Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ερευνα για την αργοπορημένη σύλληψη του πιστολέρο στο Εφετείο


Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο θείος του θύματος Μάριου Παπαγεωργίου πυροβόλησε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, έξω από το εφετείο και αφού ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αποχώρησε χωρίς να τον εμποδίσει κανείς αστυνομικός, ενώ λίγο έλειψε να φύγει ανενόχλητος. 
H στιγμή των πυροβολισμών...





Ο δράστης όπως φαίνεται και στο βίντεο προσπάθησε να πυροβολήσει και δεύτερη φορά, αλλά είτε δεν είχε άλλες σφαίρες, είτε το όπλο έπαθε εμπλοκή.
Πάντως, μετά τους πυροβολισμούς, ο δράστης έπεσε στην αγκαλιά της εξαδέλφης του και μητέρας του θύματος, έκανε βόλτες στο προαύλιο, κατέβηκε με απόλυτη ηρεμία τις σκάλες του Εφετείου που οδηγεί στο δρόμο, συνομίλησε με τροχονόμο που ήταν τουλάχιστον αυτήκοος μάρτυρας του περιστατικού και ήταν έτοιμος να φύγει ανενόχλητος, σαν κύριος.
Εως τη στιγμή που δύο αστυνομικοί με πολιτικά, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, εμφανίζονται και πέφτουν πάνω του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν εκτός υπηρεσίας και μάρτυρες σε άλλη δίκη. Τον ρίχνουν στο έδαφος και συλλαμβάνουν κι έναν συγγενή του που τον συνόδευε.
Έως εκείνη την ώρα δεν είχε αντιδράσει κανείς αστυνομικός από την ασφάλεια των δικαστηρίων!
Από τη στιγμή των πυροβολισμών, μάλιστα, μέχρι τη σύλληψη του δράστη μεσολάβησαν τέσσερα με πέντε ολόκληρα λεπτά, κάτι που επιβεβαιώνει και η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Φαίη Χρυσοχόου, που ήταν παρούσα στο περιστατικό.



«Φρούριο» το Εφετείο

Ο δράστης πήγε στο Εφετείο κουβαλώντας ένα 38αρι και 20 φυσίγγια. Υπάρχει περίπτωση να ήθελε να αυτοδικήσει σε βάρος κατηγορουμένων στην υπόθεση του αδικοχαμένου ανιψιού του, όπως άλλωστε αναφέρουν και πηγές της αστυνομίας.
Να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο, στο Εφετείο, είναι σε εξέλιξη η δίκη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς», αλλά και της Χρυσής Αυγής. 
Εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι το κτίριο αποτελεί έναν από τους φυλασσόμενους στόχους για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση. Υπάρχουν ανιχνευτές μετάλλων και γίνεται ενδελεχής έρευνα των ατόμων που περνούν μέσα στο Εφετείο, αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό, δημιουργεί ερωτήματα για τα μέτρα φύλαξης.

Διετάχθη έρευνα

Κορυφαία πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε  πως η έρευνα για το περιστατικό θα γίνει προς κάθε κατεύθυνση και ως προς τον χρόνο αντίδρασης των αστυνομικών, από τη στιγμή των πυροβολισμών έως τη σύλληψη των ενόχων.

«Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Θα δει η αστυνομία τον σχεδιασμό, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη», κατέληξε η κορυφαία πηγή.

Η ίδια πηγή πάντως, αναφέρει ότι ζήτησε απαντήσεις από την ΕΛΑΣ που υποστηρίζει ότι ο ένοπλος συνελήφθη ενενήντα δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς.

Πλήρη ενημέρωση ζητεί η Εισαγγελία

Τις καταθέσεις που θα λάβει η Αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Εφετείο αναμένει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει για τα μέτρα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive