»
Εντρομο το 11χρονο αγόρι μπήκε κλαίγοντας στο προαύλιο του σχολείου στην οδό Σαλώνων, όπου τα παιδιά έκαναν την πρωινή προσευχή τους, και άρχισε να φωνάζει στον πρώτο δάσκαλο που βρήκε μπροστά του: «Βοήθεια! Σκοτώνουν τον πατέρα μου...»
Ηταν 11 λεπτά μετά τις 8 το πρωί, όταν η Mercedes του γνωστού νονού Βασίλη Γρίβα σταμάτησε σχεδόν μπροστά στην πόρτα του δημοτικού. Ξαφνικά δίπλα της σταμάτησε ένα Ι.Χ. μάρκας Hyundai και κατέβηκε ο συνοδηγός με ένα πιστόλι στο χέρι.
Αμέσως άρχισε να πυροβολεί εν ψυχρώ τον 47χρονο Γρίβα, προτού εκείνος προλάβει να αρπάξει το όπλο που είχε μέσα σε ένα τσαντάκι μέσης. Μόλις ο επαγγελματίας εκτελεστής άδειασε τον γεμιστήρα του πιστολιού 9 χιλιοστών στο κεφάλι και στον θώρακα του θύματος, μπήκε στο αυτοκίνητο και ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα.
Και ενώ οι κρότοι των πυροβολισμών σκόρπισαν πανικό σε γονείς και μαθητές που έτρεχαν όπου έβρισκαν για να προφυλαχτούν, μια 36χρονη μητέρα σωριάστηκε αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο, καθώς είχε τραυματιστεί στον ώμο από τον εξοστρακισμό μιας σφαίρας. Ευτυχώς, ο τραυματισμός ήταν ελαφρύς και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Σισμανόγλειο.
Τη ίδια ώρα οι δολοφόνοι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο στην οδό Αγαμέμνονος, πέταξαν στο εσωτερικό του έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και το παρέδωσαν στις φλόγες για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Στη συνέχεια ανέβηκαν με γρήγορες κινήσεις σε δύο μοτοσικλέτες, όπου τους περίμεναν άλλοι δύο συνεργοί τους με αναμμένες τις μηχανές, και διέφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την περιοχή.
«Γίγαντας» με αχίλλειο πτέρνα
Οι αδίστακτοι εκτελεστές εκμεταλλεύτηκαν το τρωτό σημείο του 47χρονου, που δεν ήταν άλλο από την υπερβολική αγάπη που είχε για τον 11χρονο μονάκριβο γιο του
Στόχος δύσκολος για τους εχθρούς του, αλλά με πολλά ανοιχτά μέτωπα στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας ήταν ο Βασίλης Γρίβας. Γι’ αυτό συνήθως σε κάθε βήμα του είχε δικούς του ανθρώπους να τον προσέχουν και ο ίδιος ήταν με το χέρι έτοιμο να πιάσει το πιστόλι του, που ποτέ δεν αποχωριζόταν.
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ
Ομως ο 47χρονος νονός είχε και ένα τρωτό σημείο, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι επαγγελματίες εκτελεστές του: την υπερβολική αγάπη του στον 11χρονο γιο του!
Οι φονιάδες, που, όπως όλα δείχνουν, ήταν «ενοικιαζόμενοι» επαγγελματίες, Ελληνες και Αλβανοί, είχαν φροντίσει να παρακολουθούν με κάθε τρόπο επί ώρες τον στόχο τους και να μελετούν με ακρίβεια τις κινήσεις του για να διαπιστώσουν πότε έμενε ακάλυπτος.
Αυτό συνέβαινε μόνο όταν πήγαινε στο σχολείο το παιδί του και αυτό ήταν το αδύναμο σημείο του. Ηταν οι μοναδικές στιγμές που ο bodybuilder άφηνε πίσω του τον σκοτεινό κόσμο της παρανομίας και μετατρεπόταν σε έναν κοινό θνητό, ο οποίος απλά πήγαινε το παιδί στο σχολείο και ενδιαφερόταν για την πρόοδό του. Ο Γρίβας είχε αρχίσει από νωρίς να περπατά στα επικίνδυνα μονοπάτια της νύχτας, παίζοντας κορόνα γράμματα όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και τις ζωές των αντιπάλων του στην προστασία των κέντρων διασκέδασης. Εδώ και τέσσερα χρόνια είχε χωρίσει από τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του.
Ομως του είχε στοιχίσει το γεγονός ότι ο ίδιος κατοικούσε μακριά από την περιοχή όπου βρισκόταν ο γιος του. Ηθελε να είναι κοντά στο βλαστάρι του, για το οποίο είχε μεγάλα όνειρα και δεν ήθελε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Ετσι, άφησε το σπίτι του στην περιοχή της Νίκαιας και νοίκιασε διαμέρισμα κοντά στο σπίτι της πρώην γυναίκας του.
Πήγε βόλτα
Το βράδυ προτού δολοφονηθεί ο 47χρονος νονός άφησε τους ανθρώπους που τον συνόδευαν παντού και πήγε βόλτα με το παιδί του, ενώ στη συνέχεια κοιμήθηκαν στο σπίτι του, ώστε το πρωί να τον πάει ο ίδιος στο σχολείο. Ομως είχε ήδη δώσει την ευκαιρία στους εκτελεστές να οργανώσουν πώς θα τον έβγαζαν από τη μέση.
Το «αντίο» από τη σύντροφό του
Με μία λιτή αλλά συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook αποχαιρέτησε τον Βασίλη Γρίβα, που έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων έξω από το σχολείο του παιδιού του στα Γλυκά Νερά, η σύντροφός του Σοφία Μπαλαμπάνη. Η εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία όπως φαίνεται μοιραζόταν με τον 47χρονο το ίδιο πάθος για το bodybuilding, έγραψε:
«ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΜΙΣΟ ΓΟΡΙΛΑ ΜΟΥ. Ούτε ο θάνατος μπορεί να μου το πάρει αυτό γιατί σε βρήκα. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ. Θα έρθω να σε βρω όπου κι αν είσαι. ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΟΥ θα σε βρω σύντομα».
ΑΠΟ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟ
Ο νόμος των όπλων και η συμμαχία με τον «Καράφλα» ή... «Σαμπρέλα»
Τη δεκαετία του '80, όταν ήταν μόλις 18 χρόνων, ο Βασίλης Γρίβας ήταν ήδη γνωστός bodybuilder και είχε αρχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια της νύχτας δίπλα στον απόλυτο αρχηγό της μαφίας της εποχής, τον Θέμη Καλαποθαράκο. Ο τότε «κάπο ντι κάπι» είχε διαγνώσει ότι «αυτό το παιδί θα κάνει θαύματα»!
Πολύ γρήγορα, αν και πιτσιρικάδες, ο Γρίβας και ο κολλητός του Λ. έδειξαν τα «δόντια» τους στη νύχτα, εκτελώντας πιστά τις εντολές του.
Ομως, το καλοκαίρι του 2000 ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της προστασίας νυχτερινών -και όχι μόνο- κέντρων άφησε την τελευταία του πνοή σε έναν χωματόδρομο στην περιοχή του Μαραθώνα, χτυπημένος από δύο καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητό του! Ο μεγάλος του αντίπαλος είχε καταφέρει να τον βγάλει από τη μέση και πλέον οι συσχετισμοί στον κόσμο της νύχτας άλλαζαν άρδην.
Ο εμφύλιος πόλεμος των μαφιόζων είχε ανάψει για τα καλά εκείνη την εποχή και κάθε τόσο έπεφταν κορμιά. Μέσα σε δύο χρόνια 14 «βαριά» ονόματα έφυγαν από το προσκήνιο (και τη ζωή) χτυπημένα από το μολύβι που ξερνούσαν αυτόματα και πιστόλια. Κάποια στιγμή, καθώς είχε χυθεί πια πολύ αίμα, αυτοί που κινούσαν τα νήματα των συμμοριών άρχισαν να σκέφτονται σοβαρά την εκεχειρία.
Σύντομα επικράτησε ειρήνη και καθένας έμεινε στις περιοχές που εκμεταλλευόταν, σεβόμενος την κυριαρχία του άλλου.
Ο Γρίβας με τον «κολλητό» του είχαν αποδείξει πως έχουν τα φόντα να ελέγχουν ολόκληρες περιοχές-φιλέτα, όπως τα μαγαζιά του Πειραιά και της παραλιακής. Ομως, σε αυτές τις δουλειές η βία είναι «μαμή» και ξεγεννά νέες διαφορές και αιματηρά επεισόδια...
Κοινοί εχθροί
Γρήγορα ο Βασίλης Γρίβας τα «έσπασε» με τον φίλο του και απέκτησε στενές σχέσεις με άλλο «βαρύ» όνομα της νύχτας, με το προσωνύμιο «Καράφλας» ή... «Σαμπρέλας», με τον οποίο είχε πια κοινούς εχθρούς αλλά και μια ιδιαίτερα σκληρή και -κυρίως- πολυπληθή ομάδα.
Τα ονόματα του bodybuilder και του νέου «συνεργάτη» του φιγουράριζαν στις πρώτες γραμμές των δύο από τις τρεις μεγάλες δικογραφίες που είχε σχηματίσει η Ασφάλεια για την αθηναϊκή μαφία, με πάνω από 300 εκβιασμούς, εκρήξεις, σωματικές βλάβες, ακόμα και απόπειρες ανθρωποκτονιών.
Ο «Σαμπρέλας» βρέθηκε στη φυλακή με πολυετή κάθειρξη, ενώ ο Γρίβας τη γλίτωσε με μικρή ποινή. Ομως, χθες το πρωί έπαψε οριστικά να αποτελεί φόβητρο για τους ανταγωνιστές του!
Το «συμβόλαιο θανάτου» και οι φόβοι για νέο κύκλο αίματος
Φόβους ότι η μαφιόζικη εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου ανηλεούς εμφυλίου μεταξύ των ομάδων νονών της νύχτας εκφράζουν οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας. Ηδη, οι αστυνομικοί «σάρωσαν» χθες το πρωί τα στέκια ανθρώπων που έχουν σχέση με κυκλώματα παροχής προστασίας, για να ανιχνεύσουν προς τα πού πρέπει να κινηθούν οι έρευνες.
«Ο Βασίλης είχε πολλά μέτωπα ανοιχτά και τελευταία είχε αποκτήσει πολλούς και θανάσιμους εχθρούς» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που γνωρίζει σαν την παλάμη του τα σκοτεινά μονοπάτια του υποκόσμου.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η εντολή για το «συμβόλαιο θανάτου» του Βασίλη Γρίβα να δόθηκε μέσα από τη φυλακή, από αντιπάλους του οι οποίοι είχαν εδώ και χρόνια ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του. Αλλωστε, μέχρι πρότινος ο 47χρονος μποντιμπίλντερ θεωρούνταν στενός συνεργάτης γνωστού βαρυποινίτη με το παρατσούκλι «Σαμπρέλας».
Πρόσφατα, ο «Σαμπρέλας» έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης μέσα στις φυλακές από δύο Αλβανούς, οι οποίοι προσπάθησαν να του κόψουν το λαρύγγι, χωρίς όμως να τα καταφέρουν! Στον συγκεκριμένο άνθρωπο οι αντίπαλοί του χρεώνουν την καταδίκη τους για τη δολοφονία προσώπου που γνώριζε τα «νούμερα» και τους «ισολογισμούς» της ομάδας κορυφαίου ανθρώπου της νύχτας.
Είχε αυτονομηθεί
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει τα «μάτια» και τα «αυτιά» της Ασφάλειας, ο Βασίλης Γρίβας φέρεται ότι είχε αυτονομηθεί το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας τη δική του ομάδα. Αυτό είχε προκαλέσει τη δημιουργία νέων συσχετισμών στον κόσμο της νύχτας, με αποτέλεσμα πρόσωπο που θεωρείται στενός συνεργάτης γνωστού βαρυποινίτη να δυσαρεστηθεί από τις κινήσεις του 47χρονου και να του στείλει «μήνυμα». Το πρόσωπο αυτό, πριν από δύο χρόνια, είχε γίνει στόχος «συμβολαίου θανάτου» για το οποίο πολλοί από τα μαφιόζικα κυκλώματα θεωρούσαν ότι έφερε την υπογραφή του Γρίβα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι δυο εχθροί βρίσκονταν σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς προσπαθούσαν ο ένας να προλάβει να βγάλει τον άλλον από τη μέση.
«Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός που πλήρωσε για να βγάλει από τη μέση τον Γρίβα. Επειτα θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται ένα απίστευτο κουβάρι με πολλές άκρες!» λέει στην «Espresso» ο έμπειρος αστυνομικός.
----
Σοκαρισμένοι γονείς και μαθητές στο δημοτικό των Γλυκών Νερών
Τρέμοντας ακόμη από τον φόβο τους, περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι γονείς οι οποίοι πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο, τη στιγμή που οι μαφιόζοι εξαπέλυσαν την επίθεσή τους κατά του Βασίλη Γρίβα. Ενας από αυτούς περιέγραψε στην «Espresso» πώς ο γιος του 47χρονου θύματος έτρεξε στον δάσκαλό του, ο οποίος στεκόταν στην είσοδο: «Το παιδί έκλαιγε κατατρομαγμένο. “Δάσκαλε, βοήθα με! Σκοτώνουν τον πατέρα μου!” φώναξε. Πρέπει να είδε έναν από τους εκτελεστές, έξω από το αυτοκίνητο. Το θύμα δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα, αν και αντιλήφθηκε πως κινδυνεύει...» τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας, που είδε τον Γρίβα πεσμένο στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου του, μόλις δύο μέτρα από την είσοδο του σχολείου.
Στον τόπο του εγκλήματος έφτασαν ταραγμένοι η πρώην σύζυγος του δολοφονημένου bodybuilder, που κλήθηκε από την Αστυνομία και ενημερώθηκε για τον χαμό του, και ο ανιψιός του Βασίλη Γρίβα, ο οποίος προσπάθησε να περάσει από τον κλοιό για να δει τον αγαπημένο του θείο, αλλά οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν: «Αφήστε με να τον δω, δεν ξέρω τι έχει γίνει! Αφήστε με, σας λέω, αφήστε με επιτέλους!» φώναζε και ξέσπασε σε λυγμούς.
Μια μητέρα που βρισκόταν τη στιγμή της δολοφονίας στο σχολείο είπε ότι η κόρη της ήταν στο προαύλιο όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Οι μικροί μαθητές άρχισαν να ουρλιάζουν και έτρεξαν γρήγορα μέσα στο σχολείο.
«Η κόρη μου δεν θέλει να ξανάρθει στο σχολείο. Ακουσε τους πυροβολισμούς και έχει ανησυχήσει πάρα πολύ» ανέφερε η σοκαρισμένη μητέρα και εξέφρασε την ανησυχία της για την εγκληματικότητα.
ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive